Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jason Houtkamp & Marco Stoovelaar)

Storks wint nipt van Hoofddorp Pioniers dankzij 'curfew'-regel
English

...Spelers van zowel Storks als Pioniers werken aan het veld...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HOOFDDORP - Silicon Storks kwam terug van een achterstand om met 4-3 te winnen van Hoofddorp Pioniers op donderdagavond (25 april) in een wedstrijd die voortijdig werd afgesloten vanwege de 'curfew'-regel. Het was een regenachtige dag en er moest het nodige worden gedaan aan het speelveld, maar de wedstrijd kon uiteindelijk worden gespeeld.

De wedstrijd van vanavond was een thuiswedstrijd van Storks, maar werd gespeeld op het veld van Hoofddorp Pioniers. Er is namelijk geen lichtinstallatie op het thuisveld van Storks in de Den Haag. Zodoende speelt de ploeg de thuis-avondwedstrijden op het veld van Neptunus in Rotterdam. Echter, Neptunus speelde vanavond zelf ook thuis en dus werd de opener van de reeks tussen Storks en Pioniers in Hoofddorp gespeeld.

Storks stond aanvankelijk met 2-0 achter en werd hitloos gehouden, maar kwam toen tot een rally van vier punten in de tweede helft van de vijfde inning. Pioniers bracht de achterstand terug naar 4-3, maar de wedstrijd werd afgesloten na acht complete innings. Tijdens avondwedstrijden in de twee hoogste afdeling mag er niet aan een nieuwe inning worden begonnen na 22:30 uur. De achtste inning eindigde om 22:33 uur en dus kwam de wedstrijd op dat moment ten einde.

(25 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Hoofddorp Pioniers kreeg een aantal vroege scoringskansen in de eerste vier innings, maar scoorde slechts twee punten op starter Jurrian Koks.

In de eerste helft van de eerste inning, met twee uit, kreeg Nolan Beugeling vier wijd en stal het tweede honk, maar strandde daar. In de volgende slagbeurt kwam de ploeg weer in scoringspositie met twee uit. Met één uit kreeg Jorrit Penseel vier wijd, maar hij werd op het eerste honk uitgeschakeld een pick-off van Koks. Jaison Gijsbertha sloeg daarna een honkslag en Bodhi de Vreede kreeg vier wijd, maar een gedwongen nul maakte een einde aan de slagbeurt.

In de derde inning opende Pioniers de score. Mark Smit begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Raul Jacobs. Hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Nolan Beugeling. Met twee uit stal Beugeling het tweede honk en bereikte het derde honk op een infield-hit van Joey de Koning. Wederom eindigde een 'force play' de inning.

Pioniers verdubbelde de voorsprong in de vierde inning. Jaison Gijsbertha begon met een honkslag en kwam in scoringspositie na een oppofferingsstootslag van Bodhi de Vreede. Hij bereikte het derde honk op een grounder van Duco Nuijten en scoorde het tweede punt op een driehonkslag van Mark Smit. Hij strandde op het derde honk, want Koks sloot af met een strikeout.

Intussen hield Pioniers-starter Luuk ter Beek Storks hitloos in de eerste vier innings. Echter, de rechtshander kreeg wel vijf honklopers. Hij gooide driemaal vier wijd en raakte twee anderen met een worp.

In de 2e2 kreeg Storks de kans de score te openen. Ter Beek gooide vier wijd op Joost van den Bergh en Giovanny Perez, die daarna opschoven na een opofferingsstootslag van Jurriaan Dijk. De honken kwamen vol te staan toen Stephon Mohamed werd geraakt door een worp, maar Ter Beek herstelde en sloot af met twee strikeouts.

...De wolken hadden fraaie kleuren tijdens de zonsondergang...
(© Foto: Jason Houtkamp)
In de derde werd lead-off hitter Kevin Nieveld geraakt door een worp. Hij strandde op het eerste honk, want de volgende drie slagmensen werd uitgeschakeld, waarvan twee met drie slag. In de vierde, met één uit, kreeg Jurriaan Dijk vier wijd, maar ook hij bleef achter op het eerste honk.

Met een 2-0 achterstand sloeg Storks toe in de 2e5, waarin ook een angstig moment plaatsvond. Met één uit sloegen Kevin Nieveld en Luuk Visser de eerste honkslagen voor Storks. Luuk ter Beek volgde met zijn negende strikeout van de avond, maar daarna kreeg hij een tweehonkslag tegen van Joost van den Bergh waardoor beide lopers konden scoren om er een 2-2 stand van te maken. Met Van den Bergh op het tweede honk sloeg Giovanny Perez een honkslag door het midden, waar de bal werd verwerkt net voor de outfield-lijn door tweede honkman Raul Jacobs. Van den Bergh rende richting thuisplaat om te scoren en zette Storks op een 3-2 voorsprong. Jacobs draaide zich om en gooide de bal terug naar het infield, maar in plaats daarvan raakte de bal 3B Umpire Yme van der Lugt vol op zijn achterhoofd. De umpire, die in de baan van de aangooi stond, viel op de grond en nadat Van den Bergh de plaat had gepasseerd werd het duel stilgelegd. Gelukkig liep Van der Lugt geen blessures op, kon na behandeling snel weer opstaan en kon de wedstrijd gewoon vervolgen. Na afloop had hij wel wat last van stijfheid in zijn nek, maar hij voelde zich verder goed. Na de 'injury delay' werd de wedstrijd voortgezet met Perez op het tweede honk, want hij was op de aangooi opgeschoven. Hij stal daarna het derde honk en scoorde het volgende punt na een honkslag van Jurriaan Dijk. Dat leidde tot een werperswissel, want Paul Kirkpatrick nam het over. Hij sloot af met een strikeout.

In de 1e6 kreeg Pioniers lopers op het eerste en tweede honk met twee uit. Sem Lauf nam daarna de Storks-pitching over en kreeg een inning-afsluitende grounder.

Pioniers scoorde een punt in de 1e7, maar kreeg een kans de leiding te hernemen. Nolan Beugeling begon met een bad-hop infield-hit. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Jorrit Penseel een honkslag sloeg en Jaison Gijsbertha vier wijd kreeg. Een punt werd gescoord toen pinch-hitter Joey Eeman ook een vrije loop kreeg. Hierna volgde weer een werperswissel. Nick Winkel nam het over en sloot af met drie slag, wat betekende dat er drie lopers achterbleven.

...De zon gaat onder in Hoofddorp...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de 2e7 kreeg Storks de eerste twee slagmensen op de honken. Luuk Visser begon met een honkslag en Glennton Poulo volgde met een stootslag-honkslag, maar zij strandden.

Met Storks op een 4-3 voorsprong ging de achtste inning van start en het leek er op dat moment op dat er ook nog voldoende tijd zou zijn om een negende inning te kunnen spelen. Echter, dat veranderde tijdens de achtste slagbeurt.

In de 1e8 werd Raul Jacobs geraakt door een worp met één uit. Met twee uit werd ook pinch-hitter Mervin Gario geraakt door een worp, maar de inning eindigde met een strikeout. Toen de inning eindidgde had de Pioniers-verdediging natuurlijk zo snel mogelijk het veld in moeten gaan om nog een negende slagbeurt te kunnen spelen. Echter, met nog zo'n tien minuten te gaan voor de 22:30 uur 'curfew', duurde het wat langer voordat iedereen terug was op zijn positie.

Aan de andere kant deed Storks wat het moest doen in de 2e8. Slagmensen namen wat extra pitches, stapten een keer extra uit het slagperk of namen een time-out. Stephon Mohamed opende met een infield-hit, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een stootslag van Roy Winkel. Hij bereikte het tweede honk op een grounder van Krisztián Tóth. Toen volgende slagman Kevin Nieveld in het slagperk plaatsnam met twee uit waren er nog maar twee minuten over, maar nog altijd was het mogelijk aan de negende inning te beginnen. Echter, Nieveld's slagbeurt nam wat tijd in beslag en hij kreeg vier wijd. Tijdens zijn slagbeurt werd de 'curfew'-tijd bereikt. Nadat volgende slagman Luuk Visser drie slag kreeg sloot Home Plate Umpire Niek Elshof de wedstrijd af waarbij hij wees op zijn horloge om duidelijk te maken dat de 'curfew' was bereikt. Dat zorgde voor wat verbaasde reacties aan de zijde van Pioniers en het leek er op dat niet iedereen van de regel op de hoogte was. Maar de wedstrijd was officiëel ten einde en Storks won met 4-3.Silicon Storks - Hoofddorp Pioniers 4-3 (8 inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers00110010-3100
Silicon Storks00004000-480
(wedstrijd afgesloten na 8 complete innings vanwege de 22:30 uur 'curfew'-regel)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Luuk ter Beek, L (1-3)4.293544

Paul Kirkpatrick3.1713--

pitchers Storksinn.SOBBHRER
Jurrian Koks, W (2-1)5.264822

Sem Lauf, H (1)112211

Nick Winkel, SV (1)1.12----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Niek Elshof, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Sander Klicks.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:03 uur.
Locatie-ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp (veld Hoofddorp Pioniers).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp.
2-minuten 'injury delay' in 2e5 nadat 3B Umpire Yme van der Lugt op zijn hoofd was geraakt door een gegooide bal.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,6° C; windrichting zuid;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 79%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.