Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Tweede duel Storks tegen Kinheim gestaakt door duisternis
English

DEN HAAG - De tweede wedstrijd van de best-of-five Promotie/Degradatie Series tussen Silicon Storks en Kinheim moest zondag (30 september) na 12 complete innings worden gestaakt vanwege de invallende duisternis met een 2-2 stand. Het thuisveld van Storks in Den Haag beschikt niet over een lichtinstallatie. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag (6 oktober) uitgespeeld in Haarlem voor aanvang van de derde wedstrijd tussen de twee teams.

Op zaterdag opende Storks de Series met een 5-1 winst en brak toen een 1-1 stand met een 4-run rally in de achtste inning.

Zoals gezegd wordt Game 3 zaterdag in Haarlem gespeeld. Wanneer een vierde wedstrijd nodig is wordt die op zondag gespeeld in Den Haag.

Storks is één van de twee teams die in de hoogste afdeling uitkomt zonder een lichtinstallatie op hun thuisveld, de andere is De Glaskoning Twins. Storks, dat dit seizoen terugkeerde in de hoogstse afdeling, speelde hun avond-thuiswedstrijden op het veld van Curaçao Neptunus in Rotterdam. Twins, dat dit jaar in hun derde Hoofdklasse-seizoen uitkwam, speelde hun avondwedstrijden op verschillende locaties. In 2016 speelde Twins 's avonds op het veld van The Hawks in Dordrecht. Vorig jaar speelde de ploeg hun avondwedstrijden op het veld van de tegenstander. Dit seizoen gebruikte Twins het veld van Gryphons in het nabij gelegen Rosmalen. In het verleden was in de reglementen opgenomen dat Hoofdklasse-teams moesten beschikken over een lichtinstallatie op hun thuisveld.

Volgens de regels moeten wedstrijden in het 'postseason' worden verlengd tot dat een winnaar is verkregen. Hoewel deze regels ook bij de clubs bekend zijn begon de wedstrijd in Den Haag om 14:30 uur, de reguliere aanvangstijd van thuiswedstrijden van Storks. De competitieleiding had echter ook kunnen bepalen dat deze beslissende wedstrijden allemaal om 14:00 uur van start moeten gaan, juist vanwege de mogelijke extra innings en vooral op een onverlicht veld.

Na vandaag ruim vier uur te hebben gespeeld was de stand 2-2 na twaalf innings. Vanwege de duisternis werd besloten niet meer aan de 13e inning te beginnen en werd de wedstrijd gestaakt. Aanvankelijk werd gezegd dat de wedstrijd maandagavond 1 oktober zou worden uitgespeeld op een accomodatie met een licht-installatie, maar waar dat zou zijn was echter nog niet bekend. Later op zondagavond werd bekend gemaakt en bevestigd dat de wedstrijd aanstaande zaterdag vanaf 11 uur zal worden uitgespeeld voor aanvang van de derde wedstrijd, die zal worden gespeeld in het Pim Mulier Stadion in Haarlem.

(30 september)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Net als op zaterdag was het een wedstrijd met weinig punten. En daardoor werd het opnieuw een aantrekkelijke en spannende ontmoeting tussen deze twee teams. Helaas was er vandaag geen beslissing, want noodgedwongen moest de wedstrijd na twaalf complete innings worden gestaakt vanwege de duisternis. De wedstrijd wordt nu op een andere locatie uitgespeeld, want het restant wordt aanstaande zaterdag in Haarlem gespeeld.

In de opener op zaterdag sloeg Storks in de achtste inning toe na een werperswissel. Vandaag kwam Kinheim tot scoren na een wissel van werpers.

Beide teams kwamen vroeg in scoringspositie, maar alleen Storks was in staat tot scoren te komen.

In de eerste helft van de eerste inning opende Thomas Bos de wedstrijd voor Kinheim met een honkslag op starter Martin Kram. De rechtshander schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit, maar hierna stal Bos het tweede honk om in scoringspositie te komen. Dit seizoen was Kram 1-10 in zijn Hoofdklasse-debuut tijdens de reguliere competitie, waarna hij 0-2 was in de hiernavolgende Degradatiepoule. Vandaag had Kram een goed optreden, want hij gooide achtmaal drie slag in 5 2/3 inning en stond zes honkslagen toe. Met Bos op het tweede honk sloot Kram de inning af met een strikeout.

Storks kwam ook in scoringspositie in hun eerste slagbeurt op starter Martijn Schoonderwoerd. Hij kreeg one-out singles tegen van Jurriaan Dijk en Kenny George, maar die strandden op het eerste en tweede base.

In de eerste helft van de tweede inning liet Kinheim een loper achter op het derde honk. Marcel Tolenaars begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Jenk Lemmink. Met één uit bereikte hij het derde honk toen Cris Herkemij werd uitgevangen, maar bleef daarna achter.

Storks opende de score in de 2e2. Martijn Schoonderwoerd raakte lead-off hitter Gino Gil met een worp. Met één uit schoof hij op na een opofferingsstootslag van Tijani Dunlop en een honkslag van Quinlan de Windt, waarna hij scoorde op een honkslag van Runai Coran. Schoonderwoerd sloot af met een strikeout en zodoende bleven er twee lopers achter.

...Quinlan de Windt sloeg een single en double voor Storks...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 1e3 kreeg Kinheim weer een scoringskans. Met twee uit kreeg de Haarlemse ploeg de honken vol. Bram Blokker en Wesley van Hemert sloegen een honkslag, waarna Sven van de Sanden werd geraakt door een worp. Maar drie lopers bleven achter toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Marcel Tolenaars.

Storks verdubbelde de voorsprong in de vijfde inning. Runai Coran begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Jurriaan Dijk. Met twee uit sloeg ook Tyron de Windt een honkslag, maar de thuisploeg strandde twee lopers.

In de zesde voorkwam de verdediging van beide teams tegenpunten.

In de eerste helft van deze slagbeurt kreeg Kinheim opnieuw de honken vol. Wesley van Hemert opende met een tweehonkslag. Met twee uit kreeg Jenk Lemmink vier wijd en kwam Cris Herkemij op het honk met een infield-hit, wat voor volle honken zorgde. Dat betekende het einde voor Martin Kram, die werd opgevolgd door Nick Winkel, die zaterdag de rechtsvelder was voor Storks. De inning eindigde toen Herkemij gedwongen uitging op een grounder van Nick Hofer.

Storks liet twee lopers achter in hun zesde. De slagbeurt begon met het inzetten van Juan Carlos Sulbaran als pinch-hitter. Zaterdag gooide Sulbaran de eerste zes innings voor Storks. Nu sloeg hij een vangbal en bleef in de wedstrijd als rechtsvelder. Hierna ging ook Kinheim naar de bullpen, want Calvin Andringa nam het werpen over van Martijn Schoonderwoerd. Hij kreeg een grounder, maar moest daarna een tweehonkslag incasseren van Quinlan de Windt en gooide vier wijd op Runai Coran, wat leidde tot een volgende werperswissel. Rick Timmermans nam het over en kreeg een inning-afsluitende vangbal. Zodoende bleven er twee lopers achter en bleef de stand op 2-0 staan.

Het was een kwestie van tijd voordat ook Kinheim tot scoren zou komen en dat gebeurden in de 1e7, maar de ploeg verzuimde de voorsprong te nemen. Met één uit kreeg Thomas Bos vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit halveerde Kinheim de achterstand toen Bos scoorde op een honkslag van Wesley van Hemert. De honken kwamen vol te staan toen ook Sven van de Sanden een honkslag sloeg en Marcel Tolenaars vier wijd kreeg. En zo maakte Storks weer een werperswissel, want nu werd Gijs Timmer ingebracht. Hij sloot af met een strikeout en dat betekende dat Kinheim voor de derde keer drie lopers achterliet.

...Sven van de Sanden zorgde voor een gelijke stand...
...Op de foto speelt hij voor Kinheim in de Hoofdklasse in 2014...
(© Foto: Henk Seppen)
Met Storks op een 2-1 voorsprong beklom rechtshander Jurrian Koks de heuvel in de 1e9 om het duel af te sluiten. De veteraan gooide de laatste drie innings op zaterdag en werd toen de winnende werper. Maar vandaag kreeg hij een Blown Save op zijn naam, want hij zag Kinheim langszij komen. Met één uit kreeg Koks honkslagen tegen van Bram Blokker en Wesley van Hemert (die 4-uit-6 sloeg). Sven van de Sanden volgde met de derde honkslag op rij en dat bracht de stand in evenwicht. Storks voorkwam nog meer punten, want een dubbelspel sloot de slagbeurt af.

In de 2e9 kreeg Jurriaan Dijk voor Storks vier wijd met één uit. Hierna werd Al Morales Gomes de nieuwe werper voor Kinheim. De ervaren rechtshander kwam zaterdag in de problemen, maar vandaag had hij een prima optreden. Met Dijk op het eerste honk schakelde Morales de volgende twee slagmensen met drie slag uit en dus volgde een verlenging.

Kinheim liet een loper op het eerste honk achter in de 1e10, terwijl Storks op rij werd uitgeschakeld door Morales. In de elfde zorgde Koks voor drie opeenvolgende nullen aan Kinheim-zijde. Morales kreeg een lead-off single tegen in de 2e11, maar zijn verdediging maakte daarna twee gedwongen nullen.

En zo begon, terwijl de zon langzaam zakte en het donkerder werd, de twaalfde inning. Kinheim werd op rij uitgeschakeld in hun twaalfde, terwijl Storks in scoringspositie kwam. Met één uit sloeg Kris Morris een honkslag en bereikte het tweede honk na een grounder. Maar hierna sloot Morales af met een strikeout.

Dat maakte ook een einde aan de wedstrijd, want de umpiring crew staakte het duel vanwege de invallende duisternis.

Wordt vervolgd!


...De closers van vandaag Jurrian Koks (links) en Al Morales Gomes waren teamgenoot in 2011-2012...
...toen beiden in de Hoofdklasse gooiden voor L&D Amsterdam Pirates...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)


Silicon Storks - Kinheim 2-2 (12 inn., gestaakt)
RHE
Kinheim000000101000-2110
Silicon Storks010010000000-2121
(Wedstrijd na 12 complete innings gestaakt wegens duisternis; wordt uitgespeeld op zaterdag 6 oktober)
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Martijn Schoonderwoerd5.13-822

Calvin Andringa0.1-11--

Rick Timmermans2.2-11--

Al Morales Gomes (*)3.25-2--
(*) - Pitcher-of-Record op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Martin Kram5.2816--

Nick Winkel, H (1)1-2211

Gijs Timmer, H (1)1.12----

Jurrian Koks, BS (1) (*)431311
(*) - Pitcher-of-Record op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Yme van der Lugt, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Jan Kuipers.
Public Address Announcer-José Moreno Sr.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:28 uur.
Speeltijd-4:02 uur.
Locatie-Sportpark 'Kijkduin;, The Hague.

Game Notes:
Game 2, best-of-five Promotion/Relegation Series, Storks leidt, 1-0.
Wedstrijd na 12 complete innings gestaakt wegens duisternis.
Wedstrijd wordt uitgespeeld op zaterdag 6 oktober in Haarlem voor Game 3.
Michael Crouwel (Hoofd Coach Kinheim) uit het veld gestuurd in 1e6 door 1B Umpire Yme van der Lugt na aanmerkingen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,5° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 65%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.