Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Dominicaanse kampioen nog ongeslagen in Serie del Caribe
English

MAZATLÁN (México) - Águilas Cibaeñas, de kampioen van de professionele Winter League in de Dominicaanse Republiek, is de enige nog ongeslagen ploeg van Serie del Caribe. Op dinsdag (2 februari), Dag 3 van het evenement, boekte Águilas hun derde overwinning, een 11-6 winst tegen Federales de Chririquí, de vertegenwoordiger van Panama die eveneens de eerste twee wedstrijden had gewonnen.

Criollos de Caguas (Puerto Rico) won op dinsdag hun tweede duel van het toernooi. Dat was een 6-4 zege tegen gastheer Tomateros de Culiacán (México), dat nu twee dagen op rij heeft verloren.

Dag 3 begon met het duel tussen de twee puntloze teams na twee dagen. De Venezolaanse kampioen Caribes de Anzoátegui won nipt met 1-0 van Caimanes de Barranquilla (Colombia) om de eerste winst binnen te halen. Dit betekent dat Caimanes nu als enige ploeg nog zonder winst is.

Het evenement begon op zondag. Alle teams spelen tot en met donderdag tegen elkaar. Op vrijdag speelt de top-vier de Halve Finales. De twee winnaars ontmoeten elkaar in de Finale op zaterdag.

Alle wedstrijden worden gespeeld in Estadio Teodoro Mariscal, het thuis-stadion van Venados de Mazatlán. Toeschouwers zijn toegestaan, maar slechts 40 procent van de zitgelegenheid van het stadion (dat een capaciteit heeft van 16.000) wordt gebruikt, vanwege de corona-maatregelen. Alle toeschouwers moeten gezichtsmaskers dragen en een afstand van anderhalve meter aanhouden.

(2 februari)Caribes de Anzoátegui (Venezuela) vs. Caimanes de Barranquilla (Colombia)

Caribes de Anzoátegui boekte hun eerste overwinning van het toernooi en had daar slechts één punt voor nodig. Dat punt werd gescoord in de derde inning. Behalve maar één punt te scoren kwam de Venezolaanse ploeg ook niet verder dan slechts één honkslag op vier werpers. Caimanes liet vijf honkslagen noteren.

Caribes-starter Guillermo Moscoso gooide de eerste vijf innings. De 37-jarige rechtshander kwam tot zesmaal drie slag en stond drie honkslagen toe. In de volgende vier innings werd telkens een nieuwe werper ingezet. Moscoso speelde in de Major League in 2009-2013 voor vier teams. Hij was daarna ook drie seizoenen (2014-2016) actief in Japan. Hierna speelde hij in México.

Caimanes-starter Randy Consuegra gooide de eerste drie innings en kreeg zowel het enige Venezolaanse punt als de enige honkslag tegen.

Caribes werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning. In de tweede slagbeurt kreeg de ploeg een honkloper, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel, wat een pick-off op het eerste honk was door de catcher na drie slag voor de slagman. En dat maakte een einde aan de inning.

In de derde inning zorgde de enige Venezolaanse honkslag voor het enige punt. Luis Sardiñas opende met vier wijd en schoof op na een grounder van Jesús Sucre. Even later scoorde Sardiñas op een tweehonkslag van Herlis Rodríguez. Volgende slagman Niuman Romero kreeg vier wijd, maar twee lopers bleven achter.

In het restant van de wedstrijd kreeg Caribes nog maar twee lopers in scoringspositie. In de vierde strandde een loper op het tweede honk en in de achtste bleef een loper achter op het derde honk.

Caimanes kreeg een loper op het tweede honk met twee uit in de 1e2 toen Jordan Díaz een tweehonkslag sloeg, maar een vangbal volgde. In de derde sloeg Brallan Pérez een tweehonkslag met twee uit, waarna Evan Mendoza vier wijd kreeg. Dit keer werd een line drive gevangen on het midveld om de inning mee af te sluiten. In de vijfde en zesde inning liet Caimanes weer lopers achter op het tweede honk. De ploeg werd daarna op rij uitgeschakeld in de achtste en negende inning.Federales de Chiriquí (Panama) vs. Águilas Cibaeñas (Dominican Republic)

De Dominicaanse kampioen Águilas Cibaeñas werd met 10-9 'outhit', maar stond na vijf innings met 8-1 voor. Federales scoorde vijf van hun zesde punten in de 2e9, maar stond reeds met 11-1 achter toen die slagbeurt begon.

De Amerikaanse rechtshander Joe Van Meter startte voor Águilas en stond maar drie honkslagen toe in de zes innings die hij gooide en waarin hij vijf slagmensen met drie slag uitschakelde. Twee relievers moesten zes honkslagen incasseren in de negende inning.

Beide teams scoorden in de eerste inning. In de 1e1 kreeg Águilas de honken vol via een vrije loop en twee honkslag, waarna een opofferingsslag van Melky Cabrera een punt binnenbracht. In de 2e1 wist Federales de achterstand uit door te scoren op een fout.

Águilas brak de 1-1 stand in de 1e4 met het scoren van drie onverdiende punten met twee uit. Na een lead-off single van Junior Lake werd startende pitcher Edgardo Sandoval afgelost door Eury De La Rosa. Die kreeg de honken vol toen de volgende slagman het honk bereikte via een fout en een andere slagman werd geraakt door een worp met één uit. De La Rosa volgde met een strikeout, maar daarna werd tweemaal gescoord toen een klap van Juan Lagares eindigde in een foute aangooi. Een honkslag van Robinson Canó bracht vervolgens het derde punt binnen.

De Dominicanen kwamen tot een 4-run rally in de 1e5. Met de honken vol en één uit leverde Francisco Peña een 'baseclearing, 3-run double' af. Peña bereikte het derde honk op de aangooi naar de plaat en scoorde later zelf op een opofferingsslag van Juan Lagares.

Nog eens twee runs werden toegevoegd in de achtste dankzij een 2-run double van Melky Cabrera. Een 2-out single van Yefri Pérez zorgde voor het volgende punt in de negende en verhoogde de stand naar 11-1.

Na te hebben gescoord in de eerste inning kreeg Federales de volgende loper in scoringspositie in de achtste, maar die strandde op het tweede honk.

Maar in de 2e9 kwam Federales plotseling tot een rally en kwam terug in de wedstrijd. Met één uit kreeg reliever Michael Tonkin de honken toen Héctor Gómez, Carlos Quiroz en Carlos Sánchez allemaal een honkslag sloegen. Vier wijd voor Rodrigo Orozco leidde daarna tot een punt. Nadat een strikeout voor de tweede nul had gezorgd kreeg Tonkin puntscorende honkslagen tegen van Belarmino Campos en Allen Córdoba en dat hield ook de honken vol. Jhan Mariñez nam hierna de pitching over, maar kreeg ook een RBI-single tegen van Willy García en dat maakte er een 11-5 stand van. Een volgend punt werd gescoord toen David Rodríguez vier wijd kreeg, maar met de honken nog altijd vol sloot Mariñez de wedstrijd af met een strikeout.Criollos de Caguas (Puerto Rico) vs. Tomateros de Culiacán (México)

Criollos de Caguas brak een 2-2 stand met een 3-run rally in de vijfe inning. Vanaf dat moment had de ploeg het overwicht in het duel. Criollos kwam tot tien honkslagen, Tomateros had er acht.

In de 1e2 opende de Puerto Ricaanse kampioen de score. Met twee uit sloeg Juan Centeno een tweehonkslag, waarna Edwin Díaz volgde met een homerun.

In de 2e scoorde Tomateros ook tweemaal met twee uit. Met twee lopers op de honken brachten honkslagen van Juan Carlos Gamboa en Jesús Fabela de punten binnen en dat leverde een gelijke stand op.

Criollos kwam vervolgens tot een rally van drie punten in de vijfde inning. Lead-off hitter Edwin Díaz kreeg drie slag, maar kwam op het honk na een wiled worp, waarna het leidende punt werd gescoord op een hiernavolgende driehonkslag van Jarren Duran. Met één uit en na opzettelijk vier wijd voor Yadi Molina werd het volgende punt gescoord na een honkslag van Vimael Machin. Vier wijd voor Emmanuel Rivera zorgde even later voor volle honken. Een opofferingsslag van Rey Fuentes bracht Machin binnen en zette de stand op 5-2.

Criollos scoorde hun zesde punt in de 1e6. Met twee uit werd Edwin Díaz geraakt door een worp en scoorde later op een honkslag van Henry Ramos.

Met een 6-2 achterstand kwam Tomateros terug met twee punten in de 2e7. Lead-off hitter Juan Carlos Gamboa bereikte het tweede honk na een fout, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Jesús Fabela. Na een werperswissel scoorde Fabela op een 2-out single van Sebastián Elizalde Ramos, maar reliever Andy Maldonado sloot daarna af met een strikeout. De Mexicanen werden op rij uitgeschakeld in de volgende twee slagbeurten.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.