Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus rallies in 8e inning om 2e duel vs. Hoofddorp Pioniers te beslissen
English

HOOFDDORP - Curaçao Neptunus stond na twee innings achter, had twee rallies, maar besliste de wedstrijd in de achtste inning om met 11-5 te winnen in de tweede wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers op zaterdag (5 september).

Op donderdagavond eindigde de series-opener in een 6-6 gelijkspel. Dat duel eindigde na negen complete innings vanwege de 22:30 curfew-regel.

Vandaag stond Neptunus met 2-1 achter na twee innings, maar scoorde daarna viermaal in de derde slagbeurt. Met een 6-4 voorsprong besliste Neptunus het duel met een 5-run rally in de 1e8.

Neptunus sloeg 16 honkslagen, waaronder drie van John Polonius, inclusief twee doubles. Polonius scoorde drie punten en sloeg er vijf binnen, maar maakte ook drie verdedigende fouten. Met uitzondering van Dashenko Ricardo sloegen acht van de negen startende spelers minimaal één honkslag, zeven sloegen er minstens twee.

Pioniers kwam tot acht honkslagen vandaag, waaronder twee van Mark Smit en Nathan Berkel. De laatste homerde en sloeg twee punten binnen.

Pioniers-rechtsvelder Victor Draijer sloeg vandaag 1-uit-5. Hiermee verlengde hij zijn hitting streak naar 19 wedstrijden sinds de start van het seizoen. Voor vandaag was Draijer's slaggemiddelde .521, maar dat zakte naar precies .500. In de streak en zijn slaggemiddelde zijn de stats nog niet verwerkt van de gestaakt wedstrijd van vorig weekeinde tegen Quick Amersfoort. Het restant van dat duel staat op het programma voor komende dinsdag, maar nog altijd is niet bevestigd of de wedstrijd wel of niet wordt uitgespeeld. Er zijn nog geen wedstrijd-officials aangesteld, wat betekent dat de status van het duel blijkbaar nog niet is bepaald. De wedstrijd werd gestaakt wegens regen met één uit in de 2e5, maar werd daarna door de umpiring crew gestaakt toen er niets werd gedaan aan het speelveld.

Hoofddorp Pioniers had gehoopt het duel van vandaag weer te kunnen spelen op het hoofdveld van hun complex in Hoofddorp. In plaats daarvan werd gespeeld op Veld #2 waar de ploeg dit seizoen al hun thuiswedstrijden heeft gespeeld, vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het hoofdveld. Echter, er is nu wel bevestigd dat de ploeg de resterende thuiswedstrijden van dit seizoen na dit weekeinde weer kan spelen op het hoofdveld.

(5 september)Neptunus opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Pioniers-starter Scott Prins toen, met één uit, John Polonius en Dwayne Kemp back-to-back doubles sloegen.

Maar in de tweede helft van de eerste inning antwoordde Pioniers met twee punten op Kaj Timmermans, die aanvankelijk Game 3 zou starten op zondag. Maar dat werd kort na e bekendmaking gewijzigd, want hij wisselde van plaats met Orlando Yntema, die nu de derde wedstrijd begint in plaats van vandaag. Timmermans kreeg een lead-off single tegen van Mark Smit, die daarna het gelijkmakende punt scoorde toen Victor Draijer volgde met een tweehonkslag. Met deze honkslag verlengde Draijer zijn hitting streak naar 19 wedstrijden. Echter, het zou zijn enige honkslag blijven, waardoor zijn slaggemiddelde 21 punten zakte. Maar na vandaag voert Draijer de Hoofdklasse nog altijd aan met een .500 slaggemiddelde. En hij kan nog altijd de eerste speler sinds 1984 worden met een slaggemiddelde van .500 (of hoger).

Na vier wijd voor volgende slagman Max Draijer, bezorgde een opofferingsstootslag van Joey Eeman Pioniers lopers op het tweede en derde honk. Victor Draijer scoorde daarna het leidende punt op een grounder van Nathan Berkel.

Neptunus hernam de leiding met een 4-run rally in de 1e3. Coco Johnson en Stijn van der Meer openden met honkslagen, waarna beiden scoorden toen John Polonius volgde met zijn tweede tweehonkslag in het duel om Neptunus op voorsprong te zetten. Polonius schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Dwayne Kemp. Volgende slagman Gianison Boekhoudt sloeg eveneens een honkslag. Even later, tijdens een double-steal poging, werd Boekhoudt uitgeschakeld, maar bereikte Kemp het derde honk. Hij scoorde vervolgens het vierde punt in de inning op een grounder van Dashenko Ricardo.

Neptunus voegde weer een punt toe in de vierde. De ploeg kreeg de honken vol toen Gregory Muller opende met een infield-hit, waarna Jarreau Martina vier wijd kreeg en een fout op een opofferingsstootslag van Coco Johnson voor de derde honkloper zorgde. Met één uit scoorde Muller toen ook John Polonius vier wijd kreeg. Maar er bleven drie lopers achter.

Kaj Timmermans kreeg drie nullen op rij in de tweede inning (twee strikeouts). Pioniers liet een loper achter op het tweede honk in de derde, maar pakte een punt terug in de vierde toen Nathan Berkel opende met een homerun.

Pioniers verkleinde de achterstand naar 6-4 in de 2e6, maar kreeg meer scoringskansen in deze slagbeurt. Joey Eeman en Nathan Berkel (stootslag) begonnen met honkslagen. Volgende slagman Duco Nuijten plaatste ook een stootslag, maar zijn OSS-poging eindigde in een gedwongen nul op het derde honk. Jaison Gijsbertha volgde met een puntscorende honkslag en even later stal Nuijten het derde honk. Maar hierna werd Gijsbertha's pinch-runner Daan Kuit uitgeschakeld toen Jorrit Penseel in een dubbelspel sloeg.

Nick Loos nam de Pioniers-pitching over in de zevende en kreeg drie opeenvolgende nullen. Maar in de achtste besliste Neptunus de wedstrijd met een 5-run rally. Loos kreeg de honken snel vol toen Gregory Muller, Jarreau Martina en Coco Johnson allemaal een honkslag sloegen. Stijn van der Meer leverde daarna een 2-run double af en John Polonius voegde een 2-run single toe. Met zijn honkslag bereikte Polonius het honk voor de vijfde keer in dit duel. Hij schoof op naar het derde honk toen er een outfield-fout volgde op een one-out single van Gianison Boekhoudt. Angelo Wicklert nam de pitching hierna ove, maar hij zag Polonius het vijfde punt in deze slagbeurt scoren op een opofferingsslag van Dashenko Ricardo. En daardoor stond Neptunus met met 11-4 voor.

Pioniers pakte weer een punt terug in de 2e8 op nieuwe pitcher Jiorgeny Casimiri. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Max Draijer, die het derde honk bereikte na een foute aangooi op een grounder van Joey Eeman. Draijer scoorde toen Eeman gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Duco Nuijten.

Aaron de Groot sloot de wedstrijd voor Neptunus af met gooien van de negende inning. De eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg bereikten het honk. Jorrit Penseel opende met een honkslag, waarna een fout op een grounder van Raul Jacobs voor Pioniers-lopers 'op de hoeken' zorgde. Nadat Jacobs het tweede honk had gestolen schakelde De Groot de volgende drie slagmensen uit om een einde aan de wedstrijd te maken.


...Links: Keurig op onderlinge afstand vervullen Official Scorers Brigitta Zaal en Stefan Slinger hun taken in de...
...tijdelijke scorebox op Veld #2 van het Pioniers-complex; Rechts (op de tweede rij achter de scorers) zit...
...Announcer Jason Houtkamp, niet zichtbaar (alleen zijn pet) is Scoreboard Operator Jeroen Kok...
...Rechts: Pioniers Hoofd Coach Mervin Gario maakt een praatje met Home Plate Umpire Winfried Berkvens...

...Scott Prins en Kaj Timmermans waren de startende pitchers voor Pioniers en Neptunus...

...Links: Gianison Boekhoudt maakt contact, maar slaat een vangbal in de 1e inning...
...Rechts: 1B Duco Nuijten vangt een foutbal in de 1e inning, bekeken door 1B Umpire Efrem Silvania...

...Victor Draijer slaat een tweehonkslag in de 1e inning om zijn hitting streak te verlengen naar 19 wedstrijden...
...Midvelder Coco Johnson ziet de bal op de warning track landen...

...Links: Raul Jacobs slaat een vangbal in de tweede inning...
...Rechts: John Polonius bereikt het 3e honk na een wilde worp in de 3e inning...

...Links: Dwayne Kemp slaat een 2-run single in de derde inning...
...Rechts: Gianison Boekhoudt wordt uitgetikt (steelpoging) door 2B Raul Jacobs in de 3e inning...

...Links: Mark Smit duikt naar het honk, terwijl 1B Dudley Leonora tikt onder toeziend oog van Umpire Efrem Silvania in 3e inning...
...Rechts: Nathan Berkel opende de 4e inning voor Pioniers met een homerun...

...Links: John Polonius steelt het 2e honk terwijl 2B Raul Jacobs op de bal wacht in de 6e inning...
...Rechts: Jaison Gijsbertha slaat een puntscorende honkslag in de 6e inning...

...Links: Daan Kuit duikt naar het 1e honk tijdens een pick-off poging in de 6e inning...
...Rechts: Even later wordt Kuit gedwongen uitgeschakeld op het 2e honk door korte stop John Polonius...

...De Umpires van vandaag: Winfried Berkvens (HP), Efrem Silvania (1B) en Jos van Eijsden (3B)...

...Nick Loos en Angelo Wicklert gooiden in relief voor Hoofddorp Pioniers...

...Jiorgeny Casimiri en Aaron de Groot gooiden in relief voor Neptunus...

...Links: Linksvelder Gregory Muller maakt een 'sliding catch' op een line drive van Victor Draijer in de 7e inning...
...Rechts: Jorrit Penseel bereikt het 2e honk na een fout, terwijl 2B Dwayne Kemp toekijkt...
(© Alle Foto's: Robert Bos)


Hoofddorp Pioniers - Curaçao Neptunus 5-11
RHE
Curaçao Neptunus104100050-11163
Hoofddorp Pioniers200101010-582
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (5-0)741744

Jiorgeny Casimiri121-1-

Aaron de Groot11-1--

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Scott Prins, L (4-1)6231066

Nick Loos1.1--654

Angelo Wicklert1.2-----

Homerun: Pioniers: Nathan Berkel (2)(4e,solo,0 uit,opTimmermans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Efrem Silvania, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Jeroen Kok.
Aanvangstijd-13:09 uur.
Speeltijd-2:38 uur.
Locatie-Field #2, ETO Ballpark, Sportpark Pioniers, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op Veld #2 van het Pioniers-complex in Hoofddorp, vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het hoofdveld.
Deze wedstrijd stond in het oorspronkelijke speelschema op het programma voor zaterdag 11 juli, maar werd op 2 juli geannulleerd door de KNBSB na de bekendmaking van het nieuwe programma, nadat de maateregelen tegen het coronavirus (COVID-19) werden versoepeld.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 18° C; windrichting west-noordwest; windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 67%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.