Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Hoofddorp Pioniers 'outhit', maar wint van Twins Oosterhout
English

OOSTERHOUT - Op zaterdag (20 april) won Hoofddorp Pioniers ook hun tweede wedstrijd tegen Twins Oosterhout, dit keer met 7-5.

In de opener op donderdag scoorde Pioniers vijf punten in de eerste drie innings om een vroege en beslissende voorsprong te nemen en won met 5-3.

Vandaag stond Pioniers, dat met 12-11 werd 'outhit', met 6-1 voor halverwege de vijfde inning. Twins kwam terug, maar was niet in staat het duel in eigen voordeel om te draaien.

Jelle Kroft sloeg 3-uit-5 voor Pioniers, terwijl Jason Halman 3-uit-5 sloeg met twee RBI's voor Twins.

(20 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoofddorp Pioniers scoorde vroeg op de Australische pitcher Nick Veale en stond halverwege de vierde inning met 6-1 voor. Twins Oosterhout kwam terug vanaf de vijfde inning, maar stond met lege handen en verloor met 7-5.

In de eerste helft van de eerste inning scoorde Pioniers tweemaal op Veale. Met één uit werd Raul Jacobs geraakt door een worp en sloeg Nolan Beugeling een honkslag. Jelle Kroft sloeg vervolgens ook een honkslag om de score te openen. Met lopers op het eerste en derde honk werd Kroft gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk op een grounder van Joey Eeman, maar dat stelde ook Beugeling in staat te scoren.

Twins halveerde de achterstand onmiddellijk in hun eerste slagbeurt op Pioniers-starter Luuk ter Beek. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Yuki Yoshimura. De Japanse outfielder kreeg het tweede honk na schijn, waarna hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dennis De Quint.

Pioniers pakte het punt terug in de tweede inning. Joey de Koning opende met een honkslag en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag, maar werd daarna uitgeschakeld op een grounder richting derde honk van Duco Nuijten. Even later scoorde Nuijten op een tweehonkslag van Mark Smit.

Pioniers verhoogde de voorsprong naar 5-1 door weer tweemaal te scoren in de 1e3. Met één uit sloeg Jelle Kroft een tweehonkslag en Joey Eeman een honkslag. De twee scoorden toen volgende slagman Jorrit Penseel een tweehonkslag sloeg.

...Jelle Kroft sloeg drie honkslagen voor Pioniers...
(© Foto: Robert Bos)
Pioniers scoorde nog een punt in de vierde toen Mark Smit een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een tweehonkslag van Raul Jacobs.

Met een 6-1 achterstand kreeg Twins de kans wat terug te doen in de vijfde inning. De ploeg scoorde eenmaal, maar strandde ook twee lopers. Met één uit sloeg Stijn Janssens een honkslag en die stal het tweede honk met twee uit. Hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Dennis De Quint. Even later sloeg ook Jason Halman een honkslag, maar een vangbal sloot de slagbeurt af.

Twins kreeg weer een scoringskans in de zesde. Jamie Verheyleweghen begon met een driehonkslag, waarna hij scoorde op een grounder van Christopher Ge. De Belg was sneller bij de plaat dan de aangooi, die eindigde in een fout, waardoor Ge het tweede honk kon bereiken. Joshua Zara volgde met een honkslag, maar Ge werd daarop uitgeschakeld op de plaat bij een poging te scoren. Brian Biezen werd de volgende honkloper voor Twins toen hij het honk bereikte met een infield-hit. Nadat die het tweede honk had gestolen maakten een foul-out en een vangbal een einde aan de slagbeurt, die productiever had kunnen zijn.

In de 1e7 was het Pioniers dat verzuimde een aantal punten te scoren. De ploeg scoorde eenmaal, maar liet drie lopers achter. Mic van de Ven nam de Twins-pitching over in deze inning, maar hij gooide vier wijd op lead-off hitter Nolan Beugeling, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Jelle Kroft. De twee schoven op via een opofferingsstootslag van Joey Eeman. Na drie slag voor de volgende slagman kreeg Van de Ven de honken vol toen hij Joey de Koning met een worp raakte. Er volgde een nieuwe werperswissel, want Marvin Brown nam het over. Hij werd begroet met een puntscorende infield-hit van Damian Melis. Pioniers liet drie lopers achter toen Brown afsloot met een strikeout.

In de 2e9 verkleinde Twins de achterstand op Nathan Diaby. Hij nam de pitching over van Nick Loos, die de zevende en achtste inning had gegooid voor Pioniers. Stijn Janssens opende voor Twins met een honkslag en stal het tweede honk. Volgende slagman Yuki Yoshimura kreeg vier wijd en de twee lopers schoven op na een wilde worp. Met één uit scoorden beiden op een honkslag van Jason Halman. Daar bleef het bij voor de thuisploeg, want Diaby volgde met een strikeout, waarna een vangbal een einde aan de wedstrijd maakte.Twins Oosterhout - Hoofddorp Pioniers 5-7
RHE
Hoofddorp Pioniers212100100-7112
Twins Oosterhout100011002-5121
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, W (1-2)632933

Nick Loos21-1--

Nathan Diaby111222

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Nick Veale, L (1-1)63-966

Mic van de Ven0.211111

Marvin Brown2.1111--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:54 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 25%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.