Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers boekt overtuigende winst tegen Amsterdam Pirates
English

AMSTERDAM - Hoofddorp Pioniers kwam op zondagmiddag (2 mei) tot een overtuigende 9-2 overwinning tegen L&D Amsterdam Pirates om de eerste winst van het seizoen 2021 te boeken.

Op zaterdag stond de Amsterdamse ploeg halverwege de zesde inning met 3-1 voor en met 4-2 halverwege de achtste, maar Pioniers kwam langszij. In de negende scoorde Pirates tweemaal om de leiding te hernemen en met 6-4 te winnen.

De reeks moest beginnen op donderdagavond (29 april), maar de openingswedstrijd verregende toen en werd opnieuw vastgesteld voor vrijdagavond. Opnieuw zorgde regen toen voor een onbespeelbaar veld en het duel werd wederom afgelast. De wedstrijd staat nu weer op het programma voor maandagavond.

In het duel van vandaag kwam Pioniers, dat 18 spelers inzette, tot tien honkslagen, terwijl Pirates niet verder kwam dan vier. Bovendien maakte de Pirates-verdediging vijf fouten. De laatste keer dat Pirates zoveel fouten maakte in één wedstrijd was op 18 juli 2013 toen de verdediging er zeven maakte in een duel tegen The Hawks. Het hoogste aantal in één wedstrijd vorig seizoen was twee.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een moment stilte ter nagedachtenis aan club-icoon Loek Loevendie, Mr. Pirates, die in februari overleed op 88-jarige leeftijd. In 1959 was Loevendie de mede-oprichter van de vereniging, die toen aan de competitie deelnam onder de naam Rap. Bij deze club was hij de grondlegger van een zeer succesvolle jeugdafdeling die vele titels veroverde.

(2 mei)Hoofddorp Pioniers zette de toon vandaag al vroeg, want de ploeg stond halverwege de vierde inning met 3-0 voor. Amsterdam Pirates scoorde daarna het eerste punt, maar keek tegen een 8-1 achterstand aan halverwege de zevende inning.

De Amsterdamse ploeg sloeg maar vier honkslagen en maakte vijf verdedigende fouten. Pioniers kwam tot tien honkslagen, waaronder drie van Raul Jacobs.

Pioniers opende de score in de eerste helft van de eerste inning met een onverdiend punt op starter Juan Carlos Sulbaran. Met één uit bereikte Raul Jacobs het honk met een infield-hit en werd Randolph Oduber geraakt door een worp. Even later schoof Jacobs op na een doorgeschoten bal, waarna hij scoorde op een hiernavolgende grounder van Tyler Boersma.

Na een loper te hebben achtergelaten op het tweede honk in de tweede slagbeurt verdubbelde Pioniers de voorsprong in de derde door wederom een onverdiend punt te scoren. Hoewel Pirates in deze beurt drie fouten maakte scoorde Pioniers slechts eenmaal. Lead-off hitter Mark Smit kwam na een fout op het honk, waarna Raul Jacobs een honkslag sloeg. Met één uit eindigde een poging voor een double-steal tot de uitschakeling van Smit op het derde honk. Met twee uit bereikte Jacobs het derde honk toen een pick-off eindigde in een foute aangooi. Hierna scoorde hij op een honkslag van Tyler Boersma. Vervolgens kreeg Pioniers de honken nadat Duco Nuijten na een fout op het honk kwam en Jair Bogaerts vier wijd kreeg. Maar de ploeg liet drie lopers achter, want een grounder van Denzel Brooks resulteerde in een gedwongen nul.

Pioniers voegde weer een punt toe in de vierde. Jorrit Penseel begon met een tweehonkslag, schoof op na een honkslag van Jeldwin Orman en scoorde op een 'force play-grounder' van Mark Smit.

Amsterdam Pirates werd puntloos gehouden in hun eerste drie innings door starter John Michael Halley. Met twee uit in de eerste inning kreeg de ploeg de honken vol toen Gilmer Lampe een honkslag sloeg, Denzel Richardson via een fout op het honk kwam en Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg. Maar de ploeg verzuimde te scoren, want volgende slagman Rashid Gerard sloeg een grounder en dus bleven de drie lopers achter op de honken.

John Michael Halley kreeg drie opeenvolgende nullen in de tweede en derde inning en schakelde daarin drie slagmensen met drie slag uit. Hij moest hierna een onverdiend punt toestaan in de 2e4. Denzel Richardson opende met een tweehonkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een one-out grounder van Rashid Gerard.

Pioniers liet een loper achter in de vijfde inning, waarna drie onverdiende punten werden gescoord in de zesde op nieuwe pitcher Robyn Clara. Dit keer droegen twee fouten bij aan het scoren. Denzel Brooks begon met vier wijd en kwam in scoringspositie op een grounder van Jorrit Penseel. Volgende slagman Jeldwin Orman bereikte het honk na een fout van Clara, waarna de twee lopers opschoven na een wilde worp. Een grounder van Mark Smit richting kort leek te resulteren in de uitschakeling op de plaat van Brooks. Echter, catcher Max Clarijs maakte een fout en Brooks scoorde. Op dit moment hadden er drie nullen kunnen zijn. In plaats daarvan was er slechts één uit en had Pioniers lopers op het eerste en derde honk. Orman ging scoren na een honkslag van Raul Jacobs en Smit scoorde op een opofferingsslag van Randolph Oduber, wat de stand opvoerde naar 6-1.

Pioniers nam meer afstand door tweemaal te scoren in de zevende inning. Duco Nuijten begon met een honkslag en met één uit werd Denzel Brooks geraakt door een worp. Beiden scoorden op een hiernavolgende tweehonkslag van Jorrit Penseel. En zo stond Pioniers met 8-1 voor halverwege de zevende inning.

Na te hebben gescoord in de vierde kreeg Pirates de volgende loper in scoringspositie in de zesde. Denzel Richardson begon toen met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een grounder, maar bleef achter.

De thuisploeg scoorde daarna hun tweede punt in de 2e7. Met één uit sloeg Roelie Henrique een honkslag, waarna hij scoorde toen John Michael Halley drie wilde worpen gooide.

Pioniers scoorde weer een punt in de 1e9 op de debuterende pitcher Connor Prins. Het punt kwam tot stand dankzij vier pinch-hitters! Eerst kregen pinch-hitters Duncan Beljaards en Joost van den Bergh beiden vier wijd. Met één uit kreeg Pioniers de honken vol toen pinch-hitter Angelo Wicklert eveneens vier wijd kreeg. Even later scoorde Beljaards op een opofferingsslag van pinch-hitter Bram Stoovelaar. De ploeg liet drie lopers achter, want Prins sloot daarna af met drie slag voor veteraan Randolph Oduber.

Voor Stoovelaar was dit zijn eerste RBI in de Hoofdklasse. Hiermee kreeg hij zijn eerste binnengeslagen punt tegen Amsterdam Pirates, de ploeg voor wie zijn vader Ronald Stoovelaar zijn hele loopbaan speelde (500 wedstrijden).

Amsterdam Pirates werd op rij uitgeschakeld in hun laatste twee slagbeurten.


L&D Amsterdam Pirates - Hoofddorp Pioniers 2-9
123456789RHE
Hoofddorp Pioniers101103201-9102
L&D Amsterdam Pirates000100100-245
pitchers Hoofddorp Pioniersinn.SOBBHRER
John Michael Halley, W (1-0)6.2103421

Nathian Diaby1.1-----

Sem Lauf12----

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, L (0-1)562631

Robyn Clara321452

Connor Prins123-11

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Edwin Louisa, 3B-Aad Otsen.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Brigitte Brands.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:48 uur.
Locatie-Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2021.
Voor aanvang van de wedstrijd was er een moment stilte ter nagedachtenis aan Pirates mede-oprichter en club-icoon Loek Loevendie, die in februari overleed.
Luca Pastor en Connor Prins (beiden Amsterdam Pirates) debuteerden in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 11° C; windrichting noordwest; windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 57%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.