Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Las Tunas neemt voorsprong met nieuwe shutout in Cubaanse Kwartfinale
English

CAMAGÜEY (Cuba) - Leñadores de Las Tunas boekte hun tweede shutout in drie dagen door met 7-0 te winnen van Avispas de Santiago de Cuba op dinsdagmiddag (2 maart) in Game 3 van de best-of-five Kwartfinale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Met de winst leidt Las Tunas nu met 2-1. De ploeg won op zondag met 3-0. Game 4 wordt op donderdag gespeeld.

Santiago de Cuba opende de series met een 7-4 winst op 26 januari, maar daarna werd de reeks stil gelegd. Nadat tests waren afgenomen waren er verschillende positieve gevallen van het coronavirus (COVID-19) in het team van Santiago de Cuba. In verschillende berichten werd gesproken over mogelijk 20 gevallen, terwijl er ook een paar waren in het team van Las Tunas. Volgens de gezondheidsprotocollen en -procedures moesten alle betrokkenen in geïsoleerde quarantaine verblijven en werden nieuwe tests uitgevoerd. Ruim een week geleden werd bekend gemaakt dat de reeks afgelopen zondag hervat zou worden in Camagüey waar deze Kwartfinale in zijn geheel wordt gespeeld in Estadio Cándido González.

Drie dagen na afloop van deze reeks blijft de winnende ploeg in Camagüey om het op te nemen tegen regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas in de best-of-seven Halve Finale. Matanzas plaatste zich voor de Halve Finale na het completeren van een 3-0 'sweep' op dinsdag 16 februari tegen Elefantes de Cienfuegos.

De winnaar van de Halve Finale ontmoet vervolgens Alazanes de Granma in de best-of-seven Kampioensfinale. Op zaterdag (27 februari) won Granma met 13-3 in acht innings tegen Vegueros de Pinar del Río om de andere Halve Finale met 4-2 te winnen en zich te plaatsen voor de Finale. Echter, Granma moet nu zeker twee weken wachten om erachter te komen wie het zal ontmoeten in de Finale.Santiago de Cuba vs. Las Tunas

Las Tunas had twee 3-run innings in dit duel en kwam tot twaalf honkslagen. Alle negen startende spelers sloegen er minimaal één. Santiago de Cuba kwam niet verder dan zes honkslagen.

Santiago de Cuba kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Yudier Rodríguez León. Met twee uit kreeg de ploeg twee honklopers, maar de inning eindigde met een strikeout.

Las Tunas sloeg daarna toe met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op Carlos Font Mustelier. Yuniesky Larduert Domínguez en Andrés Quiala Herrera begonnen met honkslagen. Larduert scoorde daarna het eerste punt toen er een fout volgde op een honkslag van volgende slagman Danel Castro Moñagorry, terwijl Quiala werd uitgeschakeld. Hierna bereikte Castro het derde honk na een vangbal en scoorde op een honkslag van Rafael Viñales Alvarez.

Las Tunas scoorde wederom driemaal in de derde slagbeurt. Dit keer kregen Quiala en Castro beiden vier wijd en voegde Yosvani Alarcón Tardio een puntscorende tweehonkslag toe. Toen volgende slagman Viñales ook een vrije loop kreeg volgde een werperswissel. Wilber Reyna Lanchezo nam het over van Font, maar hij zag Castro scoren op een opofferingsslag van Yordanis Alarcón Tardio. Het volgende punt werd gescoord toen Andrés De La Cruz Matos een honkslag sloeg, maar Viñales werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het derde honk. Met een loper op het eerste honk en twee uit werd Uber Luis Mejías Rodríguez de nieuwe pitcher. Hij kreeg een infield-hit tegen van Denis Peña Rivero. Met lopers 'op de hoeken' eindigde de slagbeurt met een line out, maar Las Tunas stond nu met 6-0 voor.

De thuisploeg scoorde het zevende punt in de 2e5. Met één uit kreeg Rafael Viñales Alvarez vier wijd, bereikte het derde honk na een honkslag van Yordanis Alarcón Tardio en scoorde op een honkslag van Andrés De La Cruz Matos.

Santiago de Cuba kreeg niet veel scoringskansen. De ploeg liet lopers achter op het tweede honk in de derde en vijfde inning. In de 1e7 sloeg Marcos Luis Fonseca Alcea een tweehonkslag met één uit, maar ook hij strandde op het tweede honk, want er volgden twee grounders.

In de achtste opende Rudens Sánchez Celda voor Santiago de Cuba met een tweehonkslag. Met één uit kreeg Adriel Labrada Marén vier wijd. Maar ook dit keer werd het derde honk niet bereikt. Sánchez werd gedwongen uitgeschakeld op het derde honk en een line drive eindigde de slagbeurt.

Santiago de Cuba kreeg nog één honkloper in de 1e9. Maar die bleef achter op het eerste honk.

Yosbel Alarcón Tardio, de broer van de andere twee Alarcón's, gooide de laatste twee innings voor Las Tunas. Starter Rodríguez kwam tot zevenmaal drie slag in zeven innings en stond maar vier hits toe.

(2 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.