Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS/Kinheim boekt grote 'mercy-rule' winst in tweede duel vs. Quick Amersfoort
English

HAARLEM - DSS/Kinheim heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen tegen Quick Amersfoort op een frisse zaterdagmiddag (1 mei) en de ploeg kwam wederom tot een overtuigende overwinning, dit keer een 17-4 winst in 6½ inning.

De openingswedstrijd van deze 3-game series verregende op donderdagavond in Amersfoort, maar werd vrijdagavond ingehaald. DSS/Kinheim opende het nieuwe seizoen toen met een 9-4 overwinning.

Op zondag sluiten de ploegen hun reeks af in Amersfoort.

(1 mei)In de wedstrijd van vandaag nam DSS/Kinheim een vroege 5-0 voorsprong in de eerste inning, maar stond slechts met 5-4 voor halverwege de tweede slagbeurt. De Haarlemse ploeg kwam vervolgens tot een rally van acht punten in hun tweede slagbeurt om een comfortabele voorsprong te nemen op weg naar een mercy-regel overwinning.

Quick Amersfoort werd in de eerste inning op rij uitgeschakeld door starter Glenn Wassink. DSS/Kinheim scoorde daarna vijfmaal in hun eerste slagbeurt op starter Jan-Willem Geerts. Alle negen slagmensen verschenen in deze inning in het slagperk. De Quick-verdediging maakte twee fouten en dat zorgde voor vier onverdiende punten. Geerts gooide vier wijd op lead-off hitter Thomas Bos, waarna de honken volraakten toen Jochem Koedijk een honkslag sloeg en een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Jason Jakobus. Er volgde nog een fout, dit keer op een grounder van Donny Kuijper en dat stelde twee lopers in de gelegenheid tot scoren te komen. Geerts schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar moest daarna een puntscorende honkslag incasseren van Seb Visser, een RBI-double van Marcel Tolenaars en een opofferingsslag van Wesley van Hemert en dat bracht de stand op 5-0.

Quick Amersfoort antwoordde met een 4-run rally in de 1e2. Taylor Clemensia begon met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Rowan van Hoek, die zelf scoorde toen volgende slagman Brian Biezen een honkslag sloeg. Amar van Zwieten liet daarna de vierde opeenvolgende honkslag noteren. Een wilde worp bezorgde Quick lopers op het tweede en derde honk en zij scoorden respectievelijk op een grounder van Emeron Lourens en een honkslag van Mees Robberse, wat de achterstand terugbracht naar 5-4. Een dubbelspel eindigde de slagbeurt.

In hun tweede slagbeurt sloeg DSS/Kinheim toe met een 8-run rally. In deze slagbeurt waren er 13 slagmensen, die vijf honkslagen sloegen, maar er waren ook vijf vrije lopen. De eerste acht slagmensen bereikten veilig het honk. De thuisploeg kreeg de honken vol toen Thomas Bos begon met een tweehonkslag, Jochem Koedijk vier wijd kreeg en Jason Jakobus via een stootslag-honkslag op het honk kwam. Jan-Willem Geerts gooide daarna vier wijd op Donny Kuijper en Milan Lammerts, wat leidde tot twee punten en een werperswissel. Rookie Rik Jalvingh nam het over, maar hij gooide vier wijd op Seb Visser, kreeg een puntscorende honkslag tegen van Marcel Tolenaars en kwam tot vier wijd op Wesley van Hemert<, wat nog eens drie punten opleverde. Jalvingh kwam daarna tot drie slag op Nick Hofer en Thomas Bos, maar er werden weer twee punten toegevoegd na een honkslag van Jochem Koedijk. In zijn tweede slagbeurt in deze inning leverde Jason Jakobus weer een honkslag af en die bracht het achtste punt binnen wat de stand opvoerde naar 13-4.

Na een puntloze derde inning scoorde DSS/Kinheim vier onverdiende punten met twee uit in de vierde inning. Met één uit kreeg Thomas Bos vier wijd en met twee uit eindigde een pop-fly van Jason Jakobus in een fout. Donny Kuijper volgde met een puntscorende honkslag. DSS/Kinheim kreeg de honken vol toen Milan Lammerts vier wijd kreeg en de drie lopers scoorden allemaal op een 'baseclearing double' van Seb Visser, die in dit duel vijf punten binnensloeg. Hierna werd Johannes Veroen Garcia de nieuwe werper voor Quick. Hij kreeg een honkslag tegen van Marcel Tolenaars (3-uit-4), waarna een grounder de lange slagbeurt afsloot. DSS/Kinheim stond nu met 17-4 voor, maar werd daarna op rij uitgeschakeld in de laatste twee slagbeurten van deze wedstrijd.

Na hun 4-run rally in de tweede inning kreeg Quick Amersfoort nog maar twee honklopers in het restant van de wedstrijd. Beiden strandden op het derde honk.

In de vierde opende Rowan van Hoek met een honkslag en schoof op na een grounder en een vangbal, maar bleef achter. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde en zesde inning kreeg Quick zijn laatste loper in de 1e7 op nieuwe pitcher Ben Neijndorff. Hij zag Amar van Zwieten het honk bereiken op een fout met één uit, maa ook hij strandde op het derde honk.


DSS/Kinheim - Quick Amersfoort 17-4 (6½ inn.)
123456789RHE
Quick Amersfoort0400000 -463
DSS/Kinheim580400X -17121
pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jan-Willem Geerts, L (0-1)1 (*)145106

Rik Jalvingh2.244673

Johannes Veroen Garcia2.13-1--

(*) - Geerts gooide op vijf slagmensen in de tweede inning

pitchers DSS/Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (1-0)64-644

Ben Neijndorff1-----

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Aad Otsen, 1B-Rob Has, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Leo van den Brun.
Technical Commissioner-Peter Brink.
Public Address Announcer-Carla Cornelisse.
Scoreboard Operator-Jörgen Balk.
Aanvangstijd-14:03 uur.
Speeltijd-2:13 uur.
Locatie-Pim Mulier Stadion, Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2021.
Jason Jakobus (DSS/Kinheim) debuteert in de Hoofdklasse.
Umpire Rob Has neemt deel aan zijn 200e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, 10° C; windrichting west-noordwest; windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 69%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.