Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Dominicaanse en Puerto Ricaanse ploeg naar Halve Finale Serie del Caribe
English

MAZATLÁN (México) - De Dominicaanse Winter League-kampioen Águilas Cibaeñas won hun vierde wedstrijd op woensdag (3 februari) om ongeslagen te blijven en zich als eerste ploeg te plaatsen voor de Halve Finales van de Serie del Caribe. De ploeg kwam op Dag 4 van het evenement tot een 2-0 shutout tegen Caribes de Anzoátegui (Venezuela).

Caimanes de Barranquilla (Colombia) leed de vierde nederlaag en kwam net te kort in een 2-1 nederlaag tegen Criollos de Caguas (Puerto Rico), dat voor de derde maal won en zich zodoende ook verzekerde van een plek in de Halve Finale. Met hun vierde nederlaag werd Caimanes uitgeschakeld voor de Halve Finale. Na twee dagen op rij te hebben verloren boekte gastheer Tomateros de Culiacán (México) een 6-3 winst tegen Federales de Chiriquí (Panama).

Het evenement begon op zondag. Alle teams spelen tot en met donderdag tegen elkaar. Op vrijdag speelt de top-vier de Halve Finales. De twee winnaars ontmoeten elkaar in de Finale op zaterdag.

Alle wedstrijden worden gespeeld in Estadio Teodoro Mariscal, het thuis-stadion van Venados de Mazatlán. Toeschouwers zijn toegestaan, maar slechts 40 procent van de zitgelegenheid van het stadion (dat een capaciteit heeft van 16.000) wordt gebruikt, vanwege de corona-maatregelen. Alle toeschouwers moeten gezichtsmaskers dragen en een afstand van anderhalve meter aanhouden.

(3 februari)Águilas Cibaeñas (Dominicaanse Republiek) vs. Caribes de Anzoátegui (Venezuela)

In de openingswedstrijd van woensdag scoorde Águilas Cibaeñas de beslissende punten in de zevende inning. De ploeg werd met 6-4 'outhit', maar vijf werpers hielden Caribes puntloos. Door de winst kwalificeerde de Dominicaanse kampioen zich als eerste voor de Halve Finales, die op vrijdag worden gespeeld.

In hun eerste zes slagbeurten kreeg Águilas slechts drie lopers in scoringspositie. In de eerste strandde er een loper op het tweede honk. In de derde opende Robel García met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld op een grounder richting kort. En in de vierde liet het team lopers achter op het eerste en derde honk. In drie innings gingen drie Domicanen op rij uit.

Het team sloeg daarna toe in de 2e7 op nieuwe pitcher Loiger Padrón. Junior Lake begon met een honkslag, waarna Ramón Torres vier wijd kreeg. Met één uit scoorden beiden toen Robel García zijn tweede tweehonkslag in het duel sloeg.

Caribes kwam maar driemaal in scoringspositie in de hele wedstrijd. Het team liet een loper achter op het tweede honk in de tweede slagbeurt en werd op rij uitgeschakeld in de vierde en vijfde. De Venezolanen kregen hierna een paar scoringskansen in de zesde en zevende inning.

Met één uit in de zesde sloegen Niuman Romero en Ali Castillo beiden een honkslag, maar een vangbal en grounder volgden. In de zevende kreeg Danry Vásquez vier wijd met één uit, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Luis Sardiñas. Jesús Sucre sloeg hierna een honkslag, maar ook nu bleven er lopers achter op het eerste en tweede honk.Criollos de Aguas (Puerto Rico) vs. Caimanes de Barranquilla (Colombia)

Criollos de Aguas won nipt met 2-1 van Caimanes de Barranquilla in de tweede wedstrijd op woensdag. Hiermee verzekerde ook de Puerto Ricaanse kampioen zichzelf van een plek in de Halve Finales, die vrijdag op het programma staan.

Criollos stond aanvankelijk achter, kwam daarna langszij in de derde en scoorde het winnende punt in de 2e9.

Beide startende werpers leverden goed werk af. Criollos-starter Tommy Romero schakelde zes slagmensen met drie slag uit en stond drie hits toe in 5 1/3 inning. Caimanes-starter Reiver Sanmartín kreeg eveneens drie honkslagen tegen in zijn vijf innings en kwam tot achtmaal drie slag. Vervolgens deden ook vrijwel alle relievers het goed. Romero's vier opvolgers stonden geen honkslagen meer toe in de resterende 3 2/3 inning. Vier werpers gooiden ook in relief voor Caimanes. Zij stonden nog maar twee honkslagen toe, maar ook het beslissende punt.

Caimanes opende de score in de 1e2. Met één uit kreeg Dilson Herrera vier wijd, waarna hij scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Jordan Díaz.

Criollos kwam langszij in de 2e3. Jonathan Morales begon met een honkslag en bereikte het tweede honk op een one-out single van Jarren Duran. Morales werd gedwongen uit op het derde honk op een grounder van Henry Ramos, maar hierna scoorde Duran op een honkslag van Yadier Molina.

In de zesde inning kreeg Caimanes hun volgende loper in scoringspositie toen Evan Mendoza begon met een honkslag en Harold Ramírez een tweehonkslag liet noteren. Twee strikeouts en een vangbal volgden. De Colombiaanse ploeg werd daarna op rij uitgeschakeld in hun laatste drie slagbeurten.

Criollos werd op rij uitgeschakeld in de vierde, vijfde en zesde inning. Met twee uit in de zevende kreeg de ploeg twee honklopers, maar zij bleven achter op het eerste en tweede honk.

Na weer op rij te zijn uitgeschakled in de achtste kreeg Criollos de honken vol met één uit op reliever Cody Mincey in de 2e9. De eerste slagman kreeg drie slag, maar hierna sloeg Johneshwy Fargas een tweehonkslag. Een gedwongen loop werd daarna opgezet via opzettelijk vier wijd voor Vimael Machin. Vervolgens stal Fargas het derde honk. Via een 'challenge' vocht Caimanes de beslissing op het derde honk aan, maar de call bleef staan. Hierna kreeg ook pinch-hitter Rey Fuentes opzettelijk vier wijd en dat zorgde voor volle honken. Echter, volgende slagman Jonathan Morales kreeg daarna een normale vrije loop. En daardoor scoorde Criollos het winnende punt en eindigde de wedstrijd.Federales de Chiriquí (Panama) vs. Tomateros de Culiacán (México)

Tomateros de Culiacán stond na drie innings met 1-0 achter, maar scoorde daarna viermaal op een grand slam homerun van Julián León in de vierde en dat was beslissend voor het resultaat.

Federales scoorde het eerste punt in de wedstrijd in de 2e2. David Rodríguez begon met een tweehonkslag en schoof toen volgende slagman Héctor Gómez na een fout het honk bereikte. Rodríguez scoorde toen Willy García in een dubbelspel sloeg.

Tomateros liet lopers achter op het eerste en derde honk in de tweede inning, maar sloeg toe in de vierde. Nadat de eerste twee slagmensen waren uitgevangen kregen Efrén Navarro en Jesús Castillo Montaño vier wijd. Ernesto 'Walter' Silva nam hierna de pitching over van starter Luis Machuca. Silva zag de twee lopers opschuiven na een wilde worp, waarna volgende slagman Victor Hugo Mendoza opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Met de honken nul vol maakte Julián León goed contact en sloeg een grand slam homerun!

Federales pakte een punt terug in de zesde toen Jhonny Santos opende met een homerun. Maar Tomateros voegde weer een punt toe in 1e7. Met één uit sloegen Jesús Fabela, José Guadalupe Chávez en Ramiro Peña allemaal een honkslag wat het punt opleverde en er een 5-2 stand van maakte.

Met twee uit en de honken vol in de achtste scoorde Tomateros weer een punt toen José Guadalupe Chávez op het honk kwam na een fout.

Federales wist nog tot scoren te komen in de 2e8 op een 2-out single van Allen Córdoba.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.