Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Quick Amersfoort stelt Hoofdklasse-plek veilig; Storks treft DSS in Play-Down Finale
English

AMERSFOORT - Quick Amersfoort boekte een overtuigende 11-1 overwinning in zeven innings in Game 5 tegen Silicon Storks op zondag (18 augustus) om hun best-of-five Play-Down Series te winnen.

Met de winst stelde Quick hun plek veilig in de Hoofdklasse van volgend jaar. Het sloot ook het seizoen voor de Amersfoortse ploeg, terwijl Storks het nu moet opnemen tegen DSS in de Play-Downs Final Series. Die best-of-five Series begint komende donderdag 22 augustus met een thuiswedstrijd voor Storks.

Tijdens de reguliere competitie speelde Storks hun avond-thuiswedstrijden op het veld van Neptunus in Rotterdam, omdat het geen licht-installatie heeft op het eigen complex in Den Haag. Echter, aanstaande donderdag opent Neptunus de Holland Series tegen L&D Amsterdam Pirates op eigen veld, zodat Storks dus ergens anders moet spelen. Zondagavond was nog niet bekend waar de wedstrijd wordt gespeeld.

De winnaar van de DSS vs. Storks reeks zal zich eveneens handhaven in de hoogste afdeling. De verliezende ploeg moet daarna minstens een maand (of vijf weken als de reeks in een 'sweep' eindigt) voor het weer in actie moet komen in de volgende reeks. Dat wordr de best-of-five tegen de kampioen van Overgangsklasse. Deze Promotie/Degradatie Series begint op zaterdag 28 september.

(18 augustus)
Quick Amersfoort zette de toon in de eerste inning door een snelle voorsprong te nemen met het scoren van drie punten, waarvan twee op een homerun. De thuisploeg kwam tot een rally van nog eens vier punten in de derde slagbeurt en sloot het duel af in zeven innings.

Echter, het was Storks dat de kans kreeg de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op linkshander Brian van Laar, want de ploeg kreeg de honken vol. Met één uit bereikte Johnny Schmook het honk via een stootslag-honkslag en Giovanny Perez sloeg een honkslag. Met twee uit schoven de twee lopers op na een wilde worp, waarna de honken vol kwamen te staan toen Sergio Schoop vier wijd kreeg. Maar Van Laar sloot daarna af met een gecallde strikeout.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg Storks-starter Sem Lauf snel twee lopers in scoringspositie. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Joran Berkhout, die daarna het derde honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Denzel Brooks, die zelf op het tweede honk terechtkwam. Het eerste punt werd daarna gescoord op een opofferingsslag van Rachid Engelhardt en op de volgende worp sloeg zijn broer Bryan Engelhardt een 3-run homerun. Hierna kwam Taylor Clemensia op het honk met een infield-hit, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi. Hij strandde op het derde honk, want een strikeout en groundout volgden, maar Quick had een vroege en beslissende voorsprong genomen.

Storks kreeg weer een loper in scoringspositie in de 1e2. Jurriaan Dijk begon met vier wijd, maar hij werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Chris Langenkamp, die daarna opschoof na een honkslag van Quinlan de Windt. Van Laar sloot daarna af met twee strikeouts.

Storks kwam ook in scoringspositie in de volgende twee innings, maar werd puntloos gehouden. Met twee uit in de derde kreeg Sergio Schoop vier wijd en sloeg Joey Schmook een honkslag, maar Brian van Laar sloot wederom af met een strikeout. Met één uit in de vierde sloeg Quinlan de Windt een honkslag en Kevin Nieveld een tweehonkslag. Dit keer volgden een strikeout en een pop-up.

...Bryan Engelhardt was 4-uit-4 met een double en homerun...
...hij scoorde vier punten en sloeg er drie binnen...
(© Foto: Henk Seppen)
Op dat moment stond Quick reeds met 7-0 voor, want de ploeg was tot een rally van vier punten gekomen in de 2e3. Rachid Engelhardt en Bryan Engelhardt begonnen met honkslagen en met één uit kwamen de honken vol te staan, nadat Odion Gouverneur vier wijd had gekregen. Jules Cremer volgde met een 2-run single en dat leidde tot een werperswissel. José Moreno nam het over, maar werd begroet met een honkslag van Rowan van Hoek en dat zorgde opnieuw voor volle honken. Een nieuw punt werd toegevoegd toen volgende slagman Amar van Zwieten vier wijd kreeg, waarna een wilde worp voor het vierde punt in deze slagbeurt zorgde. De honken kwamen daarna nogmaals vol te staan toen Moreno vier wijd gooide op Joran Berkhout. Hierna werd hij gesteund met een dubbelspel, maar Quick stond nu met 7-0 voor.

De thuisploeg voegde weer een punt toe in de vierde inning. Met één uit kreeg Bryan Engelhardt vier wijd en met twee volgde een vrije loop voor Odion Gouverneur. Dat bracht Hoofd Coach Youri Visser naar de heuvel voor een volgende werperswissel. Nick Winkel nam het over, maar hij gooide vier wijd op Jules Cremer en dat zorgde voor volle honken. Hierna gooide hij ook vier wijd op Rowan van Hoek, zodat de voorsprong werd opgevoerd naar 8-0. Lauf, Moreno en Winkel gaven samen acht vrije lopen weg. Drie lopers bleven achter toen een grounder de inning afsloot.

In de 1e6 scoorde Storks wat hun enige punt zou zijn in de wedstrijd. Jurriaan Dijk begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Joost van den Bergh en scoorde op een grounder van Quinlan de Windt.

Quick pakte het punt, en nog een extra, terug in de 2e6. Het eerste punt werd gescoord toen Bryan Engelhardt en Taylor Clemensia begonnen met back-to-back doubles. De laatste schoof op naar het derde honk na een wilde worp, waarna hij scoorde op een grounder van Odion Gouverneur, zodat het een 10-1 stand werd. Met twee uit voegde Rowan van Hoek (hij sloeg 3-uit-3) nog een tweehonkslag toe. Martin Kram nam daarna de Storks-pitching over en hij sloot de slagbeurt af met een strikeout.

Nadat Storks op rij was uitgeschakeld in de 1e7 door nieuwe pitcher Pastor Enrique Martínez Chavez bereikte Quick even later de 10-punten verschil mercy-regel. Joran Berkhout begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Denzel Brooks, die daarna zelf het derde honk bereikte op een honkslag van Rachid Engelhardt. Hierna scoorde Brooks het elfde punt op een walk-off single van Bryan Engelhardt, die 4-uit-4 sloeg, vier wijd kreeg, vier punten scoorde en er drie binnensloeg. Hij miste alleen de driehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan.Quick Amersfoort - Silicon Storks 11-1 (7 inn.)
RHE
Silicon Storks0000010-172
Quick Amersfoort3041021-11130
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers Storksinn.SOBBHRER
Sem Lauf, L (0-2)2.122676

José Moreno1.1-4111

Nick Winkel222322

Martin Kram0.21-311

pitchers Quickinn.SOBBHRER
Brian van Laar, W (2-0)674711

Pastor Enrique Martínez Chavez1-----

Homerun: Quick: Bryan Engelhardt (2)(1e,2-run,1 uit, op Lauf).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Antoine Loock, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Willum de Jong.
Scoreboard Operator-Gerrit Timmermans.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:27 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Game 5, Play-Downs nr. 5 vs. nr. 8.
Quick Amersfoort wint Series, 3-2, om zich te handhaven in de Hoofdklasse.
Storks moet spelen in de best-of-five Play-Downs Final Series tegen DSS.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,9° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.