Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Storks keert terug in Hoofdklasse na 38 jaar maar begint met verlies
English

ROSMALEN - Eindelijk ging op donderdagavond (26 april) ook de reguliere competitie in de Honkbal Hoofdklasse van start. De Overgangsklasse, de tweede hoogste afdeling, opende al op 6 april. Hierna begonnen ook de twee hoogste softbal-afdelingen. De Golden League begon op 14 april en de Silver League op 21 april. De laatste afdeling die nog van start moest gaan was die in de Honkbal Hoofdklasse. De laatste keer dat de competitie in de hoogste afdeling zo laat pas van start ging was in 1990 toen de eerste wedstrijden werden gespeeld op zaterdag 28 april.

Donderdagavond maakte Silicon Storks zijn rentree in de hoogste afdeling na afwezigheid van 38 jaar. De ploeg uit Den Haag speelde voor laatste in de hoogste afdeling in 1979, maar degradeerde toen naar de Eerste Klasse na winst van slechts negen van de 36 wedstrijden.

In hun openingswedstrijd tegen De Glaskoning Twins keek Storks tegen een snelle achterstand aan die opliep naar 6-0 na vier innings. Twins won uiteindelijk met 10-3 op elf honkslagen, waaronder vier van Ruar Verkerk, die vijf punten binnensloeg. Tijmen Takke sloeg 4-uit-4 vanavond voor Quick Amersfoort in hun duel tegen HCAW.

Vorig seizoen waren er ook twee spelers die het seizoen begonnen met vier honkslagen in de openingswedstrijd. Jelle Blaauw sloeg toen 4-uit-4 in de opener van Pickles UVV, terwijl Kevin Weijgertse 4-uit-5 sloeg voor HCAW.

De wedstrijd van vanavond werd gespeeld op het veld van Gryphons in Rosmalen, omdat de licht-installatie op het thuis-complex van Twins in Oosterhout onvoldoende is voor wedstrijden op het hoogste niveau. Hierdoor speelt Twins hun thuis-avondwedstrijden in Rosmalen.

(26 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema
In hun eerste Hoofdklasse-wedstrijd sinds 1979 keek Storks tegen een snelle achterstand aan, maar kreeg een kans de score zelf te openen in de eerste helft van de eerste inning op de debuterende Japanse rechtshander Shogo Nakashima. Met één uit kreeg Jurriaan Dijk vier wijd en sloeg Runai Coran een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt. Die honkslag kwam kort nadat Jeandro Tromp of HCAW de eerste inning was begonnen met een honkslag in het duel tegen Quick Amersfoort. Hierdoor werd Tromp's klap de eerste honkslag in de Hoofdklasse van dit jaar, maar Coran's was de tweede. Coran's honkslag werd gevolgd door een outfield-fout en dat resulteerde in lopers op het tweede en derde honk. Hierna werd Kendrick Delima's uithaal gevangen door de Australische tweede honkman Sam Kennelly en doordat Coran van het tweede honk afwas werd hij ook uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Twins tweemaal op starter Gijs Timmer, die vorig seizoen gooide voor DSS. Lead-off hitter Jarreau Martina kwam na een fout op het honk en kwam in scoringspositie na een wilde worp. Hierna maakte Ruar Verkerk goed contact en sloeg een 2-run homerun. Verkerk, die kort professioneel honkbalde in de Minor League, speelde vorig jaar voor Neptunus.

Stroks liet nog een loper in scoringspositie achter in de 1e2. Met één uit sloeg Joran Berkhout een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk.

Twins voegde daarna weer twee runs toe in de 2e2. Bram Grooten begon met een honkslag en bereikte het derde honk met één uit toen een grounder van Dave Janssen eindigde in een foute aangooi. Janssen stal vervolgens het tweede honk en met twee uit scoorde beide lopers op een honkslag van Jarreau Martina. Twins stond nu met 4-0 voor, maar drie punten waren onverdiend vanwege fouten.

Nadat Storks weer een loper had achtergelaten op het tweede honk in de 1e4 scoorde Twins even later wederom tweemaal. En opnieuw was Jarreau Martina daar bij betrokken. Met één uit kreeg Dave Janssen vier wijd en scoorde toen Brian Biezen het honk bereikte na een fout. Nadat de laatste was uitgeschakeld bij een steelpoging sloeg Jarreau Martina een driehonkslag en scoorde op een tweehonkslag van Ruar Verkerk om er een 6-0 stand van te maken. Martina sloeg 2-uit-4 en scoorde driemaal, terwijl hij twee punten binnensloeg.

In de 1e5 zette Twins Mic van de Ven in als reliever voor Shogo Nakashima. In zijn debuut gooide de rechtshander vier innings, kwam tot viermaal drie slag, stond slechts drie honkslagen toe en hield Storks puntloos. Echter, doordat hij maar vier innings gooide kreeg hij de winst niet op zijn naam. Startende werpers moeten vijf complete innings gooien om winnende werper te kunnen worden.

Van de Ven kwam in de problemen, want hij gooide viermaal op rij vier wijd en dat leverde een punt op. Een nieuwe werperswissel volgde, want Jan Evertse nam het over. Hij begon met een strikeout, waarna een 1-2-3 dubbelspel werd gemaakt op een 'comeback-grounder'.

In het restant van de wedstrijd deed Evertse het prima, hoewel hij twee punten moest toestaan. Hij gooide vier hitloze innings, had vier strikeouts en werd de winnende werper.

In de 2e5 was het Twins dat een loper achterliet in scoringspositie. Shurman Marlin en Dennis De Quint begonnen met honkslagen, maar Gijs Timmer volgde met twee strikeouts, waarna een grounder de slagbeurt afsloot.

Zonder het slaan van een honkslag scoorde Storks het volgende punt in de zesde inning. Aldi Guzman opende met vier wijd en stal het tweede honk. Hij schoof op na een grounder van Joran Berkhout en scoorde op een grounder van Giovanny Perez.

Twins pakte het punt gelijk weer terug in hun zesde beurt op nieuwe pitcher Nick Winkel. Jarreau Martina kreeg toen vier wijd met één uit en scoorde later na een wilde worp met twee uit.

Storks scoorde wederom een hitloos punt in de zevende toen de Twins-verdediging twee fouten maakte. Met één uit kreeg Jurriaan Dijk vier wijd, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder'. Met twee uit stal Dijk het derde honk en scoorde op een daarnavolgende foute aangooi.

In de 2e8 werd de curfew-regel bereikt (geen nieuwe inning na 22:30 uur), maar de slagbeurt moest uiteraard worden uitgespeeld. Dat resulteerde in nog eens drie punten voor Twins op nieuwe pitcher Ricky Voorn. Hij kreeg een lead-off single tegen van Dave Janssen, waarna hij vier wijd gooide op Brian Biezen. Met één uit en na een 'double-steal' scoorden de twee op een tweehonkslag van Ruar Verkerk, die zijn vierde en vijfde punt in het duel binnensloeg. Verkerk schoof op na een honkslag van Sam Kennelly, waarna de honken vol kwamen te staan toen Shurman Marlin vier wijd kreeg. Terwijl de laatste gedwongen werd uitgeschakeld scoorde Verkerk het tiende punt voor Twins.De Glaskoning Twins - Silicon Storks 10-3 (8 inn.)
RHE
Silicon Storks00001110-334
De Glaskoning Twins22020103-10113
(wedstrijd afgesloten na acht complete innings wegens de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Gijs Timmer, L (0-1)561863

Nick Winkel232-1-

Ricky Voorn112333

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Shogo Nakashima4423--

Mic van de Ven- (*)-4-11

Jan Evertse, W (1-0)444-21
(*) - Van de Ven gooide op vier slagmensen in de vijfde inning

Homerun: Twins: Ruar Verkerk (1)(1e,2-run,op Timmer).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:11 uur.
Locatie-Sportpark 'De Groote Wielen', Rosmalen (site Gryphons).

Game Notes:
Opening Night Reguliere Competitie.
Runai Coran, Kendrick Delima, Giovanny Perez, Quinlan de Windt, Tyron de Windt, Nick Winkel, Sem Petit, Philip Brandl (allen Storks), Sam Kennelly, Shogo Nakashima en Max Kops (allen Twins) debuteren in de Hoofdklasse.
Kevin Knollenburg (Twins) maakt zijn debuut als Hoofd Coach in de Hoofdklasse.
Jurrian Koks, Aldrin Martis, Ricky Voorn (allen Storks) en Jeffrey Arends (Twins) maken hun debuut als Coach in de Hoofdklasse.
Runai Coran (Storks) slaat een honkslag in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de eerste inning.
Wedstrijd gespeeld op het veld van Gryphons in Rosmalen vanwege de onvoldoende licht-installatie op het thuisveld van Twins in Oosterhout.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12,7° C; windrichting;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.