Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Carter Kieboom terug in Major League-team Washington Nationals
English

WASHINGTON, DC (USA) - Infielder Carter Kieboom is terug in het Major League-team van Washington Nationals. In Spring Training was hij één van de elf spelers met een Nederlands paspoort die in actie kwam voor een Major League-team. De derde honkman werd opgeroepen op dinsdag (6 april) als één van negen vervangende spelers vanwege een aantal positieve gevallen van het coronavirus in het team.

Op 27 maart, vijf dagen voor Opening Day, was Kieboom één van de vijf spelers die werd ingedeeld bij Rochester Red Wings, het Triple-A team van Washington. Het Triple-A seizoen begint op 4 mei. Kieboom was één van de spelers die naar de Alternate Training Site werd gestuurd waar een groep spelers in training blijft en intersquad-games speelt totdat het Minor League-seizoen van start gaat. Intussen zijn ze beschikbaar om opgenomen te worden in de Major League-ploeg. De Alternate Training Sites bevinden zich op korte afstand van de Major League-club, zodat spelers snel beschikbaar zijn. Alleen spelers van deze locaties zijn gerechtigd toegevoegd te worden aan een Major League-team totdat het Minor League-seizoen begint. De Alternate Training Site van Washington is in Fredericksburg, Virginia, op het thuisveld van Fredericksburg Nationals, de ploeg van de organisatie in Low-A.

Fredericksburg ligt 85 kilometer ten zuiden van Washington, DC.

Washington Nationals zou het seizoen op 1 april openen met een 3-game series op eigen veld tegen New York Mets. Echter, na afloop van Spring Training werd een speler van Washington positief getest met het coronavirus. Na contact-onderzoek zouden nog eens vier spelers en een staflid in quarantaine moeten verblijven op Opening Day. Doordat nog niet alle resultaten bekend waren werd besloten niet alleen de eerste wedstrijd op donderdag, maar ook de wedstrijden op zaterdag en zondag, plus de opener van maandag tegen Atlanta Braves uitgesteld.

Nadat het contact-onderzoek was afgesloten waren er vier positieve gevallen en moesten vijf andere spelers in quarantaine. Hierdoor waren deze negen spelers, plus een geblesseerde speler (pitcher Will Harris), niet beschikbaar voor het 26-man roster toen de ploeg op dinsdag het seizoen opende. Eerder op dinsdag werden negen spelers toegevoegd vanaf de Alternative Training Site, waaronder Kieboom.

In de wedstrijd op dinsdagavond werd Kieboom ingezet als pinch-hitter voor pitcher Wander Suero in de tweede helft van de zevende inning met een 5-4 voorsprong voor Atlanta. Met twee uit en Andrew Stevenson (one-out single) op het eerste honk stond Kieboom tegenover linkshander Tyler Matzek, die in deze inning de reliever was voor Drew Smyly. Matzek had acht pitches nodig op Kieboom, die twee foutballen sloeg. Met een 2-slag-2-wijd count gooide Matzek een wilde worp, waardoor Stevenson het tweede honk bereikte. Hierna kreeg Kieboom vier wijd, net als volgende slagman Victor Robles, wat tot een werperswissel leidde. Josh Tomlin nam het over en moest het opnemen tegen Trea Turner, die in 2012 met Team USA deelnam aan de internationale Haarlemse Honkbal Week in Haarlem. Turner werd uitgevangen en dus bleven er drie lopers achter.

In de 1e8 werd Kieboom vervangen door nieuwe werper en Suero's opvolger Kyle McGowin.

Atlanta had een snelle 2-0 voorsprong genomen in de eerste helft van de eerste inning op starting pitcher Max Scherzer. De eerste worp van de heuveltroef op lead-off hitter Ronald Acuña, Jr. was een homerun. Met één uit homerde ook Freddie Freeman. Atlanta voegde een punt toe in de tweede inning, maar daarna scoorde Washington tweemaal. In de derde bracht Atlanta de stand op 4-2, maar Washington kwam langszij, waarna Atlanta de leiding hernam in de zevende.

In de 2e8, met één uit, sloeg Andrew Stevenson een infield-hit met de honken vol en dat bracht de stand op 5-5.

In de 2e9 beklom Atlanta-closer Will Smith de heuvel, maar hij kreeg een lead-off single tegen van Victor Robles, waarna hij Trea Turner met een worp raakte. Juan Soto volgde met een 'walk-off single' waarop Robles kon scoren en Washington een 6-5 Opening Day-overwinning bezorgde.

Met de toevoeging van Kieboom zijn er nu momenteel acht spelers met een Nederlands paspoort in de Major League. De anderen zijn Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (Philadelphia Phillies), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (San Diego Padres), Jonathan Schoop (Detroit Tigers) en Andrelton Simmons (Minnesota Twins).

(6 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.