Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 oktober 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Startende Werpers komende series
English

AMSTERDAM - Over een paar dagen weten we wie de honkbalkampioen is van het seizoen 2021. Op donderdagavond (14 oktober) gaat de best-of-seven Holland Series tussen titelverdediger L&D Amsterdam Pirates en Curašao Neptunus verder met Game 5, die wordt gespeeld in Rotterdam. De zesde wedstrijd volgt op zaterdag in Amsterdam. Indien nodig zal daarna Game 7 op zondag worden gespeeld in Rotterdam.

Amsterdam Pirates opende de Holland Series met een 2-0 shutout-winst, waarna afgelopen donderdag ook Game 2 werd gewonnen met een 3-1 uitslag. In het weekeinde kwam Neptunus terug en won de derde en vierde wedstrijd met respectievelijk 2-0 en 8-2 om niet alleen langszij te komen, maar ook een zesde duel af te dwingen.

Net zoals bij de voorgaande 3-game series zijn alleen de startende werpers bekend gemaakt voor de wedstrijd van donderdagavond. Daarna bekijken beide Hoofd Coaches van dag-tot-dag wie de starter is in het komend weekeinde.

Komend weekeinde staat ook de best-of-three Promotie/Degradatie Play-Off op het programma tussen Silicon Storks en RCH-Pingu´ns. Afgelopen weekeinde won Quick Amersfoort de laatste inhaalwedstrijd tegen Storks om hun plek in de Hoofdklasse van volgend jaar veilig te stellen. Dat betekende dat Storks op de laatste plaats eindigde van de Degradatie-Poule.

In de Eerste Klasse werd RCH-Pingu´ns het hoogst geŰindigde standaardteam na een nipte 1-0 winst op zaterdag tegen Sparks Haarlem. Daarmee plaatste de ploeg zich voor de Play-Off tegen Storks. RCH-Pingu´ns won zondag ook (2-1).

Echter, het tweede team van Amsterdam Pirates kwam op gelijke hoogte met RCH-Pingu´ns op de eerste plaats door niet alleen in de slotronde van de reguliere competitie tweemaal te winnen van UVV (8-6 en 2-0), maar daarna ook het inhaalduel tegen Neptunus Tridents op maandagavond (5-4). Hierdoor was een beslissingswedstrijd nodig om te bepalen wie van de twee teams kampioen zou worden. Pirates kan niet promoveren naar de hoogste afdeling, omdat de vereniging daar al een team in heeft spelen. Maar desondanks moest de extra wedstrijd worden gespeeld om de Eerste Klasse-kampioen te kunnen kronen. Dat Kampioensduel werd vastgesteld voor woensdagavond (13 oktober). Op het neutrale veld van Onze Gezellen in Haarlem won Amsterdam Pirates 2 de beslissingswedstrijd tegen RCH-Pingu´ns met 10-7 om de titel te veroveren in de Eerste Klasse.

Aanvankelijk stond de eerste wedstrijd van de best-of-three tussen Storks en RCH-Pingu´ns voor die avond op het programma. Deze reeks begint nu op zaterdag in Heemstede, waarna Game 2 op zondag wordt gespeeld in Den Haag. Indien nodig zal de derde wedstrijd volgend week woensdag (20 oktober) worden gespeeld in Heemstede. De winnaar van deze reeks speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse, de verliezer in de Eerste Klasse. De startende werpers voor deze Play-Off zijn nog niet bekend.

Hieronder de aangekondigde startende werpers voor de komende reeksen. Zoals altijd kunnen deze wijzigen op wedstrijddagen. Het tweede 'record' tussen haakjes is het 'record' in de reguliere competitie.

(13 oktober)

Live play-by-play
Livestreams

HOLLAND SERIES (best-of-seven)
RosterCURAăAO NEPTUNUS (2-2) (34-8)vs. L&D AMSTERDAM PIRATES (2-2) (33-8-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers Neptunus G #Startende Pitchers Pirates Datum, Aanvang & Locatie
35LHP Diegomar Markwell (L) 1 64RHP Shairon Martis (W) Zo.3 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
35LHP Diegomar Markwell (nd) 2 45RHP Juan Carlos Sulbaran (W) Do.7 okt.,19:30 uur,Amsterdam (2)
33RHP Kevin Kelly (W) 3 64RHP Shairon Martis (L)Za.9 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1)
36RHP Aaron de Groot (nd) 4 31RHP Gio de Graauw (L) Zo.10 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2)
35LHP Diegomar Markwell (0-1) (10-0) 5 45RHP Juan Carlos Sulbaran (1-0) (8-2) Do.14 okt.,19:30 uur,Rotterdam (1)
nog niet bekend 6 nog niet bekend Za.16 okt.,14:00 uur,Amsterdam (2)
nog niet bekend 7 nog niet bekend Zo.17 okt.,14:00 uur,Rotterdam (1) (*)
(1) - Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam; (2) - Loek Loevendie Ballpark, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam
(*) - indien nodig; (nd) - no-decision

PROMOTIE/DEGRADATIE PLAY-OFF
RosterRCH-PINGU¤NS (0-0) (17-4)vs. SILICON STORKS (0-0) (12-29-1)RosterGame-info
#Startende Pitchers RCH-Pingu´ns G #Startende Pitchers Storks Datum, Aanvang & Locatie
nog niet bekend 1 nog niet bekend Za.16 okt.,14:00 uur,Heemstede (3)
nog niet bekend 2 nog niet bekend Zo.17 okt.,14:00 uur,Den Haag (4)
nog niet bekend 3 nog niet bekend Wo.20 okt.,19:30 uur,Heemstede (3) (*)
(3) - Heemsteede Sportparken, Heemstede; (4) - Sportpark 'Kijkduin', Den Haag
(*) - indien nodig
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.