Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 februari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Dominicaanse kampioen Águilas Cibaeñas wint Serie del Caribe
English

MAZATLÁN (México) - Águilas Cibaeñas is de winnaar van de 63e editie van de Serie del Caribe. De Dominicaanse kampioen won met 4-1 van Criollos de Caguas (Puerto Rico) in de Finale die op zaterdag (6 februari) werd gespeeld. Met deze winst bleef Águilas in het evenement ongeslagen.

Op vrijdag wonnen de twee teams hun Halve Finale, maar beiden boekten een kleine overwinning, wonnen met slechts één punt verschil en kwamen allebei terug van een achterstand. Águilas won nipt met 4-3 van Federales de Chiriquí (Panama) en Criollos won met 2-1 van Tomateros de Culiacán (México).

Het was de zesde keer dat Águilas Cibaeñas de Serie del Caribe won. De ploeg won het evenement voor het laatst in 2007 toen het werd georganiseerd in Carolina (Puerto Rico). Het was ook de 21e keer dat een team uit de Dominicaanse Republiek de Serie del Caribe won. Vorig jaar was het de Dominicaanse kampioen Toros del Este die won in San Juan (Puerto Rico). Tigres del Licey (Dominicaanse Republiek) is de recordhouder met tien toernooi-overwinningen.

Zaterdag werd ook bekend gemaakt dat de volgende editie van de Serie del Caribe, op het programma voor februari 2022, zal worden georganiseerd in de Dominicaanse Republiek.

(6 februari)Águilas Cibaeñas (Dominicaanse Republiek) vs. Criollos de Caguas (Puerto Rico)

Águilas stond kort achter, want Criollos opende de score in de vijfde inning. Maar de Dominicanen kwamen langszij en draaiden het duel daarna in eigen voordeel om vanaf de zesde inning.

Águilas kwam tot zes honkslagen, waaronder twee van Ramón Torres en Ronald Guzmán. Criollos sloeg vier honkslagen op vier pitchers.

Águilas-starter César Valdez hield Criollos in de eerste vier innings zowel puntloos als hitloos. Maar de 35-jarige rechtshander kreeg wel twee lopers op het tweede en derde honk in de derde inning. Met één uit gooide Valdez vier wijd op Edwin Díaz en Jarren Duran, die daarna opschoven na een opofferingsstootslag van Henry Ramos. Zij bleven achter, want volgende slagman Yadier Molina werd uitgevangen.

Na drie nullen op rij in de vierde kreeg Valdez een punt tegen met twee uit in de 1e5. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Juan Centeno, die in scoringspositie kwam na een wilde worp. Jarren Duran volgde met een puntscorende honkslag om Criollos op een voorsprong zette. De Puerto Ricanen kregen lopers 'op de hoeken' toen ook Henry Ramos een honkslag sloeg. Dat bracht Yadier Molina in het slagperk. De Major League-veteraan sloeg een line drive, maar die werd gevangen door eerste honkman Ronald Guzmán en dat eindigde de inning.

Águilas kreeg een kans de score te openen in hun eerst slagbeurt op starter Héctor Hernández. De 29-jarige linkshander kreeg een lead-off double tegen van Ramón Torres. Met twee uit kreeg Melky Cabrera vier wijd, maar de lopers bleven achter.

Hernández schakelde drie slagmensen op rij uit in de volgende drie innings (driemaal drie slag in de vierde), maar moest het gelijkmakende punt toestaan in de 2e5. Met twee uit homerde Johan Camargo om er een 1-1 stand van te maken.

In de 1e6 kreeg César Valdez een lead-off single tegen van Vimael Machin en werd afgelost door Luis Castillo. Die zag Machin opschuiven via een opofferingsstootslag, maar een grounder maakte een einde aan de slagbeurt.

In de 2e6 scoorde Águilas tweemaal om de leiding te nemen. Nieuwe pitcher Anthony Maldonado kreeg een lead-off single tegen van Ramón Torres en daarna een puntscorende tweehonkslag van Juan Lagares. Met één uit bereikte Lagares het derde honk op een grounder van Melky Cabrera, waarna hij scoorde op een honkslag van Ronald Guzmán. Na afloop werd Lagares uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi. Met Guzmán op het eerste honk raakte Maldonado Junior Lake met een worp en werd vervangen door Zach Muckenhirn. De Amerikaan sloot af met een strikeout, maar Águilas stond met 3-1 voor. Sinds 2016 gooit de linkshander in de Minor League in de Baltimore Orioles-organisatie. Hij gooide in 2019 in Double-A en Triple-A. Vorig jaar werd het hele Minor League-seizoen afgelast vanwege de coronavirus-pandemie.

Criollos wist niet in scoringspositie te komen in de zevende en achtste inning en liet beide keren een loper achter op het eerste honk.

In de 2e8 voegde Águilas een 'insurance run' toe op reliever Fernando Cruz toen Ronald Guzmán homerde met één uit.

In de 1e9, met Águilas nu op een 4-1 voorsprong, beklom Jumbo Díaz de heuvel. Hij begon met een strikeout, waarna twee grounders een einde aan de wedstrijd maakten.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.