Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint ruim in eerste duel in Frankrijk
English

ROUEN (Frankrijk) - Curaçao Neptunus heeft vrijdagavond (22 maart) een ruime 12-2 overwinning geboekt in de eerste van drie 7-inning wedstrijden tegen en bij Rouen Huskies in Frankrijk. De ploegen komen weer in actie tegen elkaar op zaterdagmiddag (15:00 uur) en sluiten de reeks zondagochtend (11 uur) af. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Stade St. Exupéry op het Terrain Pierre-Rolland, het thuiscomplex van Huskies in Rouen.

Neptunus vertrok vrijdagochtend al vroeg vanuit Rotterdam. De ploeg begon rond 8 uur aan de reis naar de historiche Franse stad Rouen, waar men in de voormiddag arriveerde.

De drie wedstrijden vormen een reeks tussen twee kampioenen. Vorig jaar veroverde Neptunus hun zesde kampioenstitel op rij, terwijl Rouen voor de vierde opeenvolgende keer en 14e 'overall' werd gekroond tot kampioen van Frankrijk.

De ploegen stond ook vorig jaar tegenover elkaar tijdens het toernooi om de European Champions Cup, dat toen werd georganiseerd in Rotterdam en Capelle a/d IJssel. Tijdens dat evenement verraste Rouen met een overtuigende 8-1 winst tegen de Nederlandse vice-kampioen L&D Amsterdam Pirates en plaatste zich voor de Finale-ronde. In de Halve Finale liep Rouen tegen een 4-0 shutout aan tegen Neptunus, dat de Champions Cup zou gaan winnen na een 5-0 zege tegen Pirati dei Rimini (Italië) de Finale. Rouen eindigde op de vierde plaats na een 8-0 shutout-verlies tegen UnipolSai Fortitudo Bologna (Italië).

Rouen heeft verschillende ervaren spelers op het roster staan en staat onder leiding van Keino Perez, die in 2001, 2002 en 2003 in de Nederlandse Hoofdklasse gooide voor Almere '90. De 39-jarige in Venezuela geboren rechtshander gooit zelf nog altijd naast het leiden van de ploeg als Hoofd Coach.

Op vrijdagavond, het duel begon om 17:00 uur, had Neptunus Manager Ronald Jaarsma Brendan Schoemaker aangewezen als zijn startende pitcher. De rechtshander gooide vier innings. Hij werd op de heuvel opgevolgd door veteraan Elton Koeiman, die één inning gooide. Kevin Kelly sloot de wedstrijd af met het gooien van de laatste twee innings.

Gianison Boekhoudt homerde voor Neptunus in het duel, dat werd gespeeld onder zeer acceptabele weersomstandigheden. Bij aanvang van de wedstrijd was het zonnig, 18 graden en was er een milde wind.

Zaterdagochtend verzorgen de spelers en coaches van beide teams een clinic voor jeugdspelers op het complex van Huskies. De ploegen spelen daarna in de middag hun tweede wedstrijd.

Vorig jaar speelde Neptunus een reeks wedstrijden in Brno (Tsjechië) tijdens hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Neptunus opent het seizoen op 4 april op eigen veld tegen HCAW.