Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW wint in 9e inning van Twins Oosterhout; Hitting streak Draijer voorbij
English

OOSTERHOUT - HCAW won nipt met 5-4 van Twins Oosterhout op een koude zaterdagmiddag (1 mei) om tot de eerste overwinning van het seizoen te komen.

De openingswedstrijd van deze 3-game series verregende op donderdagavond in Bussum, maar werd vrijdagavond ingehaald. Twins Oosterhout opende het seizeon toen met een overtuigende 8-3 overwinning in een wedstrijd die na acht innings werd afgesloten vanwege de curfew-regel.

Op zondag sluiten de teams hun reeks af in Bussum.

Vandaag verzuimde HCAW een 3-0 voorsprong vast te houden en keek na acht innings tegen een 4-3 achterstand aan, maar besliste het duel daarna in de eerste helft van de negende.

HCAW-midvelder Victor Draijer sloeg vandaag 0-uit-4 en dat betekende dat zijn lange hitting streak officiëel ten einde kwam. Een streak die begon in 2019. In deze drie seizoenen speelde de outfielder voor drie verschillende teams. De laatste keer dat Draijer hitloos was in een competitiewedstrijd was op 27 juli 2019 toen hij speelde voor L&D Amsterdam Pirates. De volgende dag sloeg hij 1-uit-4 in was toen de laatste wedstijd was uit het reguliere seizoen. Vorig jaar, toen hij uitkwam voor Hoofddorp Pioniers, schreef Draijer geschiedenis met het slaan van een honkslag in alle 21 wedstrijden in het reguliere seizoen. Op vrijdag opende hij het seizoen 2021 als speler van HCAW en sloeg twee doubles. Dat verlengde zijn hitting streak naar 23 wedstrijden, maar die streak is nu ten einde.

(1 mei)In de wedstrijd van vandaag nam HCAW een 3-0 voorsprong in de vierde inning, maar stond met 4-3 achter na acht innings. De ploeg besliste het duel daarna in de negende slagbeurt.

HCAW, dat een overtuigende nederlaag moest incasseren in het openingsduel op vrijdag, kreeg geen scoringskansen in hun eerste drie slagbeurten tegenover startende werper Taisei Nakamura. De rechtshandige Japanse werper maakte zijn Hoofdklasse-debuut en had een solide start, want hij stond in de eerste drie innings geen honkslagen toe en kreeg slechts negen slagmensen tegenover zich. Nakamura kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. Hij raakte daarna lead-off hitter Rodney Daal met een worp in de tweede, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de derde begon Nakamura met vier wijd voor Kevin Dirksen, maar die ging uit bij een steelpoging. Met twee werd Bob van der Meer geraakt door een worp, maar ook hij ging kort erna uit bij stelen.

Echter, in de 1e4 had hij minder geluk. Hij kreeg een lead-off single tegen van Linoy Croes, waarna hij zijn derde slagman in de wedstrijd met een worp raakte, Victor Draijer. De twee scoorden toen Arhur Bonevacia homerde.

In de volgende innings hield Nakamura HCAW weer puntloos. In de vijfde kreeg hij een one-out single tegen van Kevin Dirksen. Hierna raakte de rechtshander opnieuw een slagman met een worp, dit keer Bob van der Meer (voor de tweede keer). De Twins-verdediging maakte vervolgens weer een dubbelspel. De laatste werper die vier slagmensen in een wedstrijd raakte was Chris Pfau, iets wat hij deed op 6 augustus vorig jaar toen hij op de heuvel stond voor Hoofddorp Pioniers.

Met één uit in de zesde gooide Nakamura vier wijd op Arthur Bonevacia en werd opgevolgd door Jan van den Hurk. Hij gooide vier wijd op Rodney Daal, maar Twins draaide vervolgens hun derde dubbelspel van de middag. Voor Van den Hurk, geen familie van profwerper Rick van den Hurk, was dit zijn eerste Hoofdklasse-optreden sinds 2019 toen hij debuteerde.

Twins werd onder de duim gehouden door HCAW-starter Jim Ploeger, die na vorig seizoen naar de Bussumse ploeg verhuisde na te hebben gespeeld voor L&D Amsterdam Pirates. De linkshander schakelde negen slagmensen met drie slag uit en stond slechts twee honkslagen toe in 6 1/3 inning. Met één uit in de eerste inning kreeg Ploeger een honkslag tegen van Tyriq Kemp, maar schakelde daarna twaalf slagmensen op rij uit, de eerste vijf met een strikeout. Met één uit in de vijfde kreeg Ploeger een tweehonkslag tegen van Jarreau Martina, maar volgde met twee strikeouts. Martina was de enige loper in scoringspositie voor Twins in de eerste zes innings, maar dat veranderde in de zevende.

Met een 3-0 achtertand pakte Twins twee punten terug in de 2e7. Met één uit gooide Ploeger vier wijd op Shurman Marlin en werd afgelost door Steven van Groningen, die vorig seizoen uitkwam voor DSS/Kinheim. Hij zag Marlin opschuiven na een wilde worp en een doorgeschoten bal en vervolgens scoren op een 2-out single van Jarreau Martina. Een hiernavolgende honkslag van Diamond Silberie werd gevolgd door een fout in het outfield en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Martina scoorde even later toen ook Tyson Quolas een honkslag sloeg. Quolas is één van de werpers van Twins, maar vandaag was hij de designated hitter. Een vangbal eindigde de slagbeurt.

In de 1e8 liet HCAW een loper achter op het tweede honk op nieuwe pitcher Pastor Enrique Martínez Chavez. In hun achtste slagbeurt scoorde Twins weer tweemaal om de leiding over te nemen. Pitcher Steven van Groningen maakte twee fouten ('fielding' en 'throwing') op een lead-off comebacker van Rayshelon Carolina, die op het tweede honk terecht kwam. Een infield-hit van Tyriq Kemp bezorgde de ploeg lopers 'op de hoeken'. Dat bracht nieuwe werper Arij Fransen naar de heuvel. De rechtshander zal dit seizoen professioneel in actie komen in de organisatie van Cincinnati Reds, maar hij is nog altijd in het land. Fransen werd begroet met een driehonkslag van Jason Halman en dat bezorgde Twins een 4-3 voorsprong. Met twee uit raakte Fransen Jarreau Martina met een worp, maar sloot daarna af met een strikeout.

Hoewel hij een Blown Save op zijn naam kreeg werd Fransen ook de winnende werper, want HCAW scoorde tweemaal in de 1e9 op nieuwe pitcher Raf Cocu.

Max Draijer begon met een honkslag, waarna een dubbele fout werd gemaakt door korte stop Tyriq Kemp op een grounder van Jules Cremer en dat bezorgde HCAW lopers op het eerste en derde honk. Draijer scoorde daarna het gelijkmakende punt op een honkslag van Kevin Dirksen. Nadat Cremer en Dirksen waren opgeschoven op een grounder van Julian Goins werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Bob van der Meer. Volgende slagman Linoy Croes sloeg inderdaad een grounder, maar een gedwongen nul was niet mogelijk. Alleen de slagman kon worden uitgeschakeld, zodat alle lopers opschoven en Cremer het leidende punt kon laten aantekenen. De inning eindigde toen Victor Draijer werd uitgevangen en dat maakte een einde aan zijn hitting streak.

Met een 5-4 voorsprong gooide Arij Fransen vier wijd op Rayshelon Carolina met twee uit in de 2e9, maar daarna sloot hij het duel af met zijn vierde strikeout.


Twins Oosterhout - HCAW 4-5
123456789RHE
HCAW000300002-563
Twins Oosterhout000000220-473
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Jim Ploeger6.191211

Steven van Groningen, H (1)0.2 (*)--431

Arij Fransen, BS (1), W (1-0)2411--

(*) - Van Groningen gooide op twee slagmensen in de achtste inning

pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Taisei Nakamura5.142333

Jan van den Hurk1.2-11--

Pastor Enrique Martínez Chavez111---

Raf Cocu, BS (1), L (0-1)1-1221

Homerun: HCAW: Arthur Bonevacia (1)(4e,3-run,0 uit,op Nakamura).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Olav Steijger, 3B-Ric Zwanenberg.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Henny de Hoogh.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2021.
Taisei Nakamura (Twins Oosterhout) debuteert in de Hoofdklasse.
Umpire Ric Zwanenberg debuteert in de Hoofdklasse.
Official Scorer Feiko Drost begint aan zijn 45e seizoen in de Hoofdklasse en deelt dit all-time record met Ben Goorts en Marco Stoovelaar, die vandaag eveneens aan hun 45e seizoen begonnen.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 12° C; windrichting west-noordwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 51%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.