Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS boekt 'mercy-rule' winst tegen Twins
English

OOSTERHOUT - Een dag na een zware nederlaag te hebben geleden herstelde DSS zich en deelde zondag (27 mei) zelf een 'mercy-rule' overwinning uit aan De Glaskoning Twins. Op zaterdag won Twins met 19-1 in Haarlem, vandaag sloeg DSS met 11-1 toe in Oosterhout en voorkwam een '3-game sweep'.

Donderdagavond was Twins de reeks begonnen met een 9-7 overwinning.

DSS sloeg vandaag al vroeg toe en stond met 5-0 voor na drie innings. De ploeg kwam tot 14 honkslagen op zes werpers, waaronder drie van Tino van Erk en Omar Williams. Van Erk scoorde vier punten, terwijl Williams vijf punten binnensloeg, waarvan twee met een homerun.

Twee DSS-pitchers stonden slechts drie honkslagen toe.

De wedstrijd van vandaag werd tweemaal stil gelegd vanwege bliksem voor een totaal van 32 minuten.

(27 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
DSS nam een vroege voorsprong met het scoren van twee onverdiende punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Nick Peels. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Tommy van de Sanden op het honk kwam na een fout, Tino van Erk een honkslag sloeg en Denzel Richardson vier wijd kreeg. Een hiernavolgende vrije loop voor Kevin Nieveld en een opofferingsslag van Omar Williams bezorgden DSS daarna een 2-0 voorsprong. En vanaf dat moment hield de Haarlemse ploeg de voorsprong vast en bereikte een 'mercy-rule' punten-verschil om het duel in acht innings te kunnen afsluiten.

DSS voegde weer drie runs toe in de 1e3. Met één uit kreeg Tino van Erk vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Denzel Richardson. Met twee uit sloeg Omar Williams een 2-run homerun om de stand op te voeren naar 5-0. Hierna nam Mic van de Ven de pitching over voor Twins, maar hij kreeg de honken vol. Sander Paap en Koen Halderman kregen vier wijd, waarna Mitchel Dautzenberg het honk bereikte met een infield-hit. Echter, zij bleven achter toen een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.

Tim Halderman maakte zijn tweede start van het seizoen voor DSS en gooide zes prima innings. Hij kwam tot zesmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe. Aanvankelijk werd vantevoren geen startende werper aangekondigd voor het duel van vandaag en dat had te maken met de inzetbaarheid van Tom Stuifbergen. De rechtshander gooide niet in deze reeeks, want hij werd uit voorzorg niet ingezet vanwege een lichte blessure.

Met twee uit in de eerste inning kreeg Halderman een honkslag tegen van Sam Kennelly, die het tweede honk kreeg na schijn. Halderman sloot af met drie slag, waarna hij drie slagmensen op rij uitschakelde in de volgende twee innings en nog eens drie strikeouts toevoegde.

Met een 5-0 voorsprong kreeg Halderman Twins' enige punt tegen in de 2e4. Ruar Verkerk begon voor Twins met een honkslag, maar nadat Sam Kennelly werd uitgevangen werd de wedstrijd onderbroken vanwege bliksem. Na een onderbreking van 10 minuten werd het duel weer hervat en kreeg Twins de honken vol toen Dennis De Quint en Shurman Marlin beiden vier wijd kregen. Kort hierna werd Marlin gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Bram Grooten, maar dat bracht ook Verkerk over de plaat. Met twee lopers op de honken sloot Halderman de inning weer af met drie slag.

DSS pakte het punt weer terug in de 1e5 op nieuwe pitcher Jakob Syrén. Met één uit kreeg DSS de honken vol toen Omar Williams, Sander Paap en Koen Halderman allemaal een honkslag sloegen. Hierna werd de wedstrijd voor de tweede stil gelegd vanwege bliksem. Dit keer duurde de onderbreking langer, want er werd 22 minuten niet gespeeld. Nadat de onweerswolken gepasseerd waren en de wedstrijd werd hervat kreeg Syrén een binnenhoog. De Zweedse rechtshander gooide vervolgens vier wijd op Odion Gouverneur wat een punt opleverde, maar drie lopers bleven daarna achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

DSS scoorde weer twee punten in de zesde om de stand te verhogen naar 8-1. Tino van Erk begon met een honkslag en Denzel Richardson kreeg vier wijd, wat weer werd gevolgd door een werperswissel. Shogo Nakashima nam het over van Syrén, maar begon met een wilde worp. Met lopers op het tweede en derde honk kreeg de Japanse rechtshander een 2-run single tegen van Kevin Nieveld.

Na een puntloze zevende inning bereikte DSS het verschil van tien punten in de 1e8. Jan Evertse werd de nieuwe werper voor Twins, maar kwam in de problemen. Hij kreeg een lead-off, ground-rule double tegen van Tommy van de Sanden, gevolgd door een honkslag van Tino van Erk en een puntscorende honkslag van Denzel Richardson. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Kevin Nieveld vier wijd kreeg, waarna Omar Williams een 2-run single afleverde en dat bezorgde hem vijf RBI's en verhoogde de stand naar 11-1. Hierna werd Thijs Steenwijk de nieuwe werper voor Twins. Hij begon met drie slag, waarna een unassisted dubbelspel na een vangbal op fout gebied een einde aan de slagbeurt maakte.

Na het tegen krijgen van het punt in de vierde inning zag Tim Halderman Twins een loper achterlaten op het eerste honk in de vijfde en kreeg drie opeenvolgende nullen in de zesde.

Scott Prins sloot de wedstrijd af voor DSS en debuteerde in de Hoofdklasse. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de zevende en achtste inning en de sloot de wedstrijd af met twee strikeouts. Prins, die uitkomt voor het tweede team van DSS, is ook werper die onlangs herstelde van een blessure. Hij gooide een week geleden in zijn eerste duel voor DSS-2 in de Overgangsklasse.De Glaskoning Twins - DSS 1-11 (8 inn.)
RHE
DSS20301203-11140
De Glaskoning Twins00010000-132
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (2-1)662311

Scott Prins23----

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Peels, L (0-2)2.2-3453

Mic van de Ven1.1-21--

Jakob Syrén1 (*)-2433

Shogo Nakashima21-1--

Jan Evertse- (**)-1433

Thijs Steenwijk11----
(*) - Syrén gooide op twee slagmensen in de zesde inning
(**) - Evertse gooide op vijf slagmensen in de achtste inning

Homerun: DSS: Omar Williams (1)(3e,2-run,op Peels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henny Jansen, 1B-Jeroen Rekveld, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:35 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
10-minuten onderbreking voor bliksem in 2e4 met één uit en loper op het eerste honk.
22-minuten onderbreking voor bliksem in 2e5 met één uit en drie honken bezet.
Scott Prins (DSS) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 25,3° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.