Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Águilas dwingt zevende wedstrijd af in Dominicaanse Finale met enerverend duel
English

SANTIAGO DE LOS CABALLEROS (Dominicaanse Republiek) - Águilas Cibaeñas won nipt met 6-5 van Gigantes del Cibao in Game 6 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga de Béisbol de Profesional de la República Dominicana (LIDOM) op zondag (17 januari). Hierdoor dwong Águilas een zevende duel af, want de stand in de Finale is nu 3-3. De allesbeslissende zevende wedstrijd wordt op maandag gespeeld.

Gigantes won de eerste twee wedstrijden met respectievelijk 5-1 en 6-2, waarna Águilas met 6-3 won in het derde duel. Op vrijdag nam Gigantes een 3-1 voorsprong dankzij een 5-0 shutout. Águilas won het volgende duel op zaterdag met 9-3.

In Estadio Cibao brak het thuisspelende Águilas een 1-1 stand met een 4-run vierde inning, waarna een punt werd toegevoegd in de zesde. Met een 6-1 achterstand kwam Gigantes tot een rally van vier punten in de 1e9, maar kwam net te kort.

Gigantes opende de score in de eerste helft van de eerste inning op starter Yunesky Maya. Met twee uit kreeg de Cubaan een honkslag tegen van Kelvin Gutiérrez en daarna een RBI-double van Juan Francisco.

Águilas kwam langszij in hun eerste slagbeurt op starter Scott Harkin en scoorde eveneens met twee uit. Harkin kreeg lead-off singles tegen van Ramón Torres en Juan Lagares, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit. De Amerikaanse rechtshander moest vervolgens een puntscorende honkslag incasserren van Melky Cabrera. De honken kwamen vol te staan toen Harkin Francisco Peña met een worp raakte, maar sloot af met een strikeout.

Nadat beide teams een loper haddden achtergelaton op het tweede honk in de derde inning brak Águilas de 1-1 stand in de 2e4. Johan Camargo begon met een honkslag en schoof op na een one-out single van Jonathan Villar. Dat leidde tot een werperswissel, want Jesús Reyes nam het over van Scott Harkin. Reyes kreeg de honken vol na vier wijd voor Ramón Torres. Volgende slagman Juan Lagares maakte hierna goed contact en sloeg een grand slam homerun om Águilas op een 5-1 voorsprong te zetten.

In de zesde inning scoorde Águilas een punt wat zou kunnen worden bestempeld als een 'insurance run'. Reliever Marcos Molina raakte lead-off hitter Juan Carlos Pérez met een worp. Met één uit stal hij het tweede honk en met twee uit bereikte hij het derde honk na een doorgeschoten bal. Pérez scoorde vervolgens op een honkslag van Juan Lagares, die 3-uit-4 was en vijf punten binnensloeg.

De 31-jarige Lagares speelde in de Major League voor New York Mets in 2013-2020, maar is momenteel Free Agent. Lagares, die een outfielder is, won een Gold Glove in 2014. In het winterseizoen 2013-2014 maakte hij zijn debuut in de Dominican Winter League, speelde toen voor Águilas en werd gekozen tot Rookie of the Year. Lagares was zonder contract na het seizoen 2019, waarna hij tekende bij San Diego Padres in februari vorig jaar, maar in juli werd hij weer 'released'. Een week later tekende hij een Minor League-contract bij New York Mets. Lagares werd toegevoegd aan het actieve Major League-roster in augustus, maar drie dagen later werd hij 'designated for reassignment'. Sindsdien is hij Free Agent en dus zonder contract. Sinds 2013 speelt Lagares ook voor Águilas, met uitzonder van de 2013-2014 en 2016-2017 seizoenen.

Na te hebben gescoord in de eerste inning bleef Gigantes puntloos tot aan de negende inning. In de zesde inning nam Amerikaan Joe Van Meter de pitching over voor Águilas en gooide drie puntloze innings, waarin hij drie nullen op rij kreeg in de zevende en achtste. Maar in de 1e9 gooide hij vier wijd op lead-off hitter Richard Ureña en kreeg een honkslag tegen van Wilin Rosario. Van Meter werd afgelost door Neftali Feliz, die beide lopers zag opschuiven op een grounder. Hierna moest Feliz back-to-back homeruns incasseren van José Sirí en Ronald Guzmán, die de achterstand verkleinden naar 6-5. Maar met de honken nu leeg schakelde Feliz de volgende twee slagmensen uit met drie slag om een einde aan het duel te maken.

(17 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.