Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates completeert 'sweep' vs. HCAW met kleine zege
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates had slechts één inning nodig om zondag (27 mei) de derde ontmoeting tegen HCAW te beslissen en met 3-1 te winnen om een '3-game sweep' te completeren.

Amsterdam Pirates scoorde hun drie punten in de eerste inning. De ploeg werd hierna puntloos gehouden, maar dat gebeurde ook met HCAW, dat hun enige punt scoorde in de zesde inning.

Amsterdam sloeg maar drie honkslagen en werd met 7-3 'outhit'. Amsterdam scoorde niet alleen al hun punten in de eerste inning, de ploeg liet ook hun drie honkslagen allemaal noteren in de eerste slagbeurt.

Onderdagavond kwam Amsterdam tot een 4-0 shutout in de openingswedstrijd. Op zaterdag brak Amsterdam een 2-2 stand in de zesde inning en won met 4-2.

Vandaag startte Rashid Gerard weer als derde honkman voor Amsterdam Pirates. Een week geleden werd hij vol in zijn gezicht geraakt door een geslagen bal na een bad-hop. Gevreesd werd dat hij mogelijk zijn neus had gebroken, maar na een nieuw onderzoek een paar dagen later werden geen gezichtschade en/of breuken geconstateerd. Hij miste drie wedstrijden, maar vandaag keerde hij terug in de line-up en speelde zes innings.

(27 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Amsterdam Pirates deed vandaag alles in slechts één inning en dat gebeurde gelijk in de eerste slagbeurt. De ploeg liet toen alledrie de honkslagen noteren die werden geslagen en scoorde ook de drie punten die in deze wedstrijd werden gescoord.

In de tweede helft van de eerste inning opende Remco Draijer met vier wijd en sloeg Zerzinho Croes een honkslag. Een outfield-fout die volgde op de honkslag bezorgde Pirates lopers op het tweede en derde honk. Even later werd een punt gescoord op een honkslag van Nick Urbanus. Met lopers 'op de hoeken' volgde een 'double-steal' en scoorde Croes het tweede punt. Met één uit voegde Rodney Daal een puntscorende honkslag toe om er een 3-0 stand van te maken. Daal werd later gedwongen uitgeschakeld en een strikeout sloot de inning af, maar Amsterdam had een beslissende voorsprong genomen.

In het restant van de wedstrijd werd Amsterdam Pirates zowel puntloos als hitloos gehouden door Chris Pfau, die het hele duel gooide voor HCAW. De Amerikaanse linkshander stond nog maar drie slagmensen tot de honken toe en daarvan kwam er nog maar één in scoringspositie.

In de tweede inning gooide hij vier wijd op Remco Draijer met twee uit, maar die strandde op het eerste honk.

In de vijfde inning opende Max Clarijs voor Amsterdam met vier wijd. Hij bereikte het derde honk op twee opeenvolgende opofferingsstootslagen van Remco Draijer en Zerzinho Croes. Echter, Amsterdam wist geen 'insurance run' toe te voegen, want Pfau sloot af met een strikeout.

In de zesde werd Kenny Berkenbosch de laatste honkloper voor Amsterdam. Hij begon eveneens met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

De Amsterdamse pitching deed het ook goed. De vier werpers kregen verschillende honklopers, maar stonden slechts één punt toe, want ze werden wederom gesteund door hun verdediging.

HCAW kwam driemaal in scoringspositie op starter Kyle Ward, maar hij hield de Bussumse ploeg puntloos.

Met één uit in de eerste helft van de eerste inning kwam Delano Selassa op het honk na een fout, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Met twee uit in de derde inning kreeg de linkshander honkslagen tegen van Denzel Bryson en Jeandro Tromp, waarna een grounder de slagbeurt afsloot.

In de vierde en vijfde inning kreeg HCAW weer een loper in scoringspositie. In de vierde opende Roelie Henrique met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Ward de volgende drie slagmensen uitschakelde. En in de vijfde sloegen Kevin Weijgertse en Denzel Bryson een honkslag met één uit, maar ook zij bleven achter.

HCAW kreeg hun meest productieve slagbeurt in de 1e6. Nick Veltkamp nam de Amsterdamse pitching toen over. De linkshander kreeg de honken vol toen hij lead-off hitter Roelie Henrique met een worp raakte en daarna vier wijd gooide op Vince Rooi en Bryce Cherry. Er volgde weer een werperswissel en Maickel Rietel nam het over. Hij kreeg een puntscorende honkslage tegen van Seb Visser die de achterstand verkleinde naar 3-1. Echter, HCAW liet drie lopers achter, want drie vangballen volgden om de inning af te sluiten.

Rietel kreeg drie opeenvolgende nullen in de zevende inning, waarna closer Jim Ploeger het overnam in de achtste. Hij begon met twee strikeouts, waarna hij een tweehonkslag tegen kreeg van Seb Visser. De inning eindigde toen Ploeger zelf een pop-fly ving. De linkshander schakelde drie opeenvolgende slagmensen (één strikeout) op rij uit in de negende en verdiende zijn derde save van het seizoen. Kyle Ward was voor de vierde keer winnende werper.L&D Amsterdam Pirates - HCAW 3-1
RHE
HCAW000001000-171
L&D Amsterdam Pirates30000000X-331
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau, L (1-1)864333

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (4-0)53-5--

Nick Veltkamp- (*)-2-11

Maickel Rietel, H (2)21-1--

Jim Ploeger, SV (3)23-1--
(*) - Veltkamp gooide op drie slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Winfried Berkvens, 1B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:27 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 24,2° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.