Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Rodney Daal homert Amsterdam Pirates naar winst; Rob Cordemans voegt 2 strikeouts toe
English

BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates brak een 2-2 stand in de zesde inning en won met 4-2 van HCAW op een warme zaterdagmiddag (26 mei) in de tweede wedstrijd van hun series.

Amsterdam Pirates brak de gelijke stand toen Rodney Daal homerde met één uit in de eerste helft van de zesde inning.

Donderdagavond boekte Amsterdam een 4-0 shutout in de openingswedstrijd.

Rob Cordemans startte voor Amsterdam en gooide tweemaal drie slag in vijf innings. Hierdoor heeft hij nu nog maar acht strikeouts nodig om het All-Time StrikeOut-record te breken, dat sinds 1996 op naam staat van Bart Volkerijk. Cordemans staat nu op 1.941 strikeouts, terwijl Volkerijk de recordhouder is met 1.948. De volgende start van Cordemans is mogelijk komende vrijdagavond als Amsterdam op eigen veld speelt tegen Hoofddorp Pioniers.

(26 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Amsterdam Pirates opende de score in de tweede slagbeurt, maar stond even later met 2-1 achter. De ploeg kwam langszij in de derde, nam de leiding in de zesde en voegde een 'insurance run' toe in de zevende.

Amsterdam werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door HCAW-starter Kaj Timmermans, waarna de score werd geopend in de volgende slagbeurt. De ploeg kreeg de honken vol met nul uit, maar scoorde slechts eenmaal. Kenny Berkenbosch begon met vier wijd, waarna Linoy Croes en Rodney Daal beiden een honkslag sloegen. Berkenbosch scoorde het eerste punt op een opofferingsslag van Victor Draijer, maar de overige twee lopers bleven achter.

Rob Cordemans kreeg eveneens drie opeenvolgende nullen in zijn eerste inning op de heuvel. Met één uit schakelde de rechtshander Delano Selassa uit met drie slag, die zijn 1.940e strikeout-slachtoffer werd in zijn lange loopbaan. In de tweede inning scoorde HCAW tweemaal op Cordemans, die actief is in zijn 25e seizoen op het hoogste niveau!

Vince Rooi begon de tweede inning voor HCAW met vier wijd, waarna hij de gelijkmaker scoorde toen Bryce Cherry volgde met een driehonkslag. Hierna gooide Cordemans ook vier wijd op Seb Visser. Met lopers 'op de hoeken' sloeg Patrick Bok in een dubbelspel, maar dat stelde ook Cherry in staat te scoren om HCAW op een 2-1 voorsprong te zetten. Maar hierna hield de Amsterdamse pitching HCAW puntloos in het restant van de wedstrijd.

Amsterdam Pirates kwam onmiddellijk langszij in de 1e3. De ploeg kreeg opnieuw de honken vol, dit keer met één uit, maar scoorde slechts eenmaal. Remco Draijer en Zerzinho Croes (stootslag) begonnen met honkslagen. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Nick Urbanus, wat Draijer naar het derde honk bracht. Nadat Urbanus het tweede honk had gestolen kwamen de honken vol te staan toen Kenny Berkenbosch werd geraakt door een worp. Op een grounder richting eerste honk door Linoy Croes werd Draijer gedwongen uitgeschakeld op de plaat. Bij een poging een dubbelspel te completeren op het eerste honk gooide catcher Julian Goins de bal naar het eerste honk. Maar Urbanus zorgde voor slim honklopen en scoorde de gelijkmaker tijdens de aangooi. Twee lopers bleven achter toen een foul-out de inning afsloot.

Vanaf de 2e3 kreeg HCAW nog maar twee lopers in scoringspositie. In de derde gooide Cordemans vier wijd op lead-off hitter Berend Ruben, die opschoof na een opofferingsstootslag van Jeandro Tromp. Even later ging Ruben uit bij stelen na een succesvolle pick-off van Cordemans, waarna een grounder een einde aan de slagbeurt maakte.

...Rodney Daal...
...beslissende homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Cordemans kreeg drie opeenvolgende nullen in de vierde en vijfde inning. Hij sloot de vierde af met zijn 1.941e strikeout, waarbij Bryce Cherry de slagman was. Voor Cordemans eindigde zijn optreden na vijf complete innings. De rechtshander heeft nu nog slechts zeven strikeouts nodig om het All-Time Record te evenaren en acht om het over te nemen.

Nadat Pirates langszij was gekomen in de 1e3 gooide ook Kaj Timmermans twee puntloze innings. In de vierde bereikte Niels van Weert het honk met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk met twee uit, maar bleef achter. In de vijfde kreeg Nick Urbanus vier wijd met één uit, maar werd op het eerste honk uitgeschakeld met een pick-off.

Maar in de 1e6 hernam Amsterdam de leiding toen Rodney Daal homerde met één uit. Overigens is hij het derde lid van de Daal-familie die betrokken is bij Amsterdam Pirates. Zijn broer Randy Daal speelde voor de ploeg in 2002. Hun vader Ritchie Daal was een aantal jaar geleden Hitting Coach van de ploeg.

In de zevende inning voegde Amsterdam Pirates een 'insurance run' toe. Remco Draijer opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Zerzinho Croes en scoorde op een grounder van Nick Urbanus om er en 4-2 stand van te maken.

In de volgende twee innings kwam Amsterdam weer in scoringspositie op reliever Oscar Meuris, maar wist geen punten meer toe te voegen. In de achtste sloeg Rodney Daal een tweehonkslag met één uit, maar strandde. In de negende begon Mikey De La Cruz Santana met een honkslag, maar ging uit na een pick-off. Remco Draijer sloeg daarna eveneens een honkslag, stal het tweede honk met twee uit, maar bleef ook achter.

Robin Schel nam de pitching van Rob Cordemans over in de zesde inning en kreeg drie opeenvolgende nullen. In de zevende kreeg de linkshander een 2-out single tegen van Bryce Cherry, maar die werd gedwongen uitgeschakeld. Hij gooide vier wijd op Berend Ruben met twee uit in de achtste, waarna een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.

Daan Hendrix sloot de wedstrijd af voor Amsterdam. Met één uit gooide hij vier wijd op Roelie Henrique, die het tweede honk stal. Daar strandde hij, want volgende slagman Vince Rooi's line drive werd gevangen door tweede honkman Nick Urbanus. En daarna maakte Hendrix een einde aan de wedstrijd met een strikeout.HCAW - L&D Amsterdam Pirates 2-4
RHE
L&D Amsterdam Pirates011001100-4100
HCAW020000000-220
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (2-0)523122

Robin Schel, H (1)3-11--

Daan Hendrix, SV (1)111---

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (1-4)733744

Oscar Meuris21-3--

Homerun: Pirates: Rodney Daal (1)(6e,solo,op Timmermans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-Peter de Haan, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:35 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.