Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 maart 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Omron Pioniers wordt tweede op internationaal toernooi
English

RONCHIN (Frankrijk) - Omron Pioniers, het tweede team van Hoofddorp Pioniers, speelde afgelopen weekeinde (24-25 maart) een sterk internationaal toernooi in het Franse Ronchin. De ploeg, die uitkomt in de Overgangsklasse, won drie van de vier gespeelde wedstrijden en bereikte de Finale van het evenement.

Dean Held, één van de outfielders van Pioniers, won de prijs voor Beste Slagman van het toernooi.

Pioniers was één van de vier deelnemende teams aan de zesde editie van de Dragons 6 Series, georganiseerd door Les Dragons de Ronchin. Deze honkbal- en softbal-club werd opgericht in 1987 door leden van Lille Universié Club Baseball. De vereniging speelt de wedstrijd op Stade Pierre de Coubertin in Ronchin, een gemeente in het noorden van Frankrijk. Het maakt deel uit van de Europese Metropool Lille, een samenwerkingsverband van 85 gemeenten rondom de stad Lille, die ligt op de grens van Frankrijk en België. De honkbalploeg komt uit in de Nationale 1, de derde hoogste afdeling in Frankrijk. Dragons opent hun nieuwe seizoen op 8 april met een uitwedstrijd bij Outlaws de Strasbourg.

Voor Pioniers waren dit de eerste wedstrijden van het oefenseizoen. Vanwege de kou en de vriezende weersomstandigheden was de ploeg nog niet in staat te spelen, maar werkte wel al een aantal buitentrainingen af.

...Hoofd Coach Ronald Stoovelaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar in het weekeinde waren de weersomstandigheden in Ronchin zeer comfortabel. Het kunnen spelen van vier wedstijden in het weekeinde was dan ook bijzonder welkom voor de spelers en de coachingstaf, die onder leiding staat van voormalig Hoofdklasse- en Nederlands Team-catcher Ronald Stoovelaar. ,,Hoewel dit pas de eerste wedstrijden waren die we speelden zag onze pitching, verdediging en aanval er goed uit. We keerden huiswaarts met een tevreden gevoel'',aldus Stoovelaar, die wordt geassisteerd door Jasper de Jong en John Loogman, terwijl voormalig Oranje-werper Eric de Vries de Pitching Coach is.

Onder de spelers zijn voormalige Hoofdklassers Swen Huijer (pitcher), Tom van Limburg (pitcher), Mark Duursma (catcher) en Norbert Lokhorst (infield/outfield). Naast het zelf spelen vervullen deze 'veteranen' ook een instructie-rol binnen de spelersgroep.

De ploeg opent de reguliere competitie op zaterdag 7 april op eigen veld tegen De Glaskoning Twins 2.

Op zaterdag opende Pioniers het toernooi in Ronchin met een klinkende 29-0 shutout-winst tegen Amsterdam Vatos, de tweede deelnemer uit Nederland.

Later op de dag speelde Pioniers een aantrekkelijk en spannend duel tegen Dragons de Ronchin en won met 3-2. In de laatste slagbeurt opende Bram Stoovelaar voor Pioniers en bereikte het honk na een fout. Even later scoorde hij het winnende punt op een 'walk-off single' van Thom Hoogkamer.

...Pitcher Tom van Limburg...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Op zondag boekte Pioniers de derde overwinning en won met 11-1 van Namur Angels uit België.

Hierdoor bleef Pioniers als enige ploeg ongeslagen in de voorronde en bereikte de Finale. Na afloop van de wedstrijd tegen de Belgen moest Pioniers ruim 3½ uur wachten om aan de Finale te kunnen beginnen.

In dat duel stond Pioniers wederom tegenover gastheer Dragons de Ronchin, maar verloor dit keer met 9-5. Dragons won het evenement twee jaar geleden voor het laatst.

(24-25 maart)

Compleet Speelschema Reguliere Competitie
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.