Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Startende Werpers komende series
English

AMSTERDAM - Op donderdagavond (3 juni) gaan drie 3-game series van start die aanvankelijk niet op het speelschema stonden. De reeksen wordt afgesloten in het weekeinde.

Aanvankelijk zou de reguliere competitie na afgelopen dinsdag worden onderbroken. De laatste wedstrijden stonden op het programma van afgelopen zondag, eventueel gevolgd door inhaalwedstrijden op dinsdag. Inderdaad werden er op dinsdag twee inhaalwedstrijden gespeeld.

In de oorspronkelijke opzet van het speelschema stond er een 3-game series voor de acht teams gepland die op donderdag moest beginnen. Echter, begin april werden die reeksen uitgesteld vanwege de voorbereidingen van het Nederlands Honkbal Team op de Baseball Final Olympic Qualifier. Op dat moment stond de Qualifier op de agenda voor 16-20 juni in Taiwan. Maar op 20 mei maakte de World Baseball Softball Confederation (WBSC) bekend dat de Qualifier was verplaatst van Taiwan naar Mexico, vanwege nieuwe beperkingen die in Taiwan zijn opgelegd vanwege een toename van gevallen van het coronavirus (COVID-19). Op 28 mei werd door de WBSC bevestigd dat 22-26 juni de nieuwe speeldata voor het evenement zijn en dat de wedstrijden worden gespeeld in Puebla met 20 en 21 juni als trainingsdagen. Australië, Chinese Taipei en Nederland hebben zich geplaatst voor deelname aan de Baseball Final Qualifier.

Hierdoor moesten er wat wijzigingen worden gemaakt in het competitieschema van de Hoofdklasse. Het zorgde er ook voor dat het komende weekeinde beschikbaar kwam voor een extra 3-game series. De acht teams uit de Hoofdklasse werden geïnformeerd, maar moesten binnen 24 uur reageren of ze het voorstel accepteerden om te spelen op donderdag, zaterdag en zondag. Doordat dit vrije dagen waren bestond de mogelijkheid dat een aantal spelers andere afspraken had gemaakt. DSS/Kinheim en Twins Oosterhout lieten weten het voorstel niet te kunnen accepteren. Quick Amersfoort was het ook niet eens met het voorstel en stelde dat de wedstrijden alleen gespeeld zou kunnen worden als alle acht teams tegelijk in actie zouden komen. Ondanks deze reactie kreeg Quick Amersfoort toch een 3-game series tegen Silicon Storks gepland. Dat werd op woensdag gevolgd door een gesprek tussen de leiding van Quick en de Bond. Uiteindelijk, hoewel het een aantal spelers mist, is Quick akkoord gegaan om de nieuw geplande wedstrijden te spelen, maar keurde de gang van zaken en uitvoering van de nieuwe planning sterk af.

DSS/Kinheim en Twins Oosterhout spelen hun 3-game series op 24-27 juni. Amsterdam Pirates en Neptunus ontmoeten elkaar opnieuw in een 3-game series op 10-13 juni, zodat de ploegen elkaar dus zesmaal zullen treffen in elf dagen.

...Diegomar Markwell...
(© Foto: Robert Bos)
Op donderdagavond maakt linkshander Diegomar Markwell zijn zesde start van het seizoen voor Curaçao Neptunus op eigen veld tegen titelverdediger L&D Amsterdam Pirates. Vorige week was Markwell voor de 150e keer in zijn loopbaan winnende werper in een competitiewedstrijd en naderde ook zijn 1.000e strikeout. Markwell, die vorige week slechts tweemaal drie slag gooide, heeft nog zes strikeouts nodig om de grens van 1.000 te bereiken.

Eén werper maakt zijn eerste start van het seizoen in de komende reek.s Dat is rechtshander Gedryon BasiliaSilicon Storks tegen Quick Amersfoort. Hieronder de aangekondigde startende werpers voor de komende reeks. Zoals altijd kunnen deze wijzigen op wedstrijddagen.

Dit seizoen worden de starting pitchers gepubliceerd (of aangevuld) op woensdagavond, omdat een aantal teams de training heeft verplaatst van dinsdag naar woensdag vanwege het testen van de spelers voor de wedstrijden op donderdag.

(2 juni)

Live play-by-play
Livestreams

RosterCURAÇAO NEPTUNUS (14-1)vs. L&D AMSTERDAM PIRATES (11-3-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers Neptunus G #Startende Pitchers Pirates Datum, Aanvang & Locatie
35LHP Diegomar Markwell (4-0) 1 20RHP Tom de Blok (3-1) Do.3 juni,19:30 uur,Rotterdam (1)
38RHP Orlando Yntema (5-0) 2 45RHP Juan Carlos Sulbaran (3-1) Za.5 juni,14:00 uur,Amsterdam (2)
27RHP Kaj Timmermans (4-1) 3 nog niet bekend Zo.6 juni,14:00 uur,Rotterdam (1)
(1) - Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam; (2) - Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam

RosterHOOFDDORP PIONIERS (4-11)vs. HCAW (11-3-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers Pioniers G #Startende Pitchers HCAW Datum, Aanvang & Locatie
8LHP Ryan Huntington (0-3) 1 39RHP Lars Huijer (3-1) Do.3 juni,19:30 uur,Hoofddorp (3)
7RHP John Michael Halley (2-2) 2 45LHP Jim Ploeger (1-0) Za.5 juni,14:00 uur,Bussum (4)
25RHP Lars Broersen (0-1) 3 7RHP Dennis Burgersdijk (4-0) Zo.6 juni,14:00 uur,Hoofddorp (3)
(3) - ETO Ballpark, Sportpark Hoofddorp Pioniers, Park21, Hoofddorp; (4) - Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum

RosterQUICK AMERSFOORT (1-14)vs. SILICON STORKS (2-13)RosterGame-info
#Startende Pitchers Quick G #Startende Pitchers Storks Datum, Aanvang & Locatie
14RHP Jan-Willem Geerts (0-3) 1 2RHP Gedryon Basilia (0-1) Do.3 juni,19:30 uur,Amersfoort (5)
25LHP Maverich Lourens (0-2) 2 25RHP Twan Naessens (0-3) Za.5 juni,14:00 uur,Den Haag (6)
52LHP Jhan Rifaela (0-2) 3 5LHP Nelmerson Angela (0-3) Zo.6 juni,14:00 uur,Amersfoort (5)
(5) - XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort; (6) - Sportpark 'Kijkduin', Den Haag
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.