Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 oktober 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Startende werpers openingswedstrijden Holland Series
English

AMSTERDAM - De waarschijnlijke startende werpers zijn bekend voor de eerste wedstijden van de best-of-seven Holland Series, die aanstaande zaterdag (10 oktober) begint. Uiteraard kunnen deze 'starting assignments' altijd wijzigen op de wedstrijddag.

Net als vorig seizoen hebben L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus zich geplaatst voor de Holland Series Het is zelfs het vijfde opeenvolgende jaar dat de twee ploegen tegenover elkaar staan in de Kampioensreeks.

Vorig jaar won Neptunus de eerste drie wedstrijden van de best-of-seven. Daarna werd Amsterdam Pirates de eerste ploeg in de historie die de volgende vier wedstrijden in winst omzette en de Kampioenstitel veroverde.

Afgelopen zondag speelde Amsterdam Pirates de laatste inhaalwedstrijd tegen HCAW. De dag ervoor werd Pirates de tweede finalist. Op zondag completeerde Pirates een '3-game sweep' tegen HCAW door met 11-4 te winnen. Met de winst van zondag nam Amsterdam Pirates bezit van de eerste plaats in de Top-4 Poule, twee punten voor op Neptunus. De ploeg die in deze Poule eerste zou worden zou het thuisvoordeel krijgen in de Holland Series. Maar er waren nog drie inhaalwedstrijden te gaan.

Echter, in het weekeinde werd bericht dat eind vorige week Neptunus, Amsterdam Pirates, HCAW en de KNBSB hadden besloten dat wanneer de tweede finalist bekend zou zijn, de resterende inhaalwedstrijden (vastgesteld voor deze week) niet meer gespeeld zouden worden. Dit om er zeker van te zijn dat de Holland Series op 10 oktober van start kon gaan en ook om niet onnodig te reizen nadat begin vorige week strengere maatregelen waren aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. En zo werden de twee geplande inhaalwedstrijden tussen Amsterdam Pirates en Neptunus (dinsdag in Rotterdam, donderdag in Amsterdam) van het programma gehaald. Het restant van het gestaakte duel tussen Neptunus en HCAW werd nooit opnieuw vastgesteld. Die wedstrijd werd op dinsdag 29 september in de eerste helft van de vierde inning door regen gestaakt met een 1-0 voorsprong voor HCAW. Het restant werd aanvankelijk vastgesteld voor de volgende dag, maar HCAW diende toen een bezwaarschrift in tegen het inhaalmoment en stelde daarin dat het voor overlasting van de spelers zou zorgen.

Wanneer het gestaakte duel tussen Neptunus en HCAW (deze week) wel uitgespeeld was, dan zouden de twee finalisten in elk geval de hele 3-game series hebben gespeeld tegen zowel HCAW als Hoofddorp Pioniers. Hierdoor zouden alleen de twee Pirates vs. Neptunus wedstrijden nog zijn overgbleven. Dat zou in elk geval een stand hebben gecreëerd, waarin zowel Pirates als Neptunus een gelijk aantal wedstrijden zouden hebben gespeeld tegen dezelfde tegenstanders.

Hoewel Amsterdam Pirates op de eerste plaats eindigde werd de volgorde voor de eerste en tweede plaats voor de Holland Series anders beslist, omdat bepaald werd dat de Top-4 Poule niet compleet kon worden uitgespeeld. Zo werd bericht dat het onderlinge resultaat van de drie wedstrijden in de reguliere competitie plus de enige Top-4 wedstrijd nu werden gebruikt. Neptunus won drie van die wedstrijden en kreeg zodoende het thuisvoordeel in de komende Holland Series. Overigens een Holland Series die zal worden gespeeld zonder toeschouwers, want dat is op het moment verboden vanwege de strengere corona-maatregelen.

Hoe ging het vorig seizoen?
Vorig jaar kwamen de twee finalisten via twee best-of-five Play-Offs. De eerste Play-Off ging tussen de winnaar van de reguliere competitie en de ploeg die op de vierde plek was geëindigd. De tweede Play-Off werd gespeeld tussen de nummers twee en drie van de competitie. Dit seizoen werd weer gekozen voor de Top-4/Bottom-4 opzet. Uiteraard hebben we dit jaar een geheel andere situatie, maar wanneer de Top-4 Poule (en Bottom-4) competitie-opzet in voorgaande seizoenen werd gebruikt werden alle wedstrijden gespeeld ook wanneer de twee finalisten bekend waren, net zoals in de reguliere competitie.

(8 oktober)

GAME 1 HOLLAND SERIES
RosterCURAÇAO NEPTUNUS (0-0)vs. L&D AMSTERDAM PIRATES (0-0)RosterGame-info
Startende Pitcher GStartende Pitcher Datum, Aanvang & Locatie
#35 LHP Diegomar Markwell
Seizoen: 3-0
Top-4: 1-0
1 #38 RHP Rob Cordemans
Seizoen: 1-0
Top-4: 1-0
Zaterdag 10 oktober, 14:00 uur
Neptunus Familiestadion, Sportpark
Abraham van Stolkweg, Rotterdam

GAME 2 HOLLAND SERIES
RosterL&D AMSTERDAM PIRATES (0-0)vs. CURAÇAO NEPTUNUS (0-0)RosterGame-info
Startende Pitcher GStartende Pitcher Datum, Aanvang & Locatie
#50 LHP Jim Ploeger
Seizoen: 1-0
Top-4: 1-0
2 nog niet bepaald Zondag 11 oktober, 14:00 uur
Loek Loevendie Ballpark,
Sportpark 'Ookmeer', Rotterdam

PROGRAMMA HOLLAND SERIES
RosterL&D AMSTERDAM PIRATESvs. CURAÇAO NEPTUNUSRosterGame-info
#Startende Pitchers Pirates G #Startende Pitchers Neptunus Datum, Aanvang & Locatie
38RHP Rob Cordemans (0-0) 1 35LHP Diegomar Markwell (0-0) Za.10 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
50LHP Jim Ploeger (0-0) 2 nog niet bepaald Zo.11 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2)
nog niet bekend 3 nog niet bekend Do.15 okt.,19:30 uur,Rotterdam (1)
nog niet bekend 4 nog niet bekend Za.17 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2)
(*) 5 (*) Zo. 18 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
(*) 6 (*) Za.24 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2)
(*) 7 (*) Zo.25 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
(*) = indien nodig
(1) = Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam; (2) = Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.