Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates homert naar winst in opener European Champions Cup
English

BOLOGNA (Italië) - In hun eerste wedstrijd van het toernooi om de European Champions Cup won L&D Amsterdam Pirates met 2-1 op dinsdagavond (4 juni) tegen UnipolSai Fortitudo Bologna, dat dit jaar gastheer is van het evenement.

Het was een 'close' en spannend duel, net zoals eerder op de dag toen Curaçao Neptunus nipt met 2-1 won van Parmaclima (Italië).

Alle punten in de avondwedstijd werden gescoord op homeruns. En omdat er twee werden geslagen door Amsterdam Pirates kwam de ploeg tot winst.

Het was ook een wedstrijd met sterke pitching. Drie Bologna-pitchers gooiden samen 12 keer drie slag en stonden maar vier honkslagen toe, maar, zoals gezegd, twee daarvan waren een homerun. Bologna werd ook beperkt tot maar vier honkslagen door drie Amsterdamse werpers.

Eerder vandaag haalde Ostrava Arrows (Tsjechie) met 17-2 flink uit tegen Deurne Spartans (België) in een wedstrijd die zes innings duurde. Na drie uur en 15 minuten te hebben gespeeld sloot Rouen Huskies (Frankrijk) het duel af tegen Bonn Capitals (Duitsland), dat om 17:00 uur van start was gegaan. De Franse ploeg won met 11-9.

(4 juni)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In de eerste helft van de eerste inning liet Bologna een loper achter op het derde honk, waarna de ploeg op rij werd uitgeschakeld in de volgende drie innings. Amsterdam Pirates kreeg slechts twee honklopers in hun eerste vier slagbeurten, maar beiden sloegen een homerun.

Met één uit in de eerste helft van de eerste inning kreeg Amsterdam-starter Kevin Heijstek een honkslag tegen van José Ferrini. Met twee uit stal Ferrini het tweede honk en wist het derde honk te bereiken toen daar een foute aangooi op volgde van catcher Max Clarijs. Ferrini strandde op het derde honk, want een vangbal maakte een einde aan de inning.

Heijstek schakelde daarna telkens drie slagmensen uit in de tweede, derde en vierde inning.

Bologna-starter Raoul Rivero kreeg drie opeenvolgende nullen in de eerste inning. Dat gebeurde ook in de derde inning. En in de tweede en vierde inning deed hij min of meer hetzelfde. Echter, in deze twee slagbeurten schakelde hij drie slagmensen uit nadat hij eerst een lead-off homerun had moeten incasseren.

In de tweede helft van de tweede inning opende Denzel Richardson met een homerun. En in de vierde was het de onlangs toegevoegde Sharlon Schoop, die opende met een homerun en Pirates op een 2-0 voorsprong zette.

Nadat Kevin Heijstek weer voor drie opeenvolgende nullen had gezorgd in de vijfde kreeg Amsterdam Pirates de volgende honkloper in de tweede helft van deze inning. Met twee uit sloeg Niels van Weert een honkslag en kreeg het tweede honk na schijn. Maar hij strandde op het tweede honk, want Rivero sloot af met een strikeout.

Bologna kwam op het scorebord in de eerste helft van de zesde inning. Nadat hij de honkslag had tegen gekregen schakelde de dominerende Kevin Heijstek 15 slagmensen op rij uit. Maar met één uit in de zesde inning kreeg hij een punt tegen toen Francesco Fuzzi homerde. De volgende twee slagmensen werden weer uitgeschakeld.

...Denzel Richardson zette Amsterdam op...
...voorsprong met een homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Bologna ging naar de bullpen in de 2e6, want Stephen Perakslis nam het toen over van Raoul Rivero en kreeg drie opeenvolgende nullen. De 28-jarige Amerikaanse rechtshander gooide professioneel in de Minor Leagues voor Chicago Cubs in 2012-2017 en bereikte Triple-A. Vorig jaar gooide Perakslis in Double-A voor Seattle Mariners. In het Winter-seizoen 2018-2019 speelde hij in Puerto Rico.

Amsterdam maakte even later ook een werperswissel, want Jhan Rifaela nam het over in de 1e7. De linkshander begon met vier wijd voor lead-off hitter John Polonius. De op Curaçao geboren infielder speelde sinds 2012 professioneel in alle Minor League-afdelingen in de organisatie van San Francisco Giants. In 2017 en 2018 samen speelde Polonius in elf wedstrijden in Triple-A. Hij werd in november vorig jaar Free Agent. Toen Rifaela ook vier wijd gooide op volgende slagman Osman Marval paste Amsterdam Hoofd Coach Brian Finnegan wederom een werperswissel toe. Met twee lopers op de honken bracht hij closer Tom Stuifbergen naar de heuvel. De hardgooiende rechtshander kreeg een double play-grounder van Venezolaan Ericson Leonora, maar dat bracht ook Polonius naar het derde honk. Hierna gooide Stuifbergen vier wijd op Alessandro Vaglio, maar maakte een einde aan de dreiging met drie slag voor Lionar Kindelán Biset, de zoon van de legendarische Cubaanse slagman Orestes Kindelán Olivares.

In de 2e7 opende Denzel Richardson met een honkslag voor Pirates. Echter, de volgende twee slagmensen kregen drie slag, waarna de inning eindigde toen Richardson uitging bij een steelpoging.

In de volgende slagbeurt kreeg de Amsterdamse ploeg opnieuw de openingsslagman op het honk op nieuwe pitcher Nicholas Pugliese toen Linoy Croes vier wijd kreeg. Nadat Pugliese volgde met een strikeout stal Croes het tweede honk. Pugliese gooide daarna ook drie slag op de volgende twee slagmensen.

In de 1e9 bereikte Bologna nog eenmaal het honk op Tom Stuifbergen. Met twee uit sloeg Ericson Leonora een honkslag. De inning en de wedstrijd eindigde daarna toen Stuifbergen een 'comeback-grounder' van Alessandro Vaglio succesvol verwerkte.L&D Amsterdam Pirates - UnipolSai Fortitudo Bologna 2-1
RHE
UnipolSai Fortitudo Bologna000001000-140
L&D Amsterdam Pirates01010000X-241
pitchers Bolognainn.SOBBHRER
Raoul Rivero, L (0-1)57-322

Stephen Perakslis22-1--

Nicholas Pugliese131---

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-0)63-211

Jhan Rifaela- (*)-2---

Tom Stuifbergen, SV (1)3312--
(*) - Rifaela gooide op twee slagmensen in de zevende inning

Homeruns: Pirates: Denzel Richardson (1)(2e,solo,0 uit,op Rivero), Sharlon Schoop (1)(4e,solo,0 uit,op Rivero); Bologna: Francesco Fuzzi (1)(6e,solo,1 uitt,op Heijstek).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Mojmír Jankovič (Slowakije), 1B-Serge Makouchetchev (Frankrijk),
3B-František Přybil (Tsjechië).
Official Scorers-Fabio Zaccaria (Italië), Emanuela Tomasi (Italië), Renzo Moretti (Italië).
Technical Commissioners-Jürgen Elsishans (Duitsland), Kristian Pälviä (Zweden).
Aanvangstijd-20:30 uur.
Speeltijd-2:21 uur.
Locatie-Estadio Gianni Falchi, Bologna (veld Bologna).

Game Notes:
European Champions Cup 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Onbewolkt, 24,3° C; windrichting zuid;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.