Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 mei 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus gebruikt twee innings om 'sweep' vs. Quick Amersfoort te completeren
English

AMERSFOORT - Curaçao Neptunus completeerde zondag (27 mei) een '3-game sweep' tegen Cityside Apartments Quick Amersfoort door met 9-1 te winnen.

Neptunus brak een puntloze stand in de eerste helft van de vijfde inning door vijfmaal te scoren. De ploeg voegde nog eens vier punten toe in de zevende slagbeurt.

Neptunus kwam tot 13 honkslagen op vier werpers, waaronder drie van Dwayne Kemp, die twee punten binnensloeg. Na vandaag slaat Kemp .431 en deelt de toppositie in deze categorie met Tijmen Takke van Quick, die 1-uit-4 sloeg. Kemp leidt ook in honkslagen (28) en binnengeslagen punten (17).

Neptunus zette vandaag zes verschillende werpers in, die samen slechts twee honkslagen toestonden. Hiermee kregen hun werpers een aantal innings 'in de armen' ter voorbereiding op het toernooi om de European Champions Cup, dat op 6 juni van start gaat in Rotterdam.

De eerste vier werpers hielden Quick Amersfoort hitloos in de eerste vijf innings.

Donderdagavond won Neptunus de opener met 7-1. Zaterdagmiddag diende Neptunus Quick Amersfoort een 6½ inning, 'mercy-rule', 13-1 nederlaag toe.

(27 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus werd in de eerste vier innings puntloos gehouden door Quick-starter Jos de Jong. De ploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten in de vijfde slagbeurt en voegde vier runs toe in de zevende.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg De Jong een 2-out double tegen van Dwayne Kemp, maar die strandde op het tweede honk. De Jong schakelde drie slagmensen op rij uit in de volgende twee innings.

Na acht opeenvolgende slagmensen te hebben uitgeschakeld kreeg De Jong opnieuw Kemp tegenover zich. Met één uit in de vierde sloeg die nu een honkslag, maar hij werd even later in een rundown uitgeschakeld na een pick-off. De Jong sloot af met een strikeout.

Neptunus sloeg daarna toe met vijf punten op zeven honkslagen in de 1e5. Met één uit sloegen Quintin De Cuba en Darryl Collins een honkslag. Gregory Muller volgde met een puntscorende honkslag en de honken kwamen hierna vol te staan toen ook Jochem Koedijk een honkslag liet noteren. Hierna nam Colin van Laar de pitching over voor Quick Amersfoort. Echter, hij werd begroet met een 2-run single van Stijn van der Meer en een puntscorende honkslag van Benjamin Dille. Een hiernavolgende opofferingsslag van Dwayne Kemp zorgde voor het vijfde punt in deze inning.

Van Laar kreeg drie opeenvolgende nullen in de zesde inning, maar Neptunus voegde nog eens vier runs toe in de zevende.

Rookie Jiorgeny Casimiri startte de wedstrijd voor Neptunus. De jonge rechtshander schakelde drie slagmensen op rij uit in de tweede helft van de eerste inning, waarna Berry van Driel het overnam in de tweede slagbeurt. Van Driel, één van de closers van de ploeg, gooide vier wijd op lead-off hitter Remian Denis, die het tweede honk stal met één uit. Rowan van Hoek kreeg hierna eveneens vier wijd, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

In de derde inning werd Taylor Clemensia de derde werper voor Neptunus. De linkshander gooide twee innings en werd de winnende werper. Clemensia gooide vier wijd op Jelle Blaauw met twee uit in de derde, maar hij strandde op het eerste honk. Hij kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende inning.

In de 2e5, met Neptunus op een 5-0 voorsprong, nam Elton Koeiman de pitching over. Hij schakelde ook drie slagmensen op rij uit, maar moest daarna Quick's enige punt toestaan in de zesde.

Met twee uit in de 2e6 sloeg Tijmen Takke een driehonkslag en dat was de eerste honkslag in het duel voor Quick Amersfoort. Even later scoorde hij na een doorgeschoten bal. Koeiman volgde met vier wijd voor Rachid Engelhardt, maar die ging uit bij een steelpoging.

In de 1e7 scoorde Neptunus, zoals gezegd, vier punten. Drie van deze punten waren onverdiend. Jochem Koedijk begon met vier wijd en Stijn van der Meer kwam op het honk na een fout. De honken kwamen vol te staan na een honkslag van Benjamin Dille. Een opofferingsslag van Dwayne Kemp, wilde worp en doorgeschoten bal leverden daarna drie punten op. Met Gianison Boekhoudt (die vier wijd kreeg op de doorgeschoten bal) op het eerste honk en één uit werd Mark Kolner de nieuwe werper voor Quick. Hij kreeg een line, maar moest daarna honkslagen toestaan van Quintin De Cuba en Darryl Collins, die voor het vierde punt zorgden in deze slagbeurt en de stand opvoerde naar 9-1.

In de 2e7 kreeg Quick twee honklopers op Koeiman. Met twee uit gooide de rechtshander tweemaal vier wijd, maar de lopers strandden.

Riki Saito werd de vijfde werper voor Neptunus in de achtste inning. De linkshandige Japanner kreeg een lead-off single tegen van Jordy Burger en raakte Jelle Blaauw met een worp. Twee 'force play-grounders' en tussendoor een strikeout volgden.

Loek van Mil sloot de wedstrijd af voor Neptunus gooide driemaal drie slag in de negende inning.

Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma coachte vandaag zelf weer bij het derde honk. Tijdens de opener afgelopen donderdag nam 1B Coach Wim Martinus de taak bij het derde honk in de vijfde inning over van Jaarsma, die zich niet lekker voelde. Hoewel hij twee dagen later in de dug-out was coachte Jaarsma ook niet bij het derde honk in het duel op zaterdag vanwege maagklachten. Aanvankelijk zou hij zaterdag niet eens aanwezig zijn bij de ploeg, want het was de bedoeling dat hij zou afreizen naar Italië om daar te scouten voor het komende toernooi om de European Champions Cup. Echter, vanwege zijn ziekte schrapte hij de trip. ,,Ik weet niet wat het is geweest, misschien heb ik iets verkeerds gegeten'', aldus Jaarsma die toevoegde dat hij zich zondag een stuk beter voelde om zelf weer de coaching vanaf het derde honk te doen.Quick Amersfoort - Curaçao Neptunus 1-9
RHE
Curaçao Neptunus000050400-9130
Quick Amersfoort000001000-121
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Jiorgeny Casimiri11----

Berry van Driel112---

Taylor Clemensia, W (1-0)211---

Elton Koeiman33311-

Riki Saito11-1--

Loek van Mil13----

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Jos de Jong, L (2-3)4.12-644

Colin van Laar212452

Mark Kolner1.2--2--

Aaron Isenia1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-John Beltman, 1B-André Ficken.
Official Scorer-Rob Schuurman.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Willum de Jong.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:44 uur.
Locatie-XLLease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,3° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.