Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 september 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

HCAW en Hoofd Coach Dè Flanegin uit elkaar
English

...Dè Flanegin...
(© Foto: Henk Seppen)
BUSSUM - HCAW en Hoofd Coach Dè Flanegin zijn uit elkaar. De breuk kwam maandagavond nadat de ploeg op eigen veld een inhaalwedstrijd had gespeeld en verloor tegen Curaçao Neptunus. Volgens berichtgeving in de lokale krant De Gooi- en Eemlander op dinsdagavond (29 september) informeerde Flanegin na afloop van die wedstrijd de clubleiding dat hij met onmiddellijke ingang stopte. Een reden voor zijn opstappen is niet bekend gemaakt.

Dinsdagavond leidde Assistent Coach Rudy Dirksen de ploeg tijdens een andere inhaalwestrijd tegen Neptunus, dit keer in Rotterdam. Dirksen is nu de enige coach van de Bussumse ploeg. Vanaf komende donderdag speelt HCAW een 3-game series tegen L&D Amsterdam Pirates. De ploeg heeft nog altijd kans zich te plaatsen voor de Holland Series.

Dè Flanegin werd eind november 2018 aangesteld als Hoofd Coach van HCAW. Hij was toen de opvolger van Roeland Henrique, die de ploeg in 2018 onder zijn hoede had gehad, maar na het seizoen stopte. Henrique's Assistent Coach Rudy Dirksen bleef ook deel uitmaken van de nieuwe coachingstaf.

In 2016 en 2017 was Flanegin de Hoofd Coach van Hoofddorp Pioniers, de club waar hij zijn hele 22-jarige loopbaan (21 in de Hoofdklasse) heeft gespeeld als eerste honkman/outfielder.

In 2019, zijn eerste seizoen als Hoofd Coach van HCAW leidde Flanegin de ploeg naar de derde plaats in de reguliere competitie met een 22-18-2 'record'. Hiermee plaatste de ploeg zich voor de Play-Offs. In de best-of-five Play-Off tegen L&D Amsterdam Pirates liep HCAW in drie wedstrijden tegen een 'sweep' aan en werd uitgeschakeld voor de Holland Series.

Dit seizoen eindigde HCAW op de vierde plaats met een 12-8-1 'record' en bereikte de Top-4 Poule. In deze Poule begon de ploeg met een 3-1 winst tegen Hoofddorp Pioniers, maar verloor daarna de volgende vier wedstrijden op rij. Tweemaal tegen Pioniers (7-0, 10-5) en tweemaal tegen Neptunus (3-0, 9-2).

(29 september)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.