Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juni 2018
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2018
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2018 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus staat achter, maar wint comfortabel tegen Storks
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus stond halverwege de vierde inning, maar boekte uiteindelijk een comfortabele 13-4 winst tegen Silicon Storks op donderdagavond (31 mei) in de opener van hun 3-game series.

Neptunus stond met 1-0 voor, maar Storks kwam tot een rally van vier punten in de eerste helft van de vierde inning. Neptunus antwoordde met zes eigen punten in de thuishelft van de slagbeurt. De thuisploeg voegde daarna nog eens zes punten toe in de volgende vier innings om overtuigend te winnen.

Neptunus kwam tot 11 honkslagen, waaronder vier van Dwayne Kemp, die drie punten binnensloeg en eenmaal scoorde. Na donderdagavond viert Kemp de Hoofdklasse aan met een .457 slaggemiddelde. Hij leidt ook in slugginggemiddelde (.643), honkslagen (32), binnengeslagen punten (20) en gestolen honken (9).

Met de winst nam Neptunus weer alleen bezit van de eerste plaats. L&D Amsterdam Pirates, met wie Neptunus voor vandaag de eerste plaats deelde, kwam niet in actie, want het zag hun duel bij Hoofddorp Pioniers afgelast worden vanwege de veldcondities na regen in de Hoofddorpse regio.

(31 mei)

Uitslagen
Compleet Speelschema
Neptunus liet twee loper achter in de eerste inning, waarin de Storks-verdediging een dubbelspel maakte. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de tweede slagbeurt, maar scoorde een punt in de derde op starter Nick Winkel. Met twee uit kreeg Benjamin Dille vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Dwayne Kemp. Maar de voorsprong duurde niet lang.

Orlando Yntema startte vanavond voor Neptunus, wat een wijziging is in de startende rotatie die tot nu toe werd gehanteerd door Hoofd Coach Ronald Jaarsma. In de voorgaande wedstrijdreeksen startte linkshander Diegomar Markwell altijd de opener, waarna Yntema de tweede wedstrijd begon. Markwell begint nu Game 2 op vrijdagavond. Het omdraaien in de volgorde heeft te maken met het komende toernooi om de European Champions Cup, dat aanstaande woensdag van start gaat in Rotterdam. Zodoende kreeg Yntema de kans de eerste '6-game winner' van het seizoen te worden, maar hij gooide één inning te weinig om dat te realiseren.

De rechtshander kreeg niet veel problemen in de eerste drie innings. Storks strandde een loper op het eerste honk in de eerste inning en werd op rij uitgeschakeld in de tweede slagbeurt. In de derde, met één uit gooide Yntema vier wijd op Tijani Dunlop, die het tweede honk stal, maar daarna achterbleef.

Maar met twee uit in de 1e4 sloeg Storks toe met vier punten op vijf honkslagen. Met één uit sloeg Joost van den Bergh een honkslag en met twee uit, stal hij het tweede honk, waarna hij het gelijkmakende punt scoorde op een honkslag van Aldi Guzman. Hierna sloeg ook Jurriaan Dijk een honkslag en volgde Philipp Brandl met een puntscorende honkslag om Storks op een 2-1 voorsprong te zetten. Vervolgens kreeg Tijani Dunlop vier wijd en daarna leverde Quinlan de Windt een 2-run single af om er een 4-1 stand van te maken. Dijk en Brandl kwamen beiden tot scoren, maar Dunlop werd uitgeschakeld nadat hij was opgeschoven naar het tweede honk, waardoor de inning ten einde kwam.

Nu met een 4-1 achterstand antwoordde Neptunus met een 6-run rally met twee uit op slechts drie honkslagen in de 2e4 op nieuwe pitcher Gijs Timmer. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Dudley Leonora en kreeg een infield-hit tegen van Shaldimar Daantji. Met één uit kreeg Timmer de honken vol na vier wijd voor Gregory Muller. Met twee uit had Stijn van der Meer goed contact en sloeg een 2-run single. Met lopers 'op de hoeken' stal Van der Meer het tweede honk, terwijl Muller de plaat stal om de stand op 4-4 te brengen. Hierna kreeg Benjamin Dille vier wijd. Een 'double-steal' volgde, waarna Dwayne Kemp Neptunus op voorsprong zette met een 2-un double. Een grounder van volgende slagman Gianison Boekhoudt eindigde in een foute aangooi, waardoor Kemp kon scoren om de voorsprong op te voeren naar 7-4.

In de 1e5 werd Taylor Clemensia de nieuwe werper voor Neptunus. Met één uit raakte de linkshander Kendrick Delima met een worp en kreeg een honkslag tegen van Joost van den Bergh. De twee schoven later op naar het tweede en derde honk, maar Clemensia sloot af met een strikeout.

Nadat Berry van Driel de 1e6 had gegooid voor Neptunus voegde de thuisploeg een punt toe in de 2e6. Met twee uit kwam Benjamin Dille op het honk na een fout. Hij schoof vervolgens op naar het derde honk, waarna hij scoorde toen een outfield-fout volgde op een honkslag van Dwayne Kemp, die daarna zelf op het derde honk werd uitgeschakeld toen hij een extra honk probeerde op te schuiven na het tweede honk te hebben bereikt op de fout.

Storks kreeg een scoringskans in de 1e7 op de Japanse linkshander Riki Saito. Hij kreeg een lead-off single tegen van Sem Petit, die opschoof na een wilde worp. Even later werd Petit uitgegeven omdat hij uit zijn baan liep om te voorkomen dat hij werd uitgetikt op een grounder richting derde honk van Kendrick Delima. Met twee uit kreeg Nick Nefs vier wijd, maar een gedwongen nul eindigde de slagbeurt.

Neptunus voegde nog eens vier punten toe in de 2e7. Gianison Boekhoudt begon met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Dudley Leonora. Met één uit sloeg Quintin De Cuba weer een punt binnen met een tweehonkslag. En met twee uit en volle honken leverde Benjamin Dille een 2-run single af om de stand op te voeren naar 13-4.

Loek van Mil gooide de laatste twee innings voor Neptunus. De rechtshander kreeg drie opeenvolgende nullen in beide slagbeurten, waaronder vier strikeouts. Omdat de startende werper niet de vereiste vijf innings had gegooid met zijn team op voorsprong is het aan de Official Scorers om te bepalen wie de winnende werper is als er meer dan één reliever wordt gebruikt. De regel stelt dat de werper 'die het meest effectief' gooit de winst op zijn naam krijgt. En in dit duel was dat duidelijk Van Mil.


...Orlando Yntema (links) en Nick Winkel waren de startende werpers vanavond voor Neptunus en Storks...

...Dwayne Kemp steelt het 2e en 3e honk in de eerste inning...
...Korte stop Philipp Brandl (links) en 3e honkman Quinlan de Windt (rechts) proberen dat te voorkomen...

...Links: Storks-pitcher en Pitching Coach Jurrian Koks kijkt toe vanuit de dug-out...
...Rechts: Quinlan de Windt slaat een vangbal in de derde inning...

...Links: Met Stijn van der Meer aan slag in de 3e inning is het druk op de achtergrond waar...
...Dwayne Kemp (2e 'on deck'), pitcher Diegomar Markwell, Pitching Coach Elton Koeiman en 'on-deck hitter' Benjamin Dille staan...
...Jurriaan Dijk is de catcher, Henri van Heijningen is de Home Plate Umpire...
...Rechts: Benjamin Dille steelt het 2e honk in de 3e inning terwijl 2B Sem Petit op de bal wacht...

...Gregory Muller glijdt richting 3e honk in de 4e inning na een honkslag, terwijl 3B Quinlan de Windt hem tikt...
...Hoofd Coach/3B Coach Ronald Jaarsma weet al wat de beslissing is...

...Links: Storks Hoofd Coach Aldric Dunlop kijkt toe vanuit de dug-out...
...Rechts: 3B Umpire André Ficken kijkt naar twee extra spelers...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Curaçao Neptunus - Silicon Storks 13-4
RHE
Silicon Storks000400000-483
Curaçao Neptunus00160141X-13110
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Nick Winkel323211

Gijs Timmer, L (0-2)3.2248119

Kendrick Delima1.121111

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema453544

Taylor Clemensia11-1--

Berry van Driel1--1--

Riki Saito1-11--

Loek van Mil, W (2-0)24----

Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (1)(8e,solo,op Delima).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Henri van Heijningen, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:04 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 23,8° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2018 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.