Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW en Hoofddorp Pioniers spelen eerste puntloze gelijkspel in 17 jaar
English

BUSSUM - De wedstrijd tussen HCAW en Hoofddorp Pioniers op zaterdag (4 mei) eindigde met een puntloze gelijke stand na 12 innings. Het was voor het eerst in bijna 17 jaar dat een wedstrijd in de hoogste afdeling met een 0-0 stand eindigde.

De laatste keer dat een wedstrijd met een puntloze stand eindigde in 12 innings in de Hoofdklasse was op 10 augustus 2002. Destijds werd dat gedaan door HCAW en Neptunus.

De openingswedstrijd van de 3-game series op donderdagavond eindigde eveneens in een gelijkspel, dit keer 6-6 in een wedstrijd die na tien innings werd afgesloten vanwege de 'curfew'-regel.

Vandaag was het Nationale Herdenkingsdag. Op 4 mei zijn er op vele plaatsen in het land herdenkingen. Om 20:00 uur is de Nationale Herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

In verschillende voorgaande seizoenen wanneer 4 mei ook in het weekeinde was begonnen wedstrijden op een eerder tijdstip. Niet alleen om op tijd de wedstrijd te kunnen afsluiten, maar ook om diegenen in de gelegenheid te stellen die herdenkingen bij willen wonen.

Vandaag had alleen HCAW de aanvangstijd vervroegd naar 13:00 uur in plaats van 14:30 uur. De thuiswedstrijden van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates begonnen op hun vaste aanvangstijd van 14:00 uur. Twins Oosterhout begon dertig minuten eerder om 14:30 uur. Opmerkelijk genoeg was er een aantal wedstrijden in lagere afdelingen die vandaag pas om 18:00 uur begonnen.

(4 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In de wedstrijd in Bussum 'outhitte' Pioniers HCAW met 6-5.

Beide teams kregen verschillende lopers in scoringspositie, maar wisten niet tot scoren te komen. Pioniers strandde zeven lopers, vier in scoringspositie. HCAW liet tien lopers achter, waarvan zes in scoringspositie.

Bij Pioniers werd een loper die probeerde te scoren op een honkslag uitgeschakeld op de plaat in de vijfde inning. In de 12e had de ploeg een loper op het derde honk met één uit, maar daarna volgden twee strikeouts.

Voor HCAW eindigde een poging om van het eerste naar het derde honk op te schuiven op een wilde worp in een nul bij het derde honk in de 7e inning. In de 10e stonden er drie lopers op de honken, waarna een gedwongen nul op de plaat werd gemaakt. Drie lopers bleven achter. In de 11e werd opnieuw een loper op de plaat uitgeschakeld.

Hoofddorp Pioniers kreeg de eerste scoringskans in de eerste helft van de tweede inning. Mervin Gario begon met een tweehonkslag op starter Kaj Timmermans en bereikte het derde honk op een grounder. Maar een strikeout en groundout volgden.

Pioniers kreeg de volgende scoringsmogelijkheid in de vijfde inning. Met één uit kregen Joey de Koning en Jorrit Penseel beiden vier wijd. De Koning probeerde daarna te scoren vanaf het tweede honk op een honkslag van volgende slagman Damian Melis, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van midvelder Jeandro Tromp. Met lopers op het tweede en derde honk eindigde de inning met een pop-fly.

HCAW kwam voor het eerst in scoringspositie in de 2e6. Pioniers-starter Lars Huijer schakelde tussen de tweede en vijfde inning negen slagmensen op rij uit. Met één uit in de zesde kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Jeandro Tromp, die het tweede honk stal met twee uit. Hij bereikte het derde honk nadat Oliver van der Wijst Severino via een fout op het honk kwam. Nadat de laatste ook het tweede honk had gestolen eindigde de inning met een 'comeback-grounder'.

...Oliver van der Wijst Severino...
...sloeg 3 van de 5 HCAW-honkslagen...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e7 kreeg Patrick Bok vier wijd voor HCAW met twee uit. Even later probeerde hij het derde honk te bereiken op een wilde worp, maar werd uitgeschakeld.

Nadat de wedstrijd negen minuten was onderbroken vanwege hagel kregen beide teams weer een kans tot scoren te komen in de negende inning.

In de 1e9 sloegen Raul Jacobs en Nolan Beugeling beiden een honkslag met één uit voor Pioniers. Jacobs bereikte het derde honk op een 'force play-grounder', maar bleef daarna achter.

In de 2e9, op nieuwe pitcher Paul Kirkpatrick, sloeg Oliver van der Wijst Severino een honkslag met één uit, schoof op na een grounder, maar strandde op het tweede honk.

HCAW kreeg de grootste scoringskans om de wedstrijd te beslissen in de 2e10 toen het de honken vol kreeg met nul uit Leaf-off hitter Seb Visser kwam na een fout op het honk en kreeg het tweede honk na schijn. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagman Patrick Bok opzettelijk vier wijd. Er kon vervolgens geen nul worden gemaakt op een hiernavolgende opofferingsstootslag/velderskeus van Renaigel Martis, wat voor volle honken zorgde. Visser werd daarna op de plaat uitgeschakeld op een grounder van pinch-hitter Arthur Lugtmeijer. Een strikeout en vangbal maakte daarna een einde aan de inning, zodat er drie lopers achterbleven en de wedstrijd dus met een puntloze stand werd voortgezet.

HCAW kreeg weer een andere kans in de elfde. Oliver van der Wijst Severino opende met een honkslag en stal het tweede honk. Met het eerste honk open werd wederom een gedwongen loop opgezet via een opzettelijke vrije loop, dit keer voor Rodney Daal. Van der Wijst bereikte het derde honk na een wilde worp, waarna Daal het tweede honk stal. Dit keer werd er niet voor gekozen een gedwongen loop te creëren en dus bleef het eerste honk open. Maar hierna werd Van der Wijst op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder naar kort van Ruendrick Piternella. Met lopers op het eerste en tweede honk gooide Paul Kirkpatrick tweemaal drie slag om een einde aan de inning te maken.

Pioniers liet een loper achter op het derde honk in de 1e12. Mervin Gario begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte op een grounder. Dit keer schakelde HCAW-reliever Jiorgeny Casimiri de volgende twee slagmensen met drie slag uit om de slagbeurt af te sluiten.

HCAW werd vervolgens op rij uitgeschakeld in de 2e12 en dus eindigde de wedstrijd met een zeldzaam puntloos gelijkspel.HCAW - Hoofddorp Pioniers 0-0 (12 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers000000000000-062
HCAW000000000000-050
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer8923--

Paul Kirkpatrick4422--

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmemans9625--

Jiorgeny Casimiri3611--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-2:44 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
9-minuten onderbreking vanwege hagel halverwege de 8e inning met een puntloze stand.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,9° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 31 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.