Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Las Tunas wint opnieuw en gaat naar Cubaanse Halve Finale
English

CAMAGÜEY (Cuba) - Leñadores de Las Tunas won op donderdagmiddag (4 maart) met 10-2 van Avispas de Santiago de Cuba in Game 4 van de best-of-five Kwartfinale van de 60e editie van de Cubaanse Serie Nacional de Béisbol. Met de winst won Las Tunas de reeks met 3-1 om zich te plaatsen voor de Halve Finale. Las Tunas kwam tot twee shutouts (3-0, 7-0) in de voorgaande twee wedstrijden.

Santiago de Cuba opende de series met een 7-4 winst op 26 januari, maar daarna werd de reeks stil gelegd. Nadat tests waren afgenomen waren er verschillende positieve gevallen van het coronavirus (COVID-19) in het team van Santiago de Cuba. In verschillende berichten werd gesproken over mogelijk 20 gevallen, terwijl er ook een paar waren in het team van Las Tunas. Volgens de gezondheidsprotocollen en -procedures moesten alle betrokkenen in geïsoleerde quarantaine verblijven en werden nieuwe tests uitgevoerd. De reeks werd afgelopen zondag hervat in Camagüey waar deze Kwartfinale in zijn geheel werd gespeeld in Estadio Cándido González.

Las Tunas moet het nu opnemen tegen regerend kampioen Cocodrilos de Matanzas in de best-of-seven Halve Finale, die zondag moet beginnen. Matanzas plaatste zich voor de Halve Finale na het completeren van een 3-0 'sweep' op dinsdag 16 februari tegen Elefantes de Cienfuegos. Aanvankelijk zou deze Halve Finale eveneens in Camagüey worden gespeeld. Echter, op donderdag werd bekend gemaakt dat de reeks is verplaatst naar Sancti Spíritus. De reden om de reeks te verplaatsen is dat er wat meer positieve corona-gevallen zijn in Camagüey. Om de plaatselijke autoriteiten meer ruimte te geven zich hierop te kunnen concentreren werd de speellocatie gewijzigd.

De winnaar van de Halve Finale ontmoet vervolgens Alazanes de Granma in de best-of-seven Kampioensfinale. Op zaterdag (27 februari) won Granma met 13-3 in acht innings tegen Vegueros de Pinar del Río om de andere Halve Finale met 4-2 te winnen en zich te plaatsen voor de Finale.Las Tunas vs. Santiago de Cuba

Las Tunas stond met 2-0 voor na vijf innings, maar Santiago de Cuba kwam langszij in de 1e6. Even later besliste Las Tunas het duel met een 6-run rally in hun zesde slagbeurt.

Las Tunas opende de score in de 2e2. Rafael Viñales Alvarez begon met een tweehonkslag, waarna hij scoorde op een hiernavolgende honkslag van Yordanis Alarcón Tardio.

De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de vierde inning toen Viñales homerde met één uit.

Santiago de Cuba kreeg een kans het eerste punt te scoren in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit sloeg José Luis Gutiérrez Nápoles een driehonkslag op startende pitcher Alejandro Meneses Abelleira, maar hij bleef achter op het derde honk.

Santiago de Cuba strandde ook lopers in scoringspositie in de tweede (2e honk) en derde (3e honk) inning. Met een 2-0 achterstand kwam de ploeg langszij in de 1e6. Het eerste punt werd gescoord toen Yoelkis Guibert Steven en Edilse Silva La O begonnen met back-to-back doubles. Silva bereikte het derde honk op een line-out naar rechtsveld. Na vier wijd voor Dennis Ala Beltrán scoorde Silva de gelijkmaker op een 2-out double van pinch-hitter Yaicel Manuel Pérez González. Met lopers op het tweede en derde honk nam Alberto Pablo Civil Hidalgo de pitching over van starter Meneses en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

Las Tunas kwam daarna tot een rally van zes punten in de 2e6 om de leiding te hernemen en de wedstrijd te beslissen. Lead-off hitter Danel Castro Moñagorry bereikte het honk na een fout en Yosvani Alarcón Tardio werd geraakt door een worp. Castro schoof op naar het derde honk op een vangbal en scoorde het leidende punt op een honkslag van Yordanis Alarcón Tardio, wat leidde tot een werperswissel. Yoandri Montero Luna verving starter Carlos Font Mustelier, maar werd begroet met een RBI-double van Andrés De La Cruz Matos. Met lopers op het tweede en derde honk werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Denis Peña Rivero. Dat bracht nieuwe pitcher Luis Fonseca Garcia in het duel. Hij zag Alarcón scoren en met één uit kreeg hij een puntscorende tweehonkslag tegen van Yuniesky Larduert Domínguez. Er volgde weer een werperswissel, want Yosmel Garcés Herrera nam het over, maar hij kreeg een 2-run single tegen van Andrés Quiala Herrera. Dat verhoogde de stand naar 8-2, maar werd ook weer gevolgd door een wissel op de heuvel. Uber Luis Mejías Rodríguez werd de vijfde werper in deze inning. Hij kreeg een inning-afsluitende vangbal, maar Las Tunas had een beslissende voorsprong genomen.

Last Tunas voegde nog eens twee punten toe in de zevende toen Yordanis Alarcón Tardio een 2-run homerun sloeg.

Santiago de Cuba wist niet meer tot scoren te komen. In de achtste opende Rudens Sánchez Celda met een honkslag, maar hij werd uitgeschakeld in een dubbelspel. De ploeg werd daarna op rij uitgeschakeld in de 1e9.

(4 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.