Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Laatste Olympische Honkbal Qualfiers vastgesteld voor juni
English

PULLY (Zwitserland) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC) maakte op dinsdag (16 maart) bekend dat de laatste twee Olympische Kwalificatie Toernooien zullen worden gespeeld in juni.

De data voor de WBSC Baseball Final Qualifier zijn bevestigd voor 16-20 juni in Taiwan. De verwachting is nu dat de voorafgaande WBSC Baseball Americas Qualifier begin juni zal worden georganiseerd. De exacte data en de speellocatie worden later bekend gemaakt. Wel werd aangekondigd dat evenement zal plaatvinden in Florida (USA).

De Americas Qualifier stond oorspronkelijk op de agenda voor maart vorig jaar in Surprise en Tempe, Arizona (USA), maar werd toen geschrapt vanwege de coronavirus-pandemie. In dit evenement nemen acht landen deel verdeeld in twee groepen van vier teams.

In Groep A spelen de Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Puerto Rico en de USA.
Canada, Colombia, Cuba en Venezuela spelen in Groep B.
De winnaar plaatst zich als vijfde ploeg voor de Olympische Spelen in Japan.

De teams die in Florida op de tweede en derde plaats eindigen gaan naar de Final Qualifier in Taiwan, waar de wedstrijden worden gespeeld in Taichung en Douliu. Dit evenement stond op de lijst voor april vorig jaar, maar werd eveneens uitgesteld naar dit jaar. De twee teams voegen zich bij AustraliŽ, China, Chinese Taipei en Nederland. De winnaars wordt de zesde en laatste deelnemer voor het Olympich honkbal-toernooi.

Op dit moment hebben alleen gastheer Japan, IsraŽl, Mexico en Zuid-Korea zich geplaatst voor de Spelen.

In de aankondiging van de data stelde WBSC President Riccardo Fraccari: ,,De bevestiging van vandaag met betrekking tot deze kwalificatiewedstrijden zouden tot grote verwachting en opwinding moeten leiden in zowel de Olympische als de honkbal-wereld. Ik wil namens de WBSC de diepste dank uitspreken aan onze gastheren in Florida en Taichung, die ons de nodige locaties zullen bieden om deze belangrijke internationale wedstrijden op een veilige en succesvolle manier te organiseren. Veel succes voor alle teams en atleten op de weg naar de Olympische Spelen in Tokio. Itís time to play ball''.

(16 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.