Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Quick Amersfoort eindigt winning streak Amsterdam Pirates
English

AMSTERDAM - Het op de vijfde plaats staande Cityside Apartments Quick Amersfoort boekte donderdagavond (28 juni) een verrassende 5-4 overwinning tegen en bij L&D Amsterdam Pirates om een einde te maken aan de winning streak van 22 opeenvolgende overwinningen van de koploper. De streak kwam afgelopen zondag al even in gevaar toen Amsterdam tegen een 6-4 achterstand aankeek na zeven innings bij De Glaskoning Twins. Amsterdam scoorde toen viermaal in de achtste om het duel te winnen en de streak te verlengen. Maar vanavond was de ploeg niet in staat terug te komen om de 23e overwinning op rij te boeken.

Amsterdam Pirates had nog één overwinning nodig om het seizoenrecord van meeste opeenvolgende overwinningen te evenaren. Dat werd in 2010 gerealiseerd toen Neptunus 23 wedstrijden op rij won.

Echter, Amsterdam Pirates kwam toch nog tot twee andere records tijdens de langste winning streak in de hoogste afdeling in acht jaar.

Op dinsdag 19 juni won Amsterdam met 18-5 bij Hoofddorp Pioniers. Dat was de 18e overwinning op rij en daarmee werd een nieuw clubrecord gerealiseerd. Het vorige record van 17 werd neergezet in 2016.

Afgelopen zaterdag (23 juni) versloeg Amsterdam De Glaskoning Twins met 6-1. Dat was de 20e overwinning op rij voor Amsterdam. Maar er was meer, want het was ook de 20e opeenvolgende overwinning in een 9-inning wedstrijd. Daarmee werd het record gebroken dat oorspronkelijk uit 2004 stamde. Destijds won HCAW 19 opeenvolgende 9-inning wedstrijden. Dat werd geëvenaard in 2010 door Neptunus, dat daarna hun 20e overwinning boekte in een wedstrijd van 10 innings. Hierna voegde de Rotterdamse ploeg nog drie overwinningen toe om tot de langste winning streak in de historie te komen.

Voor vanavond had Amsterdam Pirates alleen de allereerste wedstrijd van het seizoen verloren op 26 april en dat was een 5-3 nederlaag bij DSS.

Twee dagen later won Amsterdam met 2-0 van DSS wat het begin was van de winning streak, die vanavond na 62 dagen eindigde.

Vanavond stond Amsterdam halverwege de tweede inning met 2-0 achter, maar scoorde daarna vier punten. Echter, de ploeg verzuimde daarna meer afstand te nemen en stopte met scoren, terwijl Quick Amersfoort het duel in eigen voordeel omdraaide in de achtste slagbeurt. Het resulteerde ook in de eerste thuis-nederlaag van Amsterdam Pirates. Met de winst keerde Quick Amersfoort weer terug op de vierde plaats.

Verder vanavond won Curaçao Neptunus met 2-1 in twaalf innings van DSS, terwijl De Glaskoning Twins met 1-0 won bij Hoofddorp Pioniers op een wilde worp. HCAW kwam tot een 10-0 shutout tegen Silicon Storks op eigen veld in een wedstrijd die in de 1e6 voor 34 minuten werd onderbroken voor een 'sun-delay'.
(de verslagen van deze wedstrijden komen later)

(28 juni)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Quick Amersfoort opende score in de eerste helft van de tweede inning op Kevin Heijstek, die vanavond startte in plaats van de oorspronkelijk aangekondigde Rob Cordemans. Vantevoren werd al bekend gemaakt dat het niet 100% zeker was of de veteraan vanavond wel of niet zou starten. Hij zal nu waarschijnlijk zaterdag de starter zijn.

In de tweede inning begon Rachid Engelhardt met een tweehonkslag en sloeg Ryan Dale een honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Joran Berkhout vier wijd kreeg. Hierna sloeg Remian Denis in een dubbelspel, maar dat stelde Engelhardt in staat het eerste punt te scoren. Even later bereikte Jules Cremer het honk via een infield-hit en dat bracht Dale over de plaat.

Amsterdam Pirates antwoordde met een 4-run rally op starter Brian van Laar in de eigen tweede slagbeurt. Daarmee leek de ploeg op de juiste weg te zijn richting een nieuwe overwinning. Rodney Daal en Victor Draijer begonnen de inning met vier wijd, waarna Max Clarijs volgde met een puntscorende honkslag. Met lopers op het eerste en derde honk en één uit werd de gelijkmaker gescoord na een honkslag van Niels van Weert. Met twee uit kreeg Amsterdam de honken vol toen Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg. De thuisploeg nam vervolgens een 4-2 voorsprong dankzij een 2-run single van Rashid Gerard. Dat zorgde voor een werperswissel, want Van Laar werd afgelost door Luis Figuera Roman. Hiermee wijzigde ook Quick hun startende rotatie, want Figuera was de aangekondigde starter voor de wedstrijd van zaterdag. De rechtshander gooide vanavond 5 1/3 inning, kwam tot achtmaal drie slag en werd de winnende werper.

Amsterdam Pirates stopte echter met scoren na de tweede inning, hoewel de ploeg verschillende lopers in scoringspositie kreeg. In de derde inning kreeg men lopers op het eerste en tweede honk met één uit, maar zij strandden. In de volgende slagbeurt had Amsterdam lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar sloot Figuera af met een strikeout. En in de vijfde bleef een loper op het derde honk achter. Amsterdam kreeg de volgende loper in scoringspositie in de 2e9.

Kevin Heijstek kreeg drie opeenvolgende nullen in de derde en vierde inning, maar moest weer een punt toestaan in de vijfde. Remian Denis begon toen met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Jordy Burger om Quick's achterstand te verkleinen naar 4-3.

Quick Amersfoort werd weer op rij uitgeschakeld door Heijstek in de zesde. Maickel Rietel nam het werpen over in de zevende en kreeg eveneens drie opeenvolgende nullen.

In de 1e8 stond Amsterdam nog altijd slechts met 4-3 voor, maar Quick Amersfoort draaide het duel daarna in eigen voordeel om. Jules Cremer begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Jordy Burger. Toen volgende slagman Jelle Blaauw vier wijd kreeg nam Jim Ploeger het werpen over van Rietel. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Tijmen Takke, wat de stand in balans bracht, 4-4. Met het eerste honk open werd een gedwongen loop opgezet door opzettelijk vier wijd te geven aan powerhitter Bryan Engelhardt. Zijn broer Rachid Engelhardt sloeg de bal vervolgens het linksveld in voor een opofferingsslag en dat bracht Blaauw binnen om Quick op een 5-4 voorsprong te zetten. De honken kwamen wederom vol te staan na vier wijd voor Ryan Dale, maar drie lopers bleven achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

Quick kreeg de kans een 'insurance run' toe te voegen in de 1e9, maar liet in plaats daarvan lopers achter op het tweede en derde honk.

In de laatste slagbeurt van de wedstrijd kreeg Amsterdam de kans langszij te komen of mogelijk alsnog te winnen, want het kreeg de honken vol met één uit! Kenny Berkenbosch begon met een honkslag en Rashid Gerard kreeg vier wijd. Nadat Aidan Finnegan was ingezet als pinch-runner voor Gerard schoven de twee lopes op na een opofferingsstootslag van Linoy Croes. Met het eerste honk open kreeg Rodney Daal opzettelijk vier wijd. Hierna resulteerde een grounder van Victor Draijer in een gedwongen nul op de plaat, maar hield ook de honken vol. De inning, de wedstrijd en de streak eindigde daarna toen hier een grounder op volgde.L&D Amsterdam Pirates - Quick Amersfoort 4-5
RHE
Quick Amersfoort020010020-580
L&D Amsterdam Pirates040000000-480
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Brian van Laar1.214444

Luis Figuera Roman, W (4-3)5.1822--

Jos de Jong, SV (2)2122--

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek631533

Maickel Rietel, H (3), L (2-1)1.111122

Jim Ploeger, BS (1)1132--

Daan Hendrix0.2-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Yme van der Lugt, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:04 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
22-game winning streak van Amsterdam Pirates eindigt.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,8° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.