Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juli 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

European Champions Cup: Neptunus in Halve Finale; Amsterdam Pirates uitgeschakeld
English

OSTRAVA / FRÝDEK-MÍSTEK (Tsjechië) - Curaçao Neptunus staat op vrijdag in de Halve Finale van de European Champions Cup, terwijl L&D Amsterdam Pirates is uitgeschakeld en nu moet spelen om de vijfde tot en met achtste plaats. Op donderdag (15 juli) hervatte Neptunus het gestaakt duel tegen Heidenheim Heideköpfe (Duitsland), waarna 's avonds werd gespeeld tegen Bekerhouder UnipolSai Fortitudo Bologna (Italië). Amsterdam Pirates sloot de voorronde af tegen ParmaClima Parma (Italië).

Op woensdag werd de wedstrijd tussen Neptunus en Heidenheim Heideköpfe halverwege de vierde inning gestaakt wegens hevige regen en bliksem met een 3-1 voorsprong voor Neptunus. Vandaag werd het duel uitgespeeld en boekte Neptunus een 11-5 om een plek in de top-2 van Poule A en dus de Halve Finale veilig te stellen.

Op donderdagmiddag stond Amsterdam Pirates in een 'must-win' situatie tegen Parma. Echter, de ploeg verloor met 11-6 en daardoor werd Amsterdam Pirates uitgeschakeld voor de Halve Finale en de medailles. Pirates speelt nu op vrijdag (10:30 uur) tegen Rouen Huskies (Frankrijk) in wat de Halve Finale is van de onderste vier. Bij winst zal Pirates op een gedeelde vijfde plaats eindigen. Bij verlies zal Pirates op zaterdag moeten spelen tegen de verliezer van het duel Heidenheim en Arrows Ostrava in wat dan een degradatie-duel zal zijn.

Na hun wedstrijd tegen Heidenheim reisde Neptunus van Frýdek-Místek naar Ostrava waar 's avonds tegen Bologna werd gespeeld. Dat duel begon een uur later dan gepland vanwege de lengte van de voorgaande twee wedstrijden. De eerste wedstrijd tussen Parma en Arrows Ostrava nam drie uur en 44 minuten in beslag. De volgende wedstrijd tussen Pirates en Parma duurde drie uur en 31 minuten. Neptunus verloor met 18-14 van Bologna in wat werd gewijzigd van een 9-inning wedstrijd naar een 7-inning duel. Na afloop van dit duel begonnen Ostrava en Bonn Capitals rond 22:00 uur met hun wedstrijd en sloten die rond 1 uur in de nacht af.

Door het verlies eindigde Neptunus op de tweede plaats in Poule A en zal nu spelen tegen Bonn Capitals in hun Halve Finale op vrijdagmiddag om 16:00 uur in Frýdek-Místek. In de andere Halve Finale, in Ostrava, staan Bologna en Parma tegenover elkaar. De winnaars gaan naade Finale op zaterdag.

(15 juli)

Overige uitslagen Dag 3:
Poule A: Arrows Ostrava vs. Parma Baseball Club 8-13; Bonn Capitals vs. Arrows Ostrava 7-18 (7 inn.).
Poule B: Rouen Huskies vs. Heidenheim Heideköpfe 6-19 (7 inn.).

Eindstanden Voorronde:
Poule A: 1. UnipolSai Fortitudo Bologna, 2. Curaçao Neptunus, 3. Heidenheim Heideköpfe, 4. Rouen Huskies.
Poule B: 1. Bonn Capitals, 2. Parma, 3. L&D Amsterdam Pirates, 4. Arrows Ostrava.Curaçao Neptunus vs. Heidenheim Heideköpfe
Op woensdag, op het honkbal-complex in Frýdek-Místek, werd het duel tussen Neptunus en Heidenheim Heideköpfe halverwege de vierde inning gestaakt vanwege hevige regen en bliksem. Het was niet mogelijk te wachten, omdat het veld geen licht-installatie heeft. En dus werd de wedstrijd gestaakt. De Technische Commissie besloot later dat het duel vanmorgen zou worden uitgespeeld om 11 uur, eveneens in Frýdek-Místek.

Neptunus opende de score met twee punten met twee uit in de 1e2 zonder het slaan van een honkslag. De Amerikaanse linkshander Ross Vance gooide in deze inning vijfmaal vier wijd (vier op rij) wat resulteerde in de twee punten. In 2016-2017 speelde Vance professioneel in Rookie League/Single-A/Double-A in de organisatie van St. Louis Cardinals.

Vance gooide vier wijd op lead-off hitter Gianison Boekhoudt, waarna hij de volgende twee slagmensen uitschakelde, waaronder een strikeout voor Benjamin Dille. De linkshander kreeg daarna de honken vol na vier wijd voor Dashenko Ricardo en Shaldimar Daantji. Hierna gooide Vance ook vier wijd op Stijn van der Meer en John Polonius en dat leverde twee punten op. Met de honken nog altijd vol sloeg Dwayne Kemp een line drive, maar die werd gevangen door de Belgische korte stop Drew Janssen.

Heidenheim Heideköpfe kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Kaj Timmermans. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Drew Janssen, waarna Shawn Larry op het honk kwam toen tweede honkman Dwayne Kemp een fout maakte op zijn grounder. Janssen schoof op naar het derde honk na een vangbal, maar de twee lopers bleven achter.

De Duitse kampioen halveerde de achterstand in de 2e2. Luke Sommer begon met een tweehonkslag. Met één uit bereikte hij het derde honk op een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Simon Liedtke. Timmermans volgde met vier wijd voor de volgende slagman, maar een grounder eindigde de slagbeurt.

Neptunus voegde een punt toe in de 1e4 toen Shaldimar Daantji een homerun sloeg met twee uit. Daantji's homerun was pas de tweede honkslag in het duel voor Neptunus.

Even later werd het duel onderbroken door de regen en vervolgens definitief gestaakt vanwege de weersomstandigheden en bliksem.

Toen het duel vanmorgen werd hervat nam Aaron de Groot de pitching over bij Neptunus als vervanger van Kaj Timmermans. Heidenheim Heideköpfe zette ook een nieuwe werper in, want de 46-jarige in Cuba geboren linkshander Enorbel Márquez-Ramirez nam het over van Ross Vance. Márquez speelde sinds 2004 in Duitsland voor Solingen Alligators (zes seizoenen) voordat hij naar Italië verhuisde waar hij uitkwam voor Rimini in 2010-2014. De werper keerde terug naar Duitsland en speelde voor (2015) en Berlin Flamingos (2016-2017). Na weer één seizoen te hebben gespeeld voor Rimini (2018) speelt hij sinds 2019 voor Heidenheim. Sinds 2007 komt hij ook uit voor de Duitse Nationale Ploeg en in 2008 gooide Márquez de eerste 9-inning Perfect Game in de historie van de Duitse Bundesliga.

De Groot kreeg drie nullen op rij, Márquez kreeg twee honklopers, maar werd gesteund met een dubbelspel. Neptunus maakte daarna ook een dubbelspel in de 2e5, waarna de ploeg toesloeg met een 7-run rally op zeven honkslagen in de zesde. Met één uit sloegen Dashenko Ricardo en Shaldimar Daantji honkslagen, waarna een punt werd gescoord toen Stijn van der Meer na een fout op het honk kwam. John Polonius en Dwayne Kemp voegden RBI-singles toe. Met twee uit volgden nog eens vier punten op een honkslag van Gianison Boekhoudt, een tweehonkslag van Dudley Leonora (2 runs) en een honkslag van Benjamin Dille. Dat verhoogde de stand naar 10-1 en leidde ook tot een werperswissle.

In de 2e6 nam rookie Lex Meinderts de pitching voor Neptunus over. Hij kreeg de honken vol, maar sloot af met een strikeout. Maar in de zevende en achtste inning kreeg Meinderts twee 2-run homeruns te verwerken. In de zevende homerde Gary Owens met één uit en in de achtste Shawn Larry homerde met twee uit.

Met een 10-5 voorsprong scoorde Neptunus nog eenmaal in de 1e9 toen Dashenko Ricardo opende met een homerun op Patrick Seyfried. In de 2e9 kreeg Meinderts drie nullen op rij.


Heidenheim Heideköpfe - Curaçao Neptunus 5-11
123456789RHE
Curaçao Neptunus020107001-11121
Heidenheim Heideköpfe010000220-5102
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans312411

Aaron de Groot, W (1-0)211---

Lex Meinderts, SV (1)443644

pitchers Heidenheim Heideköpfeinn.SOBBHRER
Ross Vance, L (0-1)425233

Enorbel Marquez1.221776

Patrick Seyfried3.112311

Homeruns: Neptunus: Shaldimar Daantji (1)(4e,solo,2 uit,op Vance), Dashenko Ricardo (1)(9e,solo,0 uit,op Seyfried); Heidenheim: Gary Owens (1)(7e,2-run,1 uit,op Meinderts), Shawn Larry (1)(8e,2-run,2 uit,op Meinderts).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Vladimir Richter (Tsjechië), 1B-Valerio Pizziconi (Italië), 3B-Andrea Caser (Italië).
Official Scorer-Martina Burkovičová (Tsjechië).
Play-by-Play Scorer-Alexandra Slaná (Tsjechië).
Technical Commissioner-Henk van der Linde (Nederland).
Aanvangstijd woensdag-17:00 uur.
Aanvangstijd donderdag-11:00 uur.
Speeltijd woensdag-1:10 uur.
Speeltijd donderdag-1:27 uur.
Speeltijd overall-2:37 uur.
Locatie-Complex Baseball Klub Klasik, Frýdek-Místek (Tsjechië) (veld BK Klasik).

Game Notes:
Wedstrijd op woensdag 14 juli gestaakt halverwege de vierde inning wegens hevige regen en bliksem en vervolgens gestaakt.
Wedstrijd uitgespeeld op donderdag 15 juli om 11:00 uur in Frýdek-Místek.
Weersomstandigheden bij aanvang (woensdag):
Bewolkt, 26° C; windrichting zuidoost; windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 70%.
Weersomstandigheden bij aanvang (donderdag):
Bewolkt, 22° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 60%.L&D Amsterdam Pirates vs. ParmaClima Parma
Amsterdam Pirates moest deze wedstrijd winnen om zich te plaatsen voor de top-4 van het toernooi, maar in plaats daarvan keek de ploeg tegen een snelle achterstand aan en verloor van ParmaClima Parma, dat zich wel verzekerde van een plek in de Halve Finale. De uitslag besliste ook de eindstand in Poule B wat het resultaat ook zou zijn in de resterende wedstrijd in de avond tussen Arrows Ostrava en Bonn Capitals. Parma kon gelijk eindige met Bonn, maar verloor het onderlinge duel, zodat de Duitsers eerste werden en de Italianen tweede. Pirates had hetzelfde scenario. De ploeg kon gelijk eindigen met Ostrava, maar door de winst van het onderlinge duel werd Pirates derde en Ostrava vierde.

Doordat dit een must-win wedstrijd was startte heuveltroef Juan Carlos Sulbaran voor de Amsterdamse ploeg. Maar de rechtshander keek tegen een vroege 4-0 achterstand aan, Pirates kon niets terugdoen in hun eerste drie slagbeurten en stond halverwege de vijfde met 8-1 achter. Pirates verkleinde de achterstand wat, maar stond na acht innings nog altijd met 9-5 achter.

Parma opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning. Stefano Desimoni begon met een tweehonkslag en volgende slagman Tommaso Battioni bereikte het honk via een stootslag-honkslag. Sulbaran volgde met een strikeout, maar daarna sloeg Leomartires Rodríguez Reyes Desimoni in met een opofferingsslag. Hierna kwam Ricardo Paoloni op het honk met een infield-hit, waarna Battioni scoorde toen Cesare Astorri na een fout op het honk kwam.

De Italianen kwam dicht bij een volgend punt in de tweede inning. Sebastiano Poma begon met een honkslag, maar werd later op de thuisplaat uitgeschakeld toen hij probeerde te scoren na een honkslag in het linksveld van Stefano Desimoni. Poma is de zoon van oud-international Gianguido Poma, tegenwoordigde Manager van de Parma-ploeg.

Parma voegde daarna wel twee punten toe in de derde inning, die aanvankelijk begon met een dubbelspel. Noel González Sanamè begon met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk toen Leomartires Rodríguez Reyes werd uitgevangen. Echter, González was te vroeg vertrokken vanaf het tweede honk en werd na appèl uitgegeven. Maar volgende slagman Ricardo Paolini sloeg een honkslag en scoorde toen Cesare Astorri homerde.

Amsterdam Pirates stond tegenover rechtshander Danny Rondón. De 34-jarige Venezolaan speelde vier seizoenen (2006-2009) in Rookie League/Single-A in de Minnesota Twins-organisatie. Sinds 2007 gooit Rondón pitches in de professionele Venezuelan Winter League en in mei debuteerde hij in de Italiaanse competitie.

Pirates kreeg een honkloper in de tweede helft van de eerste inning toen Kalian Sams een honkslag sloeg, maar hij werd even later met een pick-off uitgeschakeld door Rondón. In de tweede inning kreeg de rechtshander honkslagen tegen van Sicnarf Loopstook (met één uit) en Rashid Gerard (met twee uit), maar een force play-grounder eindigde de slagbeurt. En in de derde werd Gilmer Lampe geraakt door een worp, maar strandde op het tweede honk.

Parma kwam weer in scoringspositie in de 1e4. Met één uit sloeg Giulio Monello een tweehonkslag, wat leidde tot een werperswissel. Kevin Geestman nam het over en kreeg twee vangballen.

Met een 4-0 achterstand scoorde Pirates hun eerste punt in de 2e4, maar verzuimde er meer te scoren. Denzel Richardson en Sicnarf Loopstok begonnen met honkslagen. Met één uit raakten de honken toen ook Rashid Gerard een honkslag sloeg en een punt werd gescoord na vier wijd voor Kenny Berkenbosch. Echter, de drie lopers bleven achter, want Danny Rondón kwam tot drie slag op Niels van Weert, waarna hij een force play-grounder kreeg van Gilmer Lampe.

Parma nam daarna meer afstande en besliste het duel in de 1e5 door viermaal te scoren op drie homeruns. De Cubaan Noel González Sanamè en Dominicaan Leomartires Rodríguez Reyes begonnen met back-to-back homeruns. Sinds 2015 speelt González in de Cubaanse Cuban Series Nacional voor Cachorros de Holguín voor wie hij .321 sloeg in het meest recente seizoen (2020-2021). Rodríguez speelde vijf seizoenen in de Minor League in de Los Angeles Dodgers-organisatie (Rookie League/Single-A/Triple-A). Hij speelt sinds 2016 in Italië. Kevin Geestman volgde met een strikeout, maar gooide daarna vier wijd op Cesare Astorri en kreeg weer een homerun tegen, dit geslagen door de ervaren speler Alex Sambucci. En dat verhoogde de stand naar 8-1. Het bracht ook nieuwe werper Shairon Martis naar de heuvel, hij begon met een strikeout en kreeg een grounder.

Amsterdam Pirates antwoordde met drie punten in de 2e5, ook het resultaat van een homerun. Met één uit kwam Sharlon Schoop op het honk na een fout en sloeg Denzel Richardson een honkslag. Sicnarf Loopstok volgde met een homerun.

Parma voegde weer een punt toe in de 1e6 op een 2-out single van Ricardo Paolini.

Met een 9-4 achterstand scoorde Pirates een punt in de 2e7 op nieuwe pitcher José Vicente Campos Carnota, maar liet ook weer de honken vol achter. De rechtshandige Venezolaan speelde kort in de Major League voor Arizona Diamondbacks tijdens het seizoen 2016. Tussen 2009 en 2019 speelde Vicente Campos ook in de Minor League voor Arizona, Seattle Mariners, New York Yankees, Los Angeles Angels en Pittsburgh Pirates. Sinds 2018 speelde Campos in Independent Leagues, maar ook in Mexico en Venezuela.

Campos kreeg een lead-off single tegen van Sharlon Schoop, waarna de honken volraakten met één uit toen ook Sicnarf Loopstok en Delano Selassa een honkslag sloegen. Volgende slagman Rashid Gerard werd uitgevangen, maar Schoop scoorde toen pinch-hitter Jair van Borkulo vier wijd kreeg. Met de honken nog altijd vol sloot Campos af met drie slag voor Niels van Weert.

In de 1e9 kwam Parma weer tweemaal tot scoren. Robyn Clara was de nieuwe pitcher voor Pirates. Hij kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op de drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg. Met volle honken nam Mike Groen de pitching over en kreeg twee snelle nullen. Na een vangbal en een gedwongen nul op de plaat raakte Groen Tommaso Battioni met een worp en gooide vier wijd op Noel González Sanamè, waardoor twee lopers konden scoren. En dat verhoogde de voorsprong naar 11-5.

Met één uit in de 2e9 wist Pirates nog eenmaal te scoren toen Sicnarf Loopstok zijn tweede homerun in de wedstrijd sloeg. Hierna maakten twee grounders een einde aan de wedstrijd.

Loopstok sloeg 5-uit-5 voor Pirates, dat 13 honkslagen sloeg, waaronder ook drie van Rashid Gerard. Parma kwam tot 16 honkslagen.


L&D Amsterdam Pirates - ParmaClima Parma 6-11
123456789RHE
ParmaClima Parma202041002-11161
L&D Amsterdam Pirates000130101-6132
pitchers Parmainn.SOBBHRER
Danny Rondón, W (1-0)671943

José Vicente Campos Carnota, SV (1)331422

pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, L (0-1)3.13-943

Kevin Geestman111344

Shairon Martis3.23-41-

Robyn Clara- (*)-3-22

Mike Groen1-1---

(*) - Clara gooide op drie slagmensen in de negende inning

Homeruns: Parma: Cesare Astorri (1)(3e,2-run,2 uit,op Sulbaran), Noel González Sanamè (1)(5e,solo,0 uit,op Geestman), Leomartires Rodriguez (2)(5e,solo,0 uit,op Geestman), Alex Sambucci (1)(5e,2-run,1 uit,op Geestman); Pirates: Sicnarf Loopstok 2 (3)(5e,3-run,1 uit,op Rondón; 9e,solo,1 uit,op Campos).
Box Score
Play-by-Play
Umpires:
HP-Jens Waider (Duitsland), 1B-Mojmír Jankovič (Slowakije), 3B-Edwin Louisa (Nederland).
Official Scorer-Karolína Kovalská (Tsjechië).
Play-by-Play Scorer-Matěj Neděla (Tsjechië).
Technical Commissioner-Alessandra Soprani (Italië).
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-3:31 uur.
Locatie-Arrows Park, Ostrava (Tsjechië) (veld Arrows Ostrava).

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 26° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.Curaçao Neptunus vs. UnipolSai Fortitudo Bologna
Het duel tussen Neptunus en Bologna was ook weer een puntrijk duel met veel honkslagen en homeruns. Neptunus sloeg zes homeruns, die voor elf van de veertien punten van de ploeg zorgden. Parma sloeg drie homeriuns en die produceerden acht van de achttien punten die de ploeg scoorde.

De winnaar van dit duel zou ongeslagen blijven en op de eerste plaats eindigen in Poule A. Met de winst eindigde Bologna op de eerste plaats en ontmoet daardoor ParmaClima Parma in de Halve Finale. Neptunus ontmoet het Franse Rouen Huskies in hun Halve Finale.

En ook dit was weer een lange wedstrijd in tijdsduur. De eerste twee wedstrijden in Ostrava duurden vandaag 3:44 en 3:31 uur. Dit duel duurde drie uur, maar had langer kunnen duren. Echter, halverwege de zevende inning eindigde het duel ineens, hoewel er geen mercy-rule puntenverschil was. Bericht werd dat overwogen werd de slotwedstrijd later op de avond tussen Arrows Ostrava en Bonn Capitals te schrappen, omdat deze wedstrijd geen invloed meer had op de eindstand in Poule A. Die wedstrijd moest om 21:00 uur beginnen, maar dat zou een stuk later worden vanwege de lengte van de voorgaande wedstrijden. Tijdens de wedstrijd werd besloten dat de ontmoeting tussen Neptunus en Bologna zeven innings zou duren en dus werd de slotwedstrijd (die ook zeven innings zou duren) van de voorronde volgens schema gespeeld, begon om 22:00 uur en eindigde ruim na middernacht.

Beide startende werpers kregen veel honkslagen en punten te verwerken. Bologna-starter Claudio Scotti gooide vijfmaal vier wijd en kreeg tien honkslagen tegen en elf verdiende punten in 2 2/3 inning. Neptunus-starter Joost Terpstra gooide eveneens 2 2/3 inning. Hij gooide viermaal vier wijd en kreeg acht honkslagen en twaalf verdiende punten tegen.

Bologna sloeg 17 honkslagen, waaronder vijf van Niccolò Loardi en vier van Osman Marval. Neptunus kwam tot 15 honkslagen, waaronder twee homeruns van Dwayne Kemp, die er ook al drie sloeg in het eerste duel op dinsdag.

Bologna opende de score met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op Joost Terpstra. Met één uit sloegen Filippo Agretti en Renzo Martini Parilli beiden een honkslag. De eerste scoorde na een opofferingslag van Venezolaan Osman Marval, waarna Niccolò Loardi volgde met een homerun.

Neptunus antwoordde met een 7-run rally in de 1e2 op Claudio Scotti. Gianison Boekhoudt begon met een homerun, waarna Dudley Leonora en Quintin de Cuba beiden een honkslag sloegen. De twee schoven op via een opofferingsstootslag van Greg Muller, waarna Neptunus de honken vol kreeg na vier wijd voor Gregory Trinidad. Volgende slagman Stijn van der Meer maakte goed contact en sloeg een grand slam homerun om Neptunus op een 5-3 voorsprong te zetten. Hierna kreeg John Polonius vier wijd en scoorde toen Dwayne Kemp homerde. Neptunus kreeg nog twee lopers in scoringspositie toen Roger Bernadina een honkslag sloeg en Gianison Boekhoudt een tweehonkslag in zijn tweede beurt in deze inning, maar zij bleven achter.

Bologna verkleinde de achterstand onmiddellijk naar 7-6 in de 2e2. Met één uit kregen Alessandra Grimaudo en Daniel Monti beiden vier wijd. Dat werd gevolgd door de op Curaçao geboren Raywendley Van Gurp, de broer van Suka Van Gurp die in de Softbal Hoofdklasse uitkomt voor Sparks Haarlem.

Neptunus nam wat meer afstand met een 4-run rally in de 1e3. Met twee uit en Gregory Trinidad (velderskeus) op het eerste honk leverde John Polonius een RBI-double af. Dwayne Kemp (2-run) en Roger Bernadina volgden met back-to-back homeruns. Dit was Kemp's tweede homerun in het duel en zijn vijfde in het toernooi. Na Bernadina's homerun nam Matthias Zotti de pitching over en gooide het restant voor Bologna.

Neptunus stond nu met 11-6 voor, maar dat was van korte duur, want dit keer was het Bologna die tot een grote rally kwam door zesmaal te scoren met twee uit in de 2e3. De Italianen kregen de honken snel vol dankzij honkslagen van Osman Marval en Niccolò Loardi en vier wijd voor Riccardo Bertossi. Een strikeout zorgde voor de eerste nul en volgende slagman Alessandro Grimaudo werd uitgevangen. Maar dat werd een opofferingsslag, want Marval scoorde. Hierna kwamen de honken weer vol te staan na vier wijd voor Daniel Monti. Raywendley Van Gurp sloeg daarna twee punten binnen met een honkslag en dat verkleinde de achterstand naar 11-9. Volgende slagman Filippo Agretti dreunde de bal diep het rechtsveld in voor een 3-run homerun om Bologna op een 12-11 te zetten. Dat leidde ook tot een werperswissel voor Neptunus, want veteraan rechtshander Elton Koeiman verving Joost Terpstra en gooide het duel uit.

Zodoende scoorden beide teams samen 23 punten in de eerste drie slagbeurten. In het restant van het duel zouden nog eens negen punten worden gescoord.

De Bologna-verdediging maakte een dubbelspel in de 1e4, waarna de aanval weer een punt toevoegde in de thuishelft. Dat gebeurde op een opofferingsslag van Alessandro Grimaudo, maar de ploeg liet ook drie lopers achter.

Nadat Neptunus een loper had achtergelaten op het tweede honk in de 1e5 scoorde Bologna nog eens twee punten in hun vijfde op een tweehonkslag van Niccolò Loardi en een grounder van Riccardo Bertossi.

Nu met een 15-11 achterstand kwam Neptunus weer terug in de 1e6 door driemaal te scoren. Roger Bernadina opende met een honkslag, schoof op na een wilde worp, waarna Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg. Dudley Leonora volgde met een 3-run homerun om er een 15-14 stand van te maken.

Maar in de 2e6 scoorde ook Bologna weer driemaal. Met de honken vol zorgde een force play-grounder voor het eerste punt, waarna Venezolaan Renzo Martini Parilli een opofferingsslag sloeg en Osman Marval een puntscorende honkslag. Martini speelde in de Minor League voor New York Yankees (Rookie League/Single-A) in 2011-2015. De 34-jarige Marval speelde in de Minors voor Atlanta Braves (Rookie League/Single-A) in 2006-2010. Marval speelt sinds 2012 in Italië. Eerst voor Parma, maar sinds 2016 voor Bologna.

In de 1e7 kreeg Neptunus nog twee honklopers. John Polonius begon met een tweehonkslag. Met twee uit werd Louie Sienders geraakt door een worp. Volgende slagman Dudley Leonora werd uitgevangen in het linksveld.

Even later eindigde het duel ineens, de spelers van Bologna feliciteerden elkaar met de winst en de teams verlieten het veld. Maar dat was doordat er maar zeven innings zouden worden gespeeld, wat werd besloten terwijl de wedstrijd aan de gang was.


UnipolSai Fortitudo Bologna - Curaçao Neptunus 18-14 (7½ inn.)
123456789RHE
Curaçao Neptunus0740030 -14150
UnipolSai Fortitudo Bologna336123X -18170
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Joost Terpstra, L (0-1)2.24481212

Elton Koeiman3.122966

pitchers Fortitudo Bolognainn.SOBBHRER
Claudio Scotti2.2-5101111

Matthias Zotti, W (1-0)4.112533

Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt (1)(2e,solo,0 uit,op Scotti), Stijn van der Meer (1)(2e,grand slam,1 uit,op Scotti), Dwayne Kemp 2 (5)(2e,2-run,1 uit,op Scotti; 3e,2-run,2 uit,op Scotti), Roger Bernadina (1)(3e,solo,2 uit,op Scotti), Dudley Leonora (1)(6e,3-run,0 uit,op Zotti); Bologna: Niccolò Loardi (1)(1e,2-run,2 uit,op Terpstra), Raywendley Van Gurp (1)(2e,3-run,1 uit,op Terpstra), Filippo Agretti (1)(3e,3-run,2 uit,op Terpstra).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Serge Makouchetchev (Frankrijk),
1B-Alexander Hartl (Duitsland), 3B-Mojmír Jankovič (Slowakije).
Official Scorer-Matěj Neděla (Tsjechië).
Play-by-Play Scorer-Romana Kucková (Tsjechië).
Technical Commissioner-Roderick Balk (Nederland).
Aanvangstijd-18:30 uur.
Speeltijd-3:00 uur.
Locatie-Arrows Park, Ostrava (Tsjechië) (veld Arrows Ostrava).

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 27° C; windrichting zuid-zuidwest; windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 48%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.