Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins Oosterhout beslist opener tegen Quick Amersfoort vroeg
English

AMERSFOORT - Twins Oosterhout opende de 3-game series tegen Quick Amersfoort op donderdagmiddag (13 mei) met een 9-6 overwinning.

Twins besliste het duel vroeg, want de ploeg stond reeds met 7-1 voor na vier innings. Maar Twins voegde twee belangrijke 'insurance runs' toe in de zevende en achtste inning, want Quick kwam vanaf de vijfde inning terug.

Beide teams sloegen acht honkslagen. Amar van Zwieten sloeg 3-uit-4 voor Quick en scoorde ook driemaal.

Vier Quick-pitchers gooiden twaalf keer vier wijd.

(13 mei)Twins Oosterhout scoorde twee belangrijke 'insurance runs' in de zevende en achtste inning, maar de ploeg besliste het duel met een 5-run rally in de vierde. Hierdoor werd een 7-1 voorsprong bereikt en hoewel Quick Amersfoort vanaf de vijfde inning terugkwam bleek deze vroege voorsprong beslissend.

Twins opende de score met twee punten in de 1e2 op starter Jhan Rifaela. De linkshander gooide achtmaal vier wijd in de drie-plus innings die hij gooide. Twee daarvan gooide hij in de tweede en dat zorgde voor de eerste twee punten. Ruendrick Piternella en Jason Halman begonnen de slagbeurt met vier wijd. Rifaela kreeg daarna de honken vol toen hij een honkslag tegen kreeg van Diamond Silberie. Hierna scoorden Piternella en Halman beiden op een opofferingsslag. Die werden geslagen door Luuk Bun en Jerzy van Gool.

In de derde inning begonnen Tyriq Kemp en Jarreau Martina met vier wijd. Zij bleven achter, want Rifaela schakelde de volgende drie slagmensen uit.

Quick Amersfoort werd op rij uitgeschakeld in hun eerste twee innings door Koen Postelmans, die in de eerste slagbeurt driemaal drie slag gooide. Maar in de 2e3 halveerde Quick de 2-0 achterstand. Amar van Zwieten en Kai Berkel openden met een honkslag, waarna iedereen safe was toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Mees Robberse. Met één uit scoorde Van Zwieten op een wilde worp, maar de andere twee lopers strandden op het tweede en derde honk.

Twins sloeg daarna toen met een 5-run rally in de vierde inning. Met één uit kreeg Jhan Rifaela de honken vol na vier wijd voor Luuk Bun, Jerzy van Gool en Rayshelon Carolina. Tyriq Kemp volgde met een 2-run single, wat zorgde voor een werperswissel. Jasper Popken nam het over, maar werd begroet met een 2-run single van Jarreau Martina. Volgende slagman Shurman Marlin sloeg eveneens een honkslag, net als Ruendrick Piternella, die met zijn klap het vijfde punt in deze beurt binnensloeg.

In de 2e5 kreeg Quick de volgende scoringskans en scoorde opnieuw zonder de inbreng van een slagman. Net als in de derde inning begonnen Amar van Zwieten en Kai Berkel met een honkslag. Van Zwieten bereikte vervolgens het derde honk toen Mees Robberse in een dubbelspel sloeg. Hierna scoorde hij opnieuw na een wilde worp.

In de zesde begon Pascal Zegwaard voor Quick met een honkslag, bereikte het derde honk toen Rachid Engelhardt een tweehonkslag sloeg en scoorde op een grounder van Taylor Clemensia.

Met een 7-3 voorsprong scoorde Twins het volgende punt in de 1e7. Shurman Marlin begon met een honkslag en Ruendrick Piternella kreeg vier wijd en dat bracht nieuwe pitcher Maverich Lourens in het duel. Hij schakelde de eerste twee slagmensen uit, maar kreeg daarna de honken vol toen hij vier wijd gooide op pinch-hitter Joshua Zara. Met deze slagbeurt maakte Zara zijn rentree, want hij moest het hele seizoen 2020 uitzitten met een blessure. Marlin scoorde toen Lourens Jerzy van Gool met een worp raakte. De ploeg liet drie lopers achter toen een grounder een einde maakte aan de slagbeurt, maar een belangrijk 'insurance run' was toegevoegd.

Nu met een 8-3 achterstand kwam Quick Amersfoort terug in de wedstrijd met een 3-run rally in de 2e7. Tyson Quolas nam de pitching over voor Twins. In een aantal van de voorgaande wedstrijden was de Amerikaan succesvol als slagman, want hij werd ook ingezet als outfielder. Maar vandaag was hij minder succesvol als werper. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Amar van Zwieten, die daarna het derde honk kreeg na schijn en scoorde op een opofferingsslag van Kai Berkel. Volgende slagman Mees Robberse kwam na een fout op het honk en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een hiernavolgende honkslag van Emeron Lourens. Toen Pascal Zegwaard vier wijd kreeg en Quick zodoende een nieuwe honkloper kreeg nam de Japanse rechtshander Shunta Oba de pitching over van Quolas. Hij zag Rachid Engelhardt het honk bereiken na een fout wat Lourens in staat stelde te scoren en Zegwaard naar het derde honk bracht. Met lopers op het eerste en derde honk werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Taylor Clemensia. De drie lopers bleven achter, want Oba volgde met drie slag voor de volgende slagman, waarna een inning-afsluitende grounder volgde.

Met een 8-6 voorsprong voegde Twins nog een belangrijk extra punt toe in de 1e8. Tyriq Kemp begon met vier wijd, maar hij werd even later in een rundown uitgeschakeld. Hij bereikte het tweede honk na een stootslag-honkslag van Jarreau Martina, maar liep te ver door over het tweede honk en werd uitgetikt. Martina kwam in scoringspositie op een grounder van Shurman Marlin, waarna hij scoorde op een honkslag van Ruendrick Piternella.

In hun laatste twee slagbeurten werd Quick Amersfoort van de honken gehouden door Shunta Oba (8e inning) en Raf Cocu (9e).


Quick Amersfoort - Twins Oosterhout 6-9
123456789RHE
Twins Oosterhout020500110-983
Quick Amersfoort001011300-682
pitchers Twins Oosterhoutinn.SOBBHRER
Koen Postelmans, W (1-1)67-633

Tyson Quolas0.1-1231

Shunta Oba, H (1)1.221---

Raf Cocu, SV (1)11----

pitchers Quick Amersfoortinn.SOBBHRER
Jhan Rifaela, L (0-2)3.118266

Jasper Popken2.2 (*)11322

Maverich Lourens1.212211

Jakob Syrén1.1211--

(*) - Popken gooide op twee slagmensen in de zevende inning

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Muriel van de Wateringen-Doornbosch.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Henri Bruins Slot.
Scoreboard Operator-Bianca Vrolijk.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:10 uur.
Locatie-XL Lease Park 'Dorrestein', Amersfoort.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 19° C; windrichting oost; windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 47%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.