Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint oefenduel tegen Storks
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus en Silicon Storks speelden op donderdagavond (8 augustus) een oefenwedstrijd nu het seizoen is onderbroken voor het U23 Europees Kampioenschap in Praag (Tsjechië). Neptunus won het duel met 4-0.

Afgelopen weekeinde kwam Neptunus tot een 3-0 'sweep' tegen Hoofddorp Pioniers in hun best-of-five Play-Off om zich te plaatsen voor de Holland Series. Storks won één van hun drie wedstrijden tegen Quick Amersfoort in hun best-of-five Play-Down.

Komend weekeinde wordt er niet gespeeld vanwege het hierboven genoemde EK. In het daaropvolgende weekeinde (17-18 augustus) stonden de resterende wedstrijden op het programma in de Play-Offs en Play-Downs. Alleen de reeks tussen Storks en Quick Amersfoort gaat dan verder, want de overige drie eindigden in een 'sweep'. L&D Amsterdam Pirates won driemaal van HCAW om eveneens de Holland Series te bereiken, terwijl Twins Oosterhout driemaal te sterk was voor DSS in de Play-Downs.

De best-of-seven Holland Series tussen L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus begint op donderdagavond 22 augustus. De zeven wedstrijden staan op het schema in een periode van elf dagen. Wanneer alle zeven wedstrijden nodig zijn in de Finalereeks wordt de laatste gespeeld op zondag 1 september. Daarna is er weinig ruimte voor eventuele inhaalwedstrijden, omdat het Nederlands Honkbal Team dan zal vertrekken naar Duitsland voor het Europees Kampioenschap, dat op 7 september van start gaat. Dat wordt op 18-22 september gevolgd door het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië.

Er zijn gesprekken geweest om de Holland Series naar voren te halen naar 17 augustus, maar zoals het er nu uitziet blijft het speelschema zoals aangekondigd.

Op 22 augustus begint ook de best-of-five Play-Down Finale tussen DSS en de verliezer van de reeks tussen Storks en Quick. De verliezer van deze best-of-five moet daarna een best-of-five Promotie/Degradatie Series spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Wanneer de Play-Off Finale in een 'sweep' eindigt moet het verliezende team vijf (!) weken wachten voordat de beslissende reeks van start gaat op zaterdag 28 september. Dat heeft te maken met het resterende speelschema in de Overgangsklasse, die op 22 september wordt afgesloten.

Hoewel de maand augustus pas net is begonnen is het seizoen nu al afgesloten voor HCAW, Hoofddorp Pioniers en Twins Oosterhout. Voor de eerste twee omdat ze werden uitgeschakeld in de Play-Offs, voor de derde omdat het hun Play-Down heeft gewonnen.

Om in een wedstrijdritme te blijven besloten Neptunus en Storks een oefenduel tegen elkaar te spelen. Op een halfbewolkte donderdagavond gebruikte Neptunus vijf werpers, terwijl Storks er vier inzette.

Neptunus kwam tot acht honkslagen. De vijf Neptuniaanse werpers stonden zeven honkslagen toe, maar schakelden ook 15 slagmensen met drie slag uit.

Neptunus scoorde tweemaal in de vijfde en in de zevende inning. De ploeg begon het duel aanvankelijk met elf slagmensen, maar voegde later een twaalfde slagman toe en maakte verschillende verdedigende wissels, zoals het gebruik van drie catchers. Storks maakte eveneens verschillende wissels.

Aanstaande dinsdagavond speelt Neptunus een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Under-18 Team.

Amsterdam Pirates speelt zaterdag een oefenduel tegen hun tweede team.

(8 augustus)Curaçao Neptunus - Silicon Storks 4-0
RHE
Silicon Storks000000000-07
Curaçao Neptunus00002020X-48
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Sem Lauf4213--

David van Heyningen, L1-322

Martin Kram23122

Kevin Nieveld11-1--

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell22-2--

Misja Harcksen24----

Brendan Schoemaker, W35-3--

Kevin Kelly13----

Gianison Boekhoudt11-2--
Standen
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-René Ras, 1B-Edwin Louisa, 3B-Jeffrey Bentsnijder.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:23 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Rotterdam.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.