Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint ook tweede oefenduel tegen Twins Oosterhout
English

OOSTERHOUT - Curaçao Neptunus kwam zondag (18 april) tot een 8-4 overwinning om ook de tweede oefenwedstrijd tegen Twins Oosterhout in winst om te zetten. Op zaterdag won de Rotterdamse ploeg met 7-3.

Vanaf komende donderdagavond neemt Neptunus deel aan het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Het evenement heeft dit jaar een andere opzet, omdat het momenteel niet is toegestaan toernooien te organiseren vanwege de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19). In een normaal scenario zouden alle zes wedstrijden van het toernooi worden gespeeld op het veld van HCAW in Bussum. Nu spelen de deelnemende teams ook allemaal een wedstrijd op eigen veld. HCAW is het enige team dat driemaal op eigen veld zal spelen. Neptunus ontmoet op donderdagavond L&D Amsterdam Pirates in een uitwedstrijd en reist zaterdag naar Bussum om het op te nemen tegen HCAW. Op zondag speelt Neptunus thuis tegen Hoofddorp Pioniers.

Twins speelt twee wedstrijden tegen DSS/Kinheim komend weekeinde, zaterdag in Haarlem en zondag op eigen veld.

In de wedstrijd van vandaag zette Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma drie werpers in en die gooide allemaal drie innings. Kaj Timmermans startte en werd opgevolgd door Kevin Bakker. Veteraan rechtshander Elton Koeiman sloot de wedstrijd af en kreeg een save op zijn naam.

Neptunus kreeg tien slagbeurten in de wedstrijd van vandaag, Twins sloeg negenmaal. Stefan Iannelli startte voor Twins Oosterhout en gooide de eerste drie innings, net als zijn opvolger Pastor Enrique Martínez Chavez. Rookie Jeffrey Livingston gooide de volgende twee innings in het team van Hoofd Coach Jeffrey Arends. De Duitse pitcher Simon Gross gooide de negende en tiende inning voor de ploeg uit Oosterhout. Gross debuteerde tegen het einde van vorig seizoen al in het team van Twins.

Rayshelon Carolina, die de lead-off hitter was voor Twins, had een productieve middag met twee tweehonkslagen en een éénhonkslag.

Aanvankelijk nam Neptunus een 2-0 voorsprong, maar Twins kwam langszij en nam daarna een 4-2 voorsprong op Timmermans. De vier punten waren allemaal onverdiend vanwege een aantal fouten in de Neptunus-verdediging. Neptunus herstelde, kwam tot een rally van drie punten om de leiding te hernemen en draaide het duel weer om. Vanaf dat moment hield Neptunus de voorsprong vast.

Olav Steijger en rookie Ric Zwanenberg waren de umpires in de wedstrijd van vandaag. Dit seizoen zal Steijger weer terugkeren in de Hoofdklasse als umpire na afwezigheid van twee jaar.

(18 april)



Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.