Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Xander Bogaerts startende korte stop in Major League All Star Game
English

NEW YORK, New York / DENVER, Colorado (USA) - Xander Bogaerts (Boston Red Sox) staat in de startende line-up van de Major League All Star Game, die wordt gespeeld op dinsdag 13 juli in Coors Field, de thuishaven van Colorado Rockies. Vorig jaar werd de All Star Game plus alle omringende activiteiten, zoals de Futures Game, Home Run Derby en All Star Celebrity Softball Game afgelast wegens maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Al deze evementen zouden toen plaatsvinden in Dodger Stadium, het stadion van Los Angeles Dodgers. In plaats daarvan is Los Angeles nu volgend jaar de gastheer.

...Xander Bogaerts in actie voor Nederland...
...tijdens de World Baseball Classic 2017...
(© Foto: Henk Seppen)
Op donderdagavond (1 juli) werden de startende spelers voor de All Star Teams in de American League en National League bekend gemaakt, zoals gekozen door de fans. De pitchers en de non-starters worden zondag bekend gemaakt.

In de stemprocedure worden drie finalisten gekozen per positie in de eerste fase (3-24 juni). De tweede fase (28 juni-1 juli) eindigde op donderdag om de starters voor elke positie te bepalen.

Xander Bogaerts zal deelnemen aan zijn derde All Star Game als de startende korte stop voor de American League. De op Aruba geboren infielder werd ook gekozen voor het American League Team in 2016 en 2019. Hij was ook een starter in 2016.

Ozzie Albies was één van drie finalisten voor de tweede honk-positie in de National League. Hij eindigde in de tweede fase op de tweede plaats. Hierdoor zal hij vrijwel zeker één van de non-starters zijn, die zondag bekend worden gemaakt.

Kevin Nash (Tampa Bay Rays) en Dave Roberts (Los Angeles Dodgers) zijn de Manager van respectievelijk de American League en National League. Vorig jaar stonden de twee tegenover elkaar in de World Series, die werd gewonnen door Los Angeles Dodgers. Traditioneel leiden de Managers van de twee World Series-teams de All Star-ploegen in het volgende jaar.

De 91e All Star Game zou oorspronkelijk worden gespeeld in Truist Park, het thuis-stadion van Atlanta Braves, maar op 2 april werd bericht dat Major League Baseball de wedstrijd had verhuisd naar Colorado uit protest tegen de goedkeuring door het Georgia State Parlement van de Election Integrity Act (verkiezings-integriteit wet) van 2021. Het was de derde keer dat een groot sport-evenement in de USA van locatie veranderde om politieke redenen. In 2016 werd de Super Bowl (American Football) verplaatst vanuit Tempe (Arizona) en in 2017 werd NBA All Star Game (basketbal) weggehaald uit Charlotte (North Carolina). Het wordt de tweede keer dat de All Star Game wordt gespeeld in Coors Field in Denver. De eerste keer was in 1998.

De starters voor de American League zijn:
C-Salvador Perez (Kansas City Royals), 1B-Vladimir Guerrero, Jr. (Toronto Blue Jays), 2B-Marcus Semien (Toronto Blue Jays), 3B-Rafael Devers (Boston Red Sox), SS-Xander Bogaerts (Boston Red Sox), OF-Mike Trout (Los Angeles Angels), Aaron Judge (New York Yankees), Teoscar Hernández (Toronto Blue Jays), DH-Shohei Ohtani (Los Angeles Angels).

De starters voor de National League zijn:
C-Buster Posey (San Francisco Giants), 1B-Freddie Freeman (Atlanta Braves), 2B-Adam Frazier (Pittsburgh Pirates), 3B-Nolan Arenado (St. Louis Cardinals), SS-Fernando Tatis, Jr. (San Diego Padres), OF-Ronald Acuña, Jr. (Atlanta Braves), Nick Castellanos (Cincinnati Reds), Jesse Winker (Cincinnati Reds).

(1 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.