Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Cardenales en Caribes ontmoeten elkaar in Venezolaanse Finale
English

BARQUISIMETO / MARACAY / VALENCIA (Venezuela) - Cardenales de Lara en Caribes de Azoátegui staan tegenover elkaar in de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Venezolana de Béisbol Profesional (LVBP). De twee ploegen hadden zeven wedstrijden nodig in hun Halve Finales om de eindstrijd te bereiken. Op woensdag (20 januari) won Cardenales Game 7 tegen Tigres de Aragua. Op dezelfde avond won Caribes de beslissende zevende wedstrijd tegen Navegantes del Magallanes. Cardenales plaatste zich voor het vijfde jaar op rij voor de Finale, die vrijdagavond begint.

De Venezolaanse Winter League ging op 27 november van start en alle acht teams (twee afdelingen van vier) speelden 40 wedstrijden, waaronder inter-division ontmoetingen. In de División Occidental (Western Division) eindigde regerend kampioen Cardenales de Lara op de eerste plaats met een 25-15 'record'. Navegantes del Magallanes eindigde op de tweede plaats en was 21-16. Caribes de Azoátegui, dat dit jaar hun 30e deelname aan de profleague viert, eindigde op de eerste plaats in de División Central met een 24-16 'record', gevolgd door Tigres de Aragua, dat 17-20 was.

Tigres moest tot middernacht wachten op zondag 10 januari (de slotdag van de reguliere competitie) om zich te verzekeren van een plek in de Play-Offs. Op dat moment won Tigres met 9-4 van Cardenales in de tweede wedstrijd van een double-header na het eerste duel met 11-4 te hebben verloren. Hierdoor won Tigres hun 17e competitie-wedstrijd, één meer dan het derde geplaatste Tiburones de La Guaira. Tigres had nog drie inhaalwedstrijden te spelen, maar door de winst waren die niet meer nodig. Zelfs wanneer de ploeg deze drie wedstrijden had verloren zou het afsluiten met een 17-23 'record', beter dan het 16-24 'record' van Tiburones.

Navegantes had eveneens nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de Play-Offs. Net als Tigres speelde de ploeg 37 in plaats van 40 wedstrijden. Navegantes had drie wedstrijden op rij verloren, maar op zaterdag (9 januari) kwam de benodigde winst. Na verlies in het eerste duel van een double-header tegen Tiburones met 5-4 won de ploeg de tweede wedstrijd met 6-5. Met de winst verhoogde Navegantes hun 'record' naar 21-16 om te eindigen voor het op de derde plaats staande Bravos de Margarita (20-20).Caribes vs. Navegantes

In de opener van deze Halve Finale op woensdag (13 januari), in Estadio José Perez Colmenares in Maracay, werd het thuisspelende Caribes met 15-14 'outhit', maar won met 12-9. Caribes stond halverwege de vierde inning met 5-0 achter, scoorde daarna tweemaal en volgde met 5-run rllies in de vijfde en zesde slagbeurt om een 12-5 voorsprong te nemen. Navegantes scoorde vier punten in de zevende en achtste samen, maar kwam tekort. Designated hitter Oswaldo Arcia sloeg zes punten binnen voor Caribes, waaronder vier met een 2-out grand slam homerun in de vijfde inning.

In Game 2 brak Navegantes een 1-1 stand in de vierde inning. De Braziliaanse derde honkman Leonardo Reginatto begon toen met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Alberth Martínez om met 2-1 te winnen. In 2013 speelde Reginatto voor Brazilië tijdens de World Baseball Classic. Navegantes gebruikte vijf werpers, die samen geen drie slag gooiden.

Navegantes won ook de derde wedstrijd, 4-1, die werd gespeeld in Estadio José Bernardon Pérez in Valencia. Met een 2-1 voorsprong besliste de thuisploeg het duel door tweemaal te scoren in de achtste inning toen Danry Vasquez en Renato Núñez beiden homerden. Leonardo Reginatto homerde voor de ploeg in de eerste inning.

Caribes bracht de Halve Finale in balans door Game 4 te winnen met een overtuigende 11-2 uitslag. De ploeg kwam tot een rally van vier runs in de vijfde inning en voegde vijf punten toe in de laatste drie slagbeurten. Caribes kwam tot 19 honkslagen, waaronder vijf van Willians Astudillo, die ook homerde en twee punten binnensloeg. Rafael Ortega sloeg ook een homerun.

Navegantes kwam tot een ruime 13-5 winst in Game 5. Het team sloeg 15 honkslagen, waaronder homeruns van Danny Vasquez en Renato Nuñez. Leonardo Reginatto scoorde vier punten, terwijl Vasquez zes punten binnensloeg.

Op dinsdag, weer terug in Maracay, boekte Caribes een 8-2 winst om de Halve Finale op een 3-3 stand te brengen. In dit duel stond Caribes met 2-0 achter, maar scoorde daarna vier punten in zowel de vijfde als de zevende inning. Ali Castillo sloeg drie punten binnen en scoorde eenmaal.

Caribes won daarna ook de beslissende zevende wedstrijd op woensdag, 10-4. Dit keer scoorde Caribes een punt in de eerste inning, sloeg daarna toe met een 6-run rally in de derde slagbeurt en voegde nog eens drie punten toe in de vierde. Rafael Ortega was 3-uit-4 met een homerun, scoorde drie punten en sloeg er twee binnen. Willians Astudillo sloeg drie honkslagen, terwijl Oswaldo Arcia ook homerde en Ali Castillo drie RBI's had. Astudillo werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.Cardenales vs. Tigres

In Estadio Antonio Herrera Gutierrez in Barquisimeto won titelverdediger en thuisploeg Cardenales nipt met 7-6 van Tigres in hun openingsduel en werd met 14-11 'outhit'. Cardenales stond met 3-1 voor na vijf innings, maar Navegantes kwam langszij in de zesde. Cardenales hernam de leiding (4-3) in de zevende, maar Navegantes kwam vervolgens tot een rally van drie punten in de 1e8. Even later, nu met een 6-4 achterstand, was het Cardenales dat driemaal scoorde in hun achtste slagbeurt en voor de derde keer de leiding nam. Carlos Rivero sloeg een lead-off homerun voor Cardenales in de achtste inning. Met twee uit en de honken vol (na een opzettelijke vrije loop) sloeg César Hernández een honkslag om twee punten binnen te brengen en Cardenales een 7-6 winst te bezorgen.

Tigres nam een vroege voorsprong in de tweede wedstrijd, maar scoorde de beslissende punten in de negende om met 5-4 te winnen. De ploeg stond met 3-0 voor na drie innings, waarna Cardenales scoorde in de vierde en zevende inning. Cardenales nam een 4-3 voorsprong door tweemaal te scoren in de achtste. Nu met een achterstand kwam Tigres terug in de 1e9. Met de honken vol en nul uit werden twee punten gescoord toen een grounder van Roel Santos in een fout eindigde.

In een puntrijke derde wedstrijd boekte Cardenales een 19-10 overwinning, maar werd met 19-12 'outhit' in Estadio José Pérez Colmenares in Maracay. Opmerkelijk genoeg werden er geen homeruns geslagen in dit bijzondere duel. Cardenales kwam tot een rally van zes punten in de tweede inning en stond met 6-3 voor na vier slagbeurten, maar toen was het Tigres dat een 6-run rally produceerde in de vijfde. Na acht innings stond Tigres met 10-8 voor, maar Cardenales scoorde daarna elf punten in de 1e9! Cubaan Yordanys Linares sloeg drie honkslagen, scoorde drie punten en sloeg er drie binnen voor Cardenales. Carlos Rivero had eveneens drie honkslagen. Midvelder Roel Santos sloeg 5-uit-5 voor Tigres met één double en twee triples, scoorde tweemaal en sloeg vijf punten binnen. Ramon Flores en Leobaldo Pina sloegen beiden drie hits voor Tigres, dat elf werpers inzette. Cardenales gebruikte achts pitchers.

Cardenales nam een 3-1 voorsprong in in Halve Finale door met 8-4 te winnen in Game 4. Met een 2-1 achterstand scoorde Cardenales driemaal in de zevende en voegde nog eens vier punten toe in de volgende twee slagbeurten. Gorkys Hernández sloeg 3-uit-5, waaronder een 3-run homerun die zijn ploeg de leiding opleverde in de zevende. Hernan Pérez homerde voor Tigres.

Tigres voorkwam uitschakeling door Game 5 te winnen met 6-4. De ploeg kwam tot een rally van drie punten in zowel de eerste als de zevende inning. Ramon Cabrera was 3-uit-4 voor Tigres en sloeg vier punten binnen.

De reeks keerde terug naar Barquisimeto voor Game 6 en Tigres dwong toen ook een zevende wedstrijd af door met 7-1 te winnen. De ploeg brak een 1-1 stand in de zesde inning en scoorde daarna viermaal in de zevende. Tigres kwam tot 12 honkslagen, waaronder vier van designated hitter Henry Alejandro Rodríguez, die een grand slam homerun sloeg in de zevende. Winnende werper Guillermo Moscoso stond slechts twee honkslagen toe in de zeven innings die hij gooide.

In de zevende wedstrijd op woensdag kwam Cardenales terug met een overtuigende 11-2 overwinning. De ploeg had een rally van vijf punten in de vierde inning en liet 20 honkslagen noteren. Korte stop Ildemaro Vargas sloeg 5-uit-6, scoorde tweemaal en sloeg twee punten binnen. Midvelder Yordanys Linares sloeg 4-uit-4 en scoorde drie punten. Carlos Rivero droeg bij met een 2-run homerun.

(20 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.