Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Uitgestelde wedstrijden Amsterdam Pirates vastgesteld; Ploeg donderdag weer in actie
English

NIEUWEGEIN / AMSTERDAM - De vijf wedstrijden van regerend landskampioen L&D Amsterdam Pirates, die in de afgelopen twee weken werden uitgesteld vanwege drie gevallen van het coronavirus, zijn opnieuw vastgesteld, zo werd op maandag (21 september) bekend gemaakt. De ploeg keert aanstaande donderdag (24 september) terug op het veld voor het spelen van de reeds vastgestelde opener van de 3-game series tegen Hoofddorp Pioniers, die wordt afgesloten in het weekeinde. Vanwege het opnieuw vaststellen van de wedstrijden maakte de KNBSB dat de best-of-seven Holland Series een week later zal beginnen.

Amsterdam Pirates speelde hun laatste wedstrijd op donderdagavond 10 september in Rotterdam tegen Curaçao Neptunus. Op die dag nam de ploeg een snelle 4-0 voorsprong, maar verloor met 7-4.

De volgende dag (vrijdag) maakte Amsterdam Pirates bekend dat het duel van zaterdag (die in Amsterdam zou worden gespeeld) uit voorzorg was afgelast vanwege een mogelijk geval van het virus. De wedstrijd werd aangevankelijk verplaatst naar de daarnavolgende dinsdagavond (15 september).

Echter, op zaterdag, maakte de club bekend dat zowel het duel van zondag als de inhaalwedstrijd op dinsdag waren geschrapt. Amsterdam Pirates plaatste op zaterdag 12 september het volgende bericht:
,,Helaas zijn er bij L&D Amsterdam twee personen positief getest voor het coronavirus. Dit betekent dat er nu door de GGD bron- en contactonderzoek wordt uitgevoerd. Totdat bekend is wat de adviezen zijn van de GGD, komt L&D Amsterdam niet samen. Daarom wordt de wedstrijd van morgen en dinsdag tegen Neptunus afgelast.''

...Amsterdam Pirates is weer klaar voor 'Play Ball'...
(© Foto: Henk Seppen)
Op woensdag (16 september) werd bekend gemaakt de volgende 3-game series van Amsterdam Pirates tegen HCAW ook was uitgesteld. De ploegen zouden afgelopen donderdag, zaterdag en zondag (17, 19-20 september) tegen elkaar spelen. Dit keer maakte de club het volgende bekend:
,,De afgelopen dagen is er wederom een speler van L&D Amsterdam positief getest op corona. In verband met deze en de eerdere gevallen is de playoff reeks tegen HCAW van morgen, zaterdag en zondag, uitgesteld.''

De club heeft nu groen licht gekregen om de activiteiten te hervatten en mag weer spelen in de Top-4 Poule. De ploeg zal dinsdagavond trainen en keert komende donderdagavond terug op het veld voor een thuiswedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. Die reeks wordt vervolgs op zaterdag in Hoofddorp en afgesloten op zondag in Amsterdam. Op donderdag opent Curaçao Neptunus hun 3-game series tegen HCAW. Deze series zouden de laatste wedstrijdenreeksen zijn in de Top-4 Poule. Echter, deze Poule zal nu een week later duren.

Op dinsdag 29 september speelt Amsterdam Pirates thuis in het eerste inhaalduel tegen Neptunus. Op donderdag 1 oktober begint de ploeg de uitgestelde 3-game series op eigen veld tegen HCAW. Die series wordt afgesloten op zaterdag (in Bussum) en zondag (in Amsterdam). Daarna, op dinsdag 6 oktober, reist Pirates naar Rotterdam voor de laatste wedstrijd tegen Neptunus.

De twee beste teams uit de Top-4 Poule plaatsen zich voor de Holland Series. De best-of-seven Holland Series zou beginnen op donderdag 1 oktober, maar gaat nu van start op zaterdag 10 oktober op het veld van de winnaar van de Top-4 Poule. Game 2 wordt gespeeld op zondag 11 oktober, waarna Game 3 volgt op donderdag 15 oktober. De volgende twee wedstrijden staan op het schema voor 17-18 oktober, waarna de Kampioensfinale wordt afgesloten op 24-25 oktober als de reeks alle zeven wedstrijden nodig heeft.

(21 september)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.