Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Diegomar Markwell gooit 1.000e strikeout
English

ROTTERDAM - Diegomar Markwell heeft een historische mijlpaal bereikt, want de linkshandige heuveltroef van Curaçao Neptunus schakelde op zaterdag (10 juli) zijn 1.000e slagman met drie slag uit in zijn lange loopbaan. Voor aanvang van het thuisduel vandaag tegen Quick Amersfoort had Markwell nog vijf strikeouts nodig om de magische grens te bereiken en dat deed hij ook in de zes innings die hij gooide.

...Diegomar Markwell...
...1.000 strikeouts...
(© Foto: Robert Bos)
Markwell eindigde wel met een 'no-decision', want de stand was 0-0 toen hij na zes innings de heuvel verliet. Hij werd daarna opgevolgd door Berry van Driel. De rechtshandiger veteraan werd de winnende werper, want Neptunus kwam in de 2e7 tot een rally van zes punten. Kevin Kelly gooide daarna de laatste twee innings van het duel dat door Neptunus met 7-2 werd gewonnen.

In zijn voorgaande drie wedstrijden schakelde Markwell slechts drie slagmensen met drie slag uit in 18 1/3 inning, maar vandaag kwam hij tot vijf keer, zijn hoogste aantal sinds zeven strikeouts op 20 mei. Vanaf de tweede inning schakelde Markwell elke inning één slagman met drie slag uit. Na drie slag op Emeron Lourens, Bas Wiers, Amar van Zwieten en Kai Berkel begon Markwell de zesde inning met 999 strikeouts. Hierna kwam hij tot drie slag op lead-off hitter Pascal Zegwaard waarbij de strikeout moest worden gecompleteerd op het eerste honk, omdat de derde slagbal in de grond kwam.

In de zes innings die hij gooide stond Markwell slechts twee honkslagen toe en schakelde hij de laatste elf slagmensen op rij uit.

Markwell is de 20e werper in de historie die 1.000 of meer strikeouts gooit in de reguliere competitie. Maar hij werd pas de vierde linkshander die deze mijlpaal bereikt. De all-time lijst wordt aangevoerd door Rob Cordemans (L&D Amsterdam Pirates), die een record-aantal van 2,053 strikeouts achter zijn naam heeft staan.

De 1.000e strikeout is de tweede mijlpaal die Markwell dit seizoen bereikt. Op 27 mei won hij zijn 150e wedstrijd en werd daarmee pas de derde werper in is historie die tot deze prestatie kwam, goed voor een evenaring van Bart Volkerijk. Markwell passeerde Volkerijk met zijn 151 winst op 3 juni. Rob Cordemans is ook in deze categorie de recordhouder met 200 wins.

(11 juli)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.