Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juni 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates eerste finalist na overtuigende winst tegen Parma
English

BOLOGNA (Italië) - L&D Amsterdam Pirates werd de eerste finalist van het toernooi om de European Champions Cup na een 8-4 overwinning tegen Parmaclima (Italy) in de Halve Finale op vrijdagmiddag (7 juni).

Amsterdam Pirates stond kort met 1-0 achter, maar besliste daarna de wedstrijd met een vroege 5-run rally in de eerste inning.

Veteraan-rechtshander Rob Cordemans had een sterk heuveloptreden en stond slechts vier honkslagen toe in 6 2/3 inning. De bullpen van Amsterdam Pirates maakte het karwei daarna af.

Aanvallend kwam Amsterdam tot 11 honkslagen, waaronder de derde homerun van Denzel Richardson. Victor Draijer sloeg drie punten binnen.

Vrijdagavond ontmoet bekerhouder Curaçao Neptunus UnipolSai Fortitudo Bologna in de tweede Halve Finale.

(7 juni)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Twee 'veteraan'-werpers beklommen de heuvel in deze Halve Finale. De 45-jarige rechtshander Rob Cordemans startte voor Amsterdam Pirates, terwijl de 38-jarige linkshander Orlando 'Junior' Oberto Amoroso de starter was voor Parma.

Parma opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Rob Cordemans. Segundo Paolini en Aldo Koutsoyanopulos begonnen de wedstrijd met honkslagen en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Paolini scoorde vervolgens toen iedereen safe was op een velderskeus-grounder voor de thuisplaat van Charlie Mirabal. Parma had nu lopers op het eerste en tweede honk en nog steeds nul uit. De lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Sebastiano Poma. Nu met lopers op het tweede en derde honk hield Cordemans het hoofd koel en toonde zijn ervaring. Hij maakte een einde aan de vroege dreiging door de volgende twee slagmensen met drie slag uit te schakelen.

Amsterdam Pirates antwoordde onmiddellijk met een 5-run rally op starter Junior Oberto. De in Venezuela geboren linkshander, die een Italiaanse paspoort heeft, speelt in 2003 in Italië en gooide in de hoogste afdeling sinds 2006 voor Grosseto, Bologna en San Marino. Vorig jaar was Oberto de Manager van het honkbalteam van Bollate, maar hij besloot weer terug te keren als actief speler en vond een plek bij Parma. Hij gooide in een aantal evenementen voor de Italiaanse Nationale Ploeg, waaronder Intercontinental Cup (2006), Wereldkampioenschap (2007) en World Baseball Classic (2017). Met de Nationale Ploeg van Venezuela nam Oberto in 2002 deel aan de Intercontinental Cup.

Amsterdam scoorde de vijf punten met twee uit. Roelie Henrique opende met een vangbal, waarna Sharlon Schoop een grounder sloeg. Hierna sloegen zes van de volgende zeven slagmensen een honkslag en acht opeenvolgende slagmensen bereikten de honken. Met twee uit sloeg Denzel Richardson zijn derde homerun van het toernooi om de stand in balans te brengen. Hierna sloegen Kenny Berkenbosch en Delano Selassa beiden een honkslag. Linoy Croes volgde met een puntscorende honkslag, waarna twee runs werden toegevoegd op een tweehonkslag van Niels van Weert. Volgende slagman Max Clarijs kreeg vier wijd, maar daarna werd weer gescoord op een honkslag van Victor Draijer, die er een 5-1 stand van maakte. De inning eindigde toen Clarijs gedwongen werd uitgeschakeld bij het derde honk op een grounder van Roelie Henrique.

Parma pakte een punt terug in de eerste helft van de tweed inning. Rafael Vinales begon toen met een driehonkslag en scoord op een opofferingsslag van Luca Scalera.

...Victor Draijer sloeg drie punten binnen voor Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
In de volgende vier innings kwam Rob Cordemans geen moment in de problemen en stond slechts één slagman tot de honken toe. Na 13 opeenvolgende slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Cordemans vier wijd op Charlie Mirabal met één uit in de zesde, maar de volgende twee slagmensen gingen weer uit.

Pirates voegde weer twee punten toe in de 2e3. Linoy Croes begon met een honkslag en Niels van Weert kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Max Clarijs en scoorden beiden op een hiernavolgende honkslag van Victor Draijer. Toen volgende slagman Roelie Henrique het honk kon bereiken op een stootslag-honkslag volgde een werperswissel. De in Canada geboren rechtshander Marc-André Habeck nam het over en hij kreeg een 'inning-ending double play'. Maar Pirates stond nu met 7-2 voor.

Amsterdam voegde een 'insurance run' toe in de 2e6 op Habeck, die voor de Franse Nationale Ploeg uitkwam tijdens het Europees Kampioenschap in 2016. Met één uit kreeg Sharlon Schoop vier wijd. Hij stal daarna het tweede honk en kon doorgaan naar het derde honk toen de pitch eindigde in een wilde worp. Met twee uit scoorde Schoop, nadat Kenny Berkenbosch via een fout op het honk kwam.

In de 1e7 wist Parma pas weer iets terug te doen op Cordemans. Lead-off hitter Alex Sambucci kwam na een fout op het honk, maar volgende slagman Rafael Vinales sloeg in een dubbelspel. Hierna kreeg Mattia Mercuri vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Luca Scalera. Toen Cordemans hierna vier wijd gooide op volgende slagman Segundo Paolini eindigde zijn middag op de heuvel. Met lopers op het eerste en tweede honk nam Mike Groen het over en sloot de inning over met een strikeout.

In de 1e8 werd Nick Veltkamp de nieuwe pitcher voor Amsterdam. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Charlie Mirabal (die opschoof na een grounder en een wilde worp), waarna hij met twee uit ook vier wijd gooide op Alex Sambucci, maar daarna sloot hij af met een strikeout.

In de negende wist Parma weer een punt te scoren. Mattia Mercuri begon met een tweehonkslag. Met één uit schoof zijn pinch-runner Riccardo Flisi op na een grounder. Met Flisi op het derde honk werd Maickel Rietel ingezet als nieuwe pitcher voor Amsterdam. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Aldo Koutsoyanopulos die de stand daarmee op 8-4 bracht. Even later stal Koutsoyanopulos het tweede honk, maar de inning en de wedstrijd eindigde met een grounder van Charlie Mirabal.

En daarmee was Amsterdam Pirates de eerste finalist van het toernooi om de European Champions Cup van dit jaar.L&D Amsterdam Pirates - Parmaclima 8-4
RHE
Parmaclima110000101-461
L&D Amsterdam Pirates50200100X-8111
pitchers Parmainn.SOBBHRER
Junior Oberto Amoroso, L (0-1)2.1-4977

Marc-André Habeck5.24221-

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (1-0)6.223433

Mike Groen0.11----

Nick Veltkamp1.222111

Maickel Rietel0.1--1--

Homerun: Pirates: Denzel Richardson (3)(1e,solo,2 uit,op Oberto).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Serge Makouchetchev (Frankrijk), 1B-Tarek Lablack (Duitsland),
3B-David Kulhánek (Tsjechië).
Official Scorers-Fabio Zaccaria (Italië), Renzo Moretti (Italië), Angela Zilli (Italië).
Technical Commissioners-Jürgen Elsishans (Duitsland), Alessandra Soprani (Italië).
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-3:00 uur.
Locatie-Estadio Gianni Falchi, Bologna (veld Bologna).

Game Notes:
Halve Finale European Champions Cup 2019.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28,2° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.