Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus wint derde duel tegen Pioniers in 8e inning
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam tot een 3-0 shutout tegen Hoofddorp Pioniers op een bewolkte en regenachtige zondag (29 april) om een 3-game 'sweep' te completeren.

De wedstrijd bleef lang puntloos, waarna Neptunus hun drie punten scoorde in de tweede helft van de achtse inning en dat bleek beslissend.

Neptunus opende het seizoen donderdagavond met een 4-1 overwinning. Zaterdagmiddag scoorde Neptunus vroeg, stond met 4-0 voor na twee innings en won met 5-1.

Voor de wedstrijd werd de ceremoniële eerste bal gegooid door Koos van Oosterhout, die een lange binding met Neptunus heeft. Onlangs werd hij 80 jaar en dat werd vandaag in het stadion door familie en vrienden gevierd. Het gooien van de eerste bal maakte deel uit van de festiviteiten. Koos van Oosterhout is de vader van Norbert van Oosterhout, die in zijn vierde seizoen is als Official Scorer.

(29 april)

Uitslagen
Compleet Speelschema


...Links: Neptunus Bench Coach en Groundskeeper Jan Collins zorgt voor het veld nadat het had geregend...
...Rechts: Koos van Oosterhout vierde zijn 80e verjaardag met het gooien van de ceremoniële eerste bal...
(© Beide Foto's: Robert Bos)De wedstrijd bleef zeven innings puntloos, want beide startende werpers deden het prima. De 44-jarige rechtshander Elton Koeiman startte voor Neptunus, gooide driemaal drie slag en stond maar vier honkslagen toe in 6 1/3 inning. De starter voor Pioniers was de 17-jarige Luuk ter Beek, die eveneens maar vier honkslagen toestond in de zes innings die hij gooide. Ter Beek gooide eenmaal drie slag en gaf ook één vrije loop weg.

Neptunus speelde vandaag met een andere samenstelling van het infield ten opzichte van de voorgaande twee wedstrijden. Benjamin Dille was de eerste honkman, Dwayne Kemp speelde op het tweede honk, Stijn van der Meer was opgeschoven naar het derde honk en Dudley Leonora was de korte stop. In de voorgaande twee wedstrijden was Leonora de eerste honkman, terwijl Dille op zijn bekende positie bij het tweede honk stond. Kemp was de derde honkman en Van der Meer de korte stop.

Koeiman kreeg zijn eerste loper in scoringspositie in de 1e5. Mark Smit begon de slagbeurt met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Damian Melis. Hierna bereikte hij het derde honk op een honkslag van Tyler Boersma, maar volgende slagman Duco Nuijten sloeg in een dubbelspel om de inning af te sluiten. En dus strandde Smit op het derde honk.

Neptunus maakte ook een dubbelspel in de volgende twee innings.

Met één uit in de zesde raakte Koeiman Mervin Gario met een worp, maar voormalig Neptuniaan Steven Wharwood sloeg daarna in een dubbelspel.

Voordat we naar het dubbelspel in de zevende inning gaan laten we eerst even kijken hoe Neptunus het deed in hun eerste zes innings op Luuk ter Beek.

De rechtshander kreeg een lead-off double tegen van Stijn van der Meer in de tweede helft van de eerste inning, maar hij strandde op het tweede honk. In de tweede slagbeurt was het Ter Beek die werd gesteund met een 'inning-ending double play', nadat voormalig Pioniers-catcher Quintin De Cuba een honkslag had geslagen met één uit.

Neptunus kwam voor het eerst in scoringspositie in de derde inning. Met twee uit sloeg Stijn van der Meer een honkslag en bereikte Benjamin Dille het honk na een fout. Maar de inning kwam ten einde toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld.

Neptunus bereikte het derde honk in de vierde inning toen Shaldimar Daantji een driehonkslag sloeg met één uit, maar ook hij bleef achter.

En nu gaan we terug naar de zevende inning.

In de 1e7 kreeg Pioniers de honken vol, maar verzuimde de score te openen. Met één uit werd Neptunus-starter Elton Koeiman opgevolgd door Riki Saito. Echter, de Japanse linkshander, die twee dagen arriveerde, kwam in de problemen. Saito gooide vier wijd op Leandro Anasagasti, waarna hij honkslagen moest toestaan van Mark Smit en Damian Melis. Saito werd snel gewisseld en Loek van Mil werd ingebracht. Neptunus voorkwam tegenpunten, want de inning eindigde toen Tyler Boersma in een dubbelspel sloeg.

Pioniers ging ook naar de bullpen in de 2e7, want de Venezolaanse rechtshander Alexander Valdez nam het over van Luuk ter Beek. Hij gooide vier wijd op Gregory Muller met één uit, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging. Valdez sloot af met een strikeout, maar Neptunus sloeg even later toe.

Nadat Loek van Mil drie slagmensen op rij had uitgeschakeld in de 1e8 (twee strikeouts) scoorde Neptunus driemaal op Valdez in hun achtste slagbeurt. Jochem Koedijk opende met een infield-hit richting Valdez, die volgde met een foute aangooi wat zorgde voor een loper op het tweede honk. Koedijk schoof op naar net derde honk na een opofferingsstootslag van Stijn van der Meer, waarna hij scoorde op een honkslag van Benjamin Dille. Hierna werd Dille binnen gebracht met een driehonkslag van Dwayne Kemp, die zelf scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dudley Leonora.

Met een 3-0 voorsprong gooide Berry van Driel de negende inning voor Neptunus. Hij kreeg een 2-out single tegen van Leandro Anasagasti, maar sloot af met een strikeout om zijn tweede saven van het seizoen te verdienen.


...Elton Koeiman (links) en Luuk ter Beek waren de startende werpers voor Neptunus en Hoofddorp Pioniers...

...Links: Benjamin Dille was de eerste honkman voor Neptunus...
...Rechts: Rookie Umpire Jeroen Rekveld stond vandaag bij het eerste honk...

...Japanner Riki Saito (links) en Venezolaan Alexander Valdez maakten hun debuut...
...in de Hoofdklasse als reliever voor Neptunus en Hoofddorp Pioniers...

...Links: Neptunus-midvelder Shaldimar Daantji krijgt gezelschap van twee onverwachte 'non-roster players'...
...Rechts: De spelers van Neptunus feliciteren elkaar met de derde winst tegen Pioniers...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - Hoofddorp Pioniers 3-0
RHE
Hoofddorp Pioniers000000000-072
Curaçao Neptunus00000003X-380
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek6114--

Alexander Valdez, L (0-1)221433

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman6.13-4--

Riki Saito- (*)-12--

Loek van Mil, W (1-0)1.22----

Berry van Driel, SV (2)12-1--
(*) - Saito gooide op drie slagmensen in de 7e inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Jeroen Rekveld, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:24 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Opening Weekend Reguliere Competitie.
Ceremoniële eerste bal gegooid door Koos van Oosterhout ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag.
3B Umpire Peter de Haan was aanvankelijk aangesteld als 1B Umpire bij de wedstrijd tussen De Glaskoning Twins en Silicon Storks in Oosterhout, maar afgelasting van dat duel, verhuisde hij naar deze wedstrijd.
Alexander Valdez (Hoofddorp Pioniers) en Riki Saito (Neptunus) debuteerden in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,7° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 91%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.