Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Vier grand slams in Opening Weekend Spaanse honkbalcompetitie
English

BARCELONA / BURLADA / GAVÁ / MADRID / PUERTO DE LA CRUZ / VALENCIA (Spanje) - Op zaterdag (10 april) werden de eerste negen wedstrijden gespeeld in de nieuwe honkbalcompetite in Spanje, dat als één van de eerste Europese landen met het seizoen 2021 is begonnen. Op zondag werden nog eens drie wedstrijden gespeeld.

Dit seizoen spelen de meeste teams 9-inning double-headers op de zaterdag, waarin beide teams een thuis- en een uitwedstrijd spelen. Er komen twaalf teams uit in de hoogste Spaanse competitie.

Astros Valencia, Miralbueno Zaragoza, Tenerife Marlins Puerto Cruz, Toros en Viladecans kwamen allemaal tweemaal tot winst.

In het Opening Weekend werden vier grand slam homeruns geslagen in de Spanish Baseball League, dat dit seizoen de nieuwe naam is voor de Liga Nacional División de Honor. In totaal werden er 33 homeruns geslagen in de twaalf gespeelde wedstrijden, waarvan zeven door Marlins.Landskampioen Astros Valencia opende op eigen veld met twee 'mercy-rule' overwinningen tegen Antorcha Valencia op zaterdag. Astros won het eerste duel van hun double-header op hun thuisveld Camp Rio Turia met een 12-2 stand in acht innings. In de tweede wedstrijd had Astros aan zeven innings genoeg om met 16-3 te winnen.

In de openingswedstijd keek Astros aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan in de eerste inning, maar draaide het duel om met een 5-run rally in de vierde inning. De ploeg voegde nog eens vier punten toe in de zevende en drie in de achtste. Hoogtepunt in de zevende slagbeurt was een Roibert Orlando Decena Pineda, die ook een tweehonkslag en driehonkslag sloeg, maar de éénhonkslag miste om 'for-the-cycle' te slaan. In de achtste inning leverde Decena een 'walk-off triple' af die einde van de wedstrijd betekende, omdat een verschil van tien punten was bereikt.

In de tweede wedstrijd kwam Astros tot 17 honkslagen, waaronder homeruns van Edison Damian Valerio Abreu en Michel Rodriguez López. Alex Alfonso Garrote homerde voor Antorcha....Jesús Ustariz in actie voor Spanje tijdens de...
...Olympic Qualifier in 2019 in Bologna (Italië)...
(© Foto: Henk Seppen)
Eveneens op zaterdag boekte Tenerife Marlins Puerto Cruz twee comfortabele overwinningen tegen San Inazio Bilbao Bizkaia. Op Campo Nestor Pérez in Puerto de la Cruz op het Canarische Eiland Tenerife won Marlins met 12-4 in de openingswedstrijd, waarna een ruime 22-1 winst volgde in zes innings in de tweede ontmoeting.

In de openingswedstrijd kwam Marlins tot 15 honkslagen en beide teams sloegen vier homeruns. Jhonny Angel Bethencourt Acosta, Gabriel Eloy Lino Correa, Richard Humberto Montiel Siritt en Jesús Alberto Ustariz Luis homerden voor Marlins, terwijl Kreisber Alexander Auciello Parras, Leopoldo Alberto Correa Herrera, Daniel Moreno Calero en Josberth José Ponte homerden voor Bilbao. Winnende werper Antonio Noguera Rodríguez kwam tot achtmaal drie slag in zeven innings.

In de tweede wedstijd sloeg Marlisn 16 honkslagen, waaronder drie homeruns. Bilbao kwam niet verder dan slechts drie honkslagen. Bethencourt homerde opnieuw voor Marlins en sloeg zes punten binnen. José Manuel Meléndez Vásquez sloeg een grand slam homerun in de zesde inning toen Marlins tot een rally van zeven punten kwam. De 17-jarige Ricardo Arturo Mendoza Schiappacasse sloeg eveneens een homerun. Marlins kwam ook tot een rally van zes punten in de eerste inning. International eerste honkman Jesús Alberto Ustariz Luis scoorde vijf punten voor Marlins.Miralbueno Zaragoza won hun double-header tegen Rivas Vaciamadrid op zaterdag. Op Camp de Béisbol Polideportivo Cerro del Telégrafo in de Spaanse hoofdstad Madrid won Zaragoza nipt van Rivas met 9-8 in de opener, waarna een ruimere 20-12 winst volgde in de tweede wedstrijd.

In het eerste duel wiste Rivas een 5-3 achterstand uit in de 2e5 door viermaal te scoren toen Jonathan Raimundo Serfatty Gonzalez een grand slam sloeg. De ploeg voegde een punt toe in de zevende om de stand op te voeren naar 8-5, maar in de 1e8 kwam Zaragoza langszij en scoorde het winnende punt in de negende. Maximo Estrada Luis sloeg een 3-run homerun voor Rivas in de eerste inning. Korte stop Jass Daniel Vargas Balmaceda homerde tweemaal voor Zaragoza. Hij sloeg een 2-run homerun in de vierde en sloeg daarna een 3-run homerun in de achtste, die de stand in balans bracht. Met twee uit in de 1e9 sloeg Robert Gabriel Guzman Jimenez een tweehonkslag voor Zaragoza, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een honkslag van Roberto Camejo Fernández en dat bleek het beslissende punt te zijn.

In de tweede wedstrijd stond Zaragoza met 5-1 achter toen het tot een rally van acht punten kwam in de 2e5. De ploeg voegde twee runs toe in de zesde en scoorde nog eens vijfmaal in de zevende. Beide teams kwamen vier keer tot scoren in de achtste slagbeurt. Zaragoza kwam tot 22 honkslagen, waaronder vier van Ruben Gregorio Vernal Torres en twee homeruns van Moisés Grance Herrera, één daarvan een grand slam in de vijfde inning. Grance sloeg zes punten binnen. Rivas kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier homeruns. Twee daarvan kwamen van de knuppel van Lionel Alejandro Hernández Kerchman. Jesus Enrique Castillo Novais en Frederman José Lopez Arteaga homerden ook voor Rivas.Béisbol Navarra en Sant Boi deelden hun op zaterdag op het Instalaciones Deportivas Municipales El Soto in Burlada, het thuisveld van Navarra. Sant Boi won de opener met 11-7, Navarra won daarna de tweede wedstrijd, 12-6.

In de eerste wedstrijd droeg Victor José Lopez Navarro bij aan Sant Boi's overwinning met een 3-run homerun en vier binnengeslagen punten. David Arza Gutierrez en Victor Enmanuel Reyes Correa homerden voor Navarra.

De tweede wedstrijd bleef vijf innings puntloos, waarna Sant Boi tweemaal scoorde in de zesde op een homerun van Edgar Rodriguez Galdon. De meeste punten werden daarna gescoord in de laatste twee slagbeurten. Met een 2-0 achterstand scoorde Navarra vijf punten in de 1e8 en kwam daarna tot een rally van nog eens zeven punten in de negende. Nu met een 12-2 achterstand scoorde Sant Boi vier punten in hun negende slagbeurt toen Victor José Lopez Navarro een grand slam sloeg, maar de ploeg stond met lege handen. Hector Escolano Escolano homerde voor Navarra....Jorge Balboa pitchend voor Spanje...
...in 2014 tijdens het...
...Europees Kampioenschap...
...in Ostrava (Tsjechië)...
(© Foto: Henk Seppen)
Gavá en Viladecans speelden hun wedstrijden op zaterdag en zondag. Beide wedstrijden werden gespeeld op Camp Municipal de Béisbol Can Torelló, het thuis-complex van Gavá. Op zaterdag won het bezoekende Viladecans met 17-7 in zeven innings. Op zondag was Viladecans de thuisploeg en kwam wederom tot een 'mercy-rule' winst met een 16-5 stand in 6½ inning.

In de eerste wedstrijd stond Gavá met 4-3 voor na de eerste inning, maar Viladecans scoorde vervolgens viermaal in de tweede slagbeurt. In de derde inning kwam de ploeg tot een 7-run rally op slechts één honkslag, maar ook dankzij drie fouten. Viladecans kwam tot een overtuigende winst op maar negen honkslagen. Vijf fouten in de Gavá-defense droegen daartoe bij. Sterlin Manauri Cuevas Trinidad homerde voor Gavá. Winnende werper Jorge Balboa Miguel gooide achtmaal drie slag en stond maar twee honkslagen toe in de vijf innings die hij op de heuvel stond. De ervaren rechtshander gooit ook voor de Spaanse Nationale Ploeg.

In de tweede wedstrijd stond Viladecans met 5-4 voor na vier innings, waarna twee punten werden toegevoegd in de vijfde. De ploeg kwam daarna tot een 9-run rally in de 2e6 op drie honkslagen. Vier van de eerste vijf slagmensen in de zesde kregen vier wijd, waarna Miguel Catalan Vizuete een 2-run double sloeg. Een geraakt werper en nog een vrije loop met volle honken zorgden voor nog eens twee punten. Javier Monzon Hernandez droeg bij met een 3-run double. Maddiel Perez Perez homerde voor Viladecans in de eerste inning.

...Félix Cano als Coach van...
...Spanje met het Zilver in...
...2016 na de Finale van het...
...Europees Kampioenschap...
...in Hoofddorp (Ned.)...
(© Foto: Henk Seppen)
De bekende voormalige international pitcher en eerste honkman Félix Manuel Cano Ridruejo is één van de coaches van Viladecans. In zijn spelersloopbaan was Cano een powerhitter en een sterke werper. Hij speelde voor de Spaanse Ploeg in ondermeer zes Europese Kampioenschappen, maar in 1992 ook in de Olympische Spelen, waarin de wedstrijden toen voor eigen publiek in zijn geboorteplaats Barcelona werden gespeeld. Cano, die een club-icoon is en eind deze maand 56 jaar wordt, is ook één van de coaches van de Spaanse Nationale Ploeg.Barcelona en Toros speelden een double-header op zondag en waren de enige teams die geen homeruns sloegen in het Opening Weekend. De wedstrijden werden gespeeld op Barcelona's thuisveld Camp Municipal de Béisbol Carlos Pérez de Rozas op de berg Montjuďc. Dit was ook de locatie van het Olympisch honkbaltoernooi in 1992 en was ook één van de speelvelden tijdens het Europees Kampioenschap/Olympische Qualfiier in 2007.

Toros kwam tot een 3-0 shutout-winst in de opener. Winnende werper Elvis Daniel Gomez Perez kwam tot achtmaal drie slag en stond maar twee honkslagen toe in zeven innings.

In de tweede wedstijd won Toros nipt van Barcelona met 4-3. Barcelona scoorde punten in de eerste, vierde en vijfde inning om een 3-0 voorsprong te nemen. Toros scoorde daarna het eerste punt in de zesde, maar draaide het duel om in de 2e8.

De pas 16-jarige Barcelona-starter Peter Bonilla Hernandez domineerde en schakelde twaalf slagmensen met drie slag uit, terwijl hij maar vier hits toestond in zeven innings. Met Barcelona op een 3-1 voorsprong nam Ruben Leandro Gonzalez Alburquerque de pitching over in de achtste, maar kwam in de problemen. Met twee uit gooide hij driemaal vier wijd, waarna werd gescoord toen er nog een vrije loop volgde. Met de honken nog altijd vol nam Jesus Juvenal Gabriel Da Silva Romero de pitching over, maar hij kreeg een 2-run double te verwerken van Hachel Gregorio Perez Alcantara.

(13 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.