Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Águilas halveert voorsprong Gigantes in Dominicaanse Finale
English

SAN FRANCISCO DE MACORÍS (Dominicaanse Republiek) - Águilas Cibaeñas heeft de eerste zege geboekt in de best-of-seven finalereeks van de Liga de Béisbol de Profesional de la República Dominicana (LIDOM) tegen Gigantes del Cibao. Op woensdagavond (13 januari) won Águilas met 6-3 om de voorsprong van Gigantes te halveren. Gigantes had de eerste twee wedstrijden in winst omgezet door met respectievelijk 5-1 en 6-2 te winnen.

In Estadio Julián Javier stond het bezoekende Águilas halverwege de zevende inning met 4-0 voor in Game 3. Gigantes kwam daarna tot een rally van drie punten, maar but Águilas besliste het duel door weer tweemaal te scoren in de achtste slagbeurt.

Águilas opende de score in de eerste helft van de tweede inning op starter Chris Ellis. Robel García begon met vier wijd, schoof op naar het derde honk n een honkslag van Francisco Peña en scoorde toen volgende slagman Edmundo Sosa in een dubbelspel sloeg.

Ellis kreeg drie nullen op rij in de volgende twee innings, maar de rechtshandige Amerikaan moest weer een punt toestaan in de vijfde. Dit keer opende Francisco Peña met vier wijd en scoorde op een 2-out double van Juan Lagares. Hierna werd Jesús Reyes ingezet als nieuwe pitcher.

Águilas verdubbelde de voorsprong in de zevende door weer tweemaal te scoren. Yerry De Los Santos begon de inning als vierde werper voor Gigantes en kreeg een lead-off double tegen van Francisco Peña. Hij schoof op en scoorde vervolgens toen een opofferingsstootslag van Edmundo Sosa eindigde in een foute aangooi van De Los Santos. Sosa kreeg daarna het derde honk toegewezen toen schijn werd geconstateerd en scoorde toen even later wederom schijn werd afgeroepen. De Los Santos volgde met drie slag, maar kreeg daarna een tweehonkslag tegen van Juan Lagares en werd afgelost door de Amerikaan Derrick Loop. Hij schakelde de volgende twee slagmensen uit, maar Águilas stond nu met 4-0 voor.

Águilas-starter Andy Otero kwam niet echt in de problemen. Met uitzondering van de tweede inning waarin Gigantes lopers kreeg op het eerste en tweede honk met één uit. Maar een vangbal eindigde toen in een inning-afsluitend dubbelspel. De Panamese linkshander kreeg drie nullen op rij in de derde, vierde en vijfde inning.

Met één uit in de zesde kreeg Otero twee honkslagen tegen en werd opgevolgd door Michael Tonkin. Die kreeg twee vangballen, maar kwam in de 2e7 in de problemen toen Gigantes tot een rally van drie punten kwam. Tonkin kreeg back-to-back homeruns tegen van Juan Francisco en Peter O'Brien. Na drie slag voor de volgende slagman kreeg de rechtshandige Amerikaan een honkslag tegen van Carlos Paulino en werd vervangen door Marcos Diplan. Die kreeg de honken vol doordat Abiatal Avelino en José Sirí beiden vier wijd kregen. Volgende slagman Ronald Guzmán ging uit na een grounder, maar daardoor kon wel Paulino tot scoren komen om de achterstand terug te brengen tot 4-3. Met lopers op het tweede en derde honk volgde wederom een werperswissel. Neftali Feliz nam het over en kreeg een inning-afsluitende grounder.

Águilas nam onmiddellijk meer afstand in de 1e8 op nieuwe pitcher Ryan Kussmaul. Met één uit kreeg de Amerikaan een honkslag tegen van Luis Juarez, gevolgd door een 2-out homerun van Francisco Peña, die de stand op 6-3 bracht.

Peña sloeg 3-uit-3 in het duel met een tweehonkslag en een homerun. De catcher scoorde ook driemaal en sloeg twee punten binnen.

Game 4 wordt op vrijdag gespeeld.

(13 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.