Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Lars Huijer maakt heuveldebuut in Duitse Bundesliga
English

REGENSBURG - Zaterdagmiddag (5 september) was Lars Huijer de startende werper voor Heidenheim Heideköpfe tegen Buchbinder Regensburg Legionäre in de Duitse Bundesliga. De dag ervoor werd zijn komst bekend gemaakt door de club waar hij nu teamgenoot is van een andere Nederlandse pitcher, Mike Bolsenbroek.

...Lars Huijer in actie voor Hoofddorp Pioniers...
(© Foto: Henk Seppen)
Dit seizoen was Lars Huijer één van de werpers in het Hoofdklasse-team van Hoofddorp Pioniers, de club voor wie hij sinds 2010 in de hoogste afdeling uitkwam. De rechtshander gooide voor Pioniers in 2010-2011 en daarna opnieuw sinds 2015. Tussendoor speelde de 26-jarige Huijer professioneel in de organisatie van de Seattle Mariners (2011-2014). In zijn vier professionele seizoenen gooide Huijer in de Rookie League en Single-A, waarna hij terugkeerde naar Nederland.

Dit seizoen maakte Huijer vier starts voor Pioniers en was 2-0 met een 1.50 ERA. In 24 innings schakelde de rechtshander 31 slagmensen met drie slag uit, gooide tienmaal vier wijd en moest 14 honkslagen toestaan. Hij startte zijn laatste wedstrijd voor Pioniers op 22 augustus en gooide toen een 7-inning complete wedstrijd in een 12-1 winst tegen Twins Oosterhout. Daarna gingen Pioniers en Huijer uit elkaar en stond hij niet in de startende rotatie voor de volgende 3-game series.

Op zaterdag, met rugnummer 36, was Lars Huijer de startende werper voor Heidenheim Heidenköpfe in een uitwedstrijd tegen Regensburg Legionäre in de Armin-Wolf-Arena. Huijer gooide zes innings, kwam tot acht keer drie slag, gaf geen vrije lopen weg en moest acht honkslagen incasseren. Hij kreeg ook drie punten (één verdiend) tegen die door Regensburg werden gescoord in de eerste (één) en derde inning) twee punten). Heidenheim kwam langszij door te scoren in de derde, vierde en zesde inning, maar Huijer eindigde met een 'no-decision'. De startende werper bij Regensburg was de Tsjech Jan Tomek, die in 2017 kort in de Nederlandse Hoofdklasse uitkwam voor Neptunus. Hij had eveneens een 'no-decision'.

Huijer kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarin hij begon met een strikeout. In de tweede inning kreeg hij de honken vol na drie honkslagen (twee met één uit), maar schakelde de volgende slagman met drie slag uit, waarna een grounder een einde aan de slagbeurt maakte. De Nederlandse international kreeg zijn eerste punt tegen in de derde inning op een one-out single van Matt Vance, maar sloot daarna af met nog eens twee strikeouts.

In de vierde kwam Regensburg's lead-off hitter Lukas Jahn op het honk na een fout van Huijer, waarna een honkslag volgde. De twee lopers schoven op na een doorgeschoten bal, een opofferingsslag zorgde voor het punt, maar Huijer sloot ook nu tweer af met een strikeout. Huijer eindigde ook de vijfde inning met drie slag toen Regensburg een loper op het tweede honk had staan. Hij kreeg daarna nog een onverdiend punt tegen in de zesde.

De catcher bij Heidenheim was de 37-jarige veteraan Simon Gühring, die ook één van de coaches van de ploeg is. In 2004 speelde Gühring in de Hoofdklasse voor ADO.

Met de stand op 3-3 werd Huijer in de 2e7 opgevolgd door Enorbel Marquez-Ramirez. De 44-jarige op Cuba geboren linkshander kwam al snel in de problemen. De eerste slagman kwam na een fout op het honk, waarna de honken vol kwamen te staan toen Marquez de volgende twee slagmensen met een worp raakte. David Grimes leverde vervolgens een 2-run double af en Pascal Amon volgde met een 3-run homerun. Hierna sloeg Lukas Jahn een honkslag en daarna sloeg Elias Von Garssen een 2-run homerun. Toen Marquez vier wijd gooide op volgende slagman Eric Harms werd hij opgevolgd door de 17-jarige rookie Lou Helmig Marquez had acht slagmensen tegenover zich gehad, die allemaal het honk hadden bereikt. Regensburg voegde nog een punt toe in deze 8-run rally en won uiteindelijk met 14-3. Marquez kwam vorig seizoen naar Heidenheim na daarvoor verschillende seizoenen te hebben gegooid voor het Italiaanse Rimini.

Met de winst won Regensburg de negende wedstrijd op rij sinds de start van het Duitse honkbalseizoen, terwijl Heidenheim voor het eerst verloor. Op zondag was het Heidenheim dat Regensburg de eerste nederlaag toediende door met 12-7 te winnen. De winnende werper bij Heideköpfe was Wes Roemer (4-0), terwijl Mike Bolsenbroek de laatste vier innings gooide en zijn tweede save verdiende.

De twee ploegen delen nu de eerste plaats in de zuidelijke afdeling van de Ben's Baseball Bundesliga met een 9-1 'record'.

Aanstaande vrijdag speelt Heidenheim Heideköpfe de eerste van twee thuiswedstrijden tegen It Sure Falcons Ulm.

(6 september)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.