Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Brno vs. Blansko uitgesteld in Tsjechische Extraliga; Hippos koploper
English

BLANSKO / BRNO / HLUBOKŃ NAD VLTABOU / OSTRAVA / PRAAG / TŘEBÕČ (TsjechiŽ) - Cardion Hroši Brno is de koploper in de Tsjechishe Extraliga na afloop van de tweede speelronde afgelopen weekeinde. Hippos begon het seizoen een week eerder met drie overwinningen, maar leed op zaterdag (17 april) de eerste nederlaag in de eerste wedstrijd van een double-header.

De 3-game reeks tussen landskampioen Draci Brno en Olympia Blansko werd afgelast. De twee teams zouden op vrijdagavond en op zondagmiddag in actie komen in Blansko en zaterdag in Brno. Op donderdag werd bekend gemaakt dat de reeks was uitgesteld vanwege een positief geval van het coronavirus (COVID-19) in het team van Blansko.

Op eigen veld verloor Cardion Hrošo Brno met 5-3 van KotlŠřka Praha, waarna in de tweede wedstrijd nipt met 7-6 werd gewonnen. Op zondag boekte de ploeg uit Brno een comfortabele 15-4 winst in Praag.

In de eerste wedstrijd scoorde de Praagse ploeg hun vijf punten in de eerste twee innings, bleef daarna puntloos en werd met 9-5 'outhit'. In het tweede duel stond Brno met 2-0 achter, maar kwam tot een rally van vier punten in de tweede inning. De ploeg stond met 7-3 voor na zes innings. Praha scoorde vervolgens driemaal in de 1e7, maar kwam toch te kort. Michal OndrŠček sloeg vier punten binnen voor Brno. MikulŠš Hanuš had drie binnengeslagen punten voor Praha.

Op zondag brak Brno een 2-2 stand door zesmaal te scoren in de 1e4, waarna er nog eens zeven werden toegevoegd in de volgende slagbeurt. De ploeg kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Amerikaan Kellen Croce en een homerun van Jakub OndrŠček.

Arrows Ostrava won twee van hun drie wedstrijden tegen Eagles Praha. In Praag opende Eagles vrijdag met een 12-9 winst op 19 honkslagen en zag vier spelers drie hits slaan. De volgende dag boekte Arrows een 14-0 shutout, waarna zondag op eigen veld met 5-2 werd gewonnen. In de shutout op zaterdag kwam Arrows tot een rally van acht punten in de tweede slagbeurt en kwam tot 14 honkslagen, waaronder homeruns van Radim Novotnż, Matěj MenšŪk en Michael Vykoukal.

Sokol HlubokŠ kwam tot een 'sweep' tegen Tempo Praha. Op zaterdag won de ploeg met 2-1 en 6-1 in een double-header op eigen veld in HlubokŠ nad Vltavou. Op zondag, in Praag, werd de 'sweep' gecompleteerd met een 8-5 winst. In de opener op zaterdag scoorde HlubokŠ hun twee punten in de eerste inning van een werpersduel. Winnende werper Jan NovŠk gooide twaalfmaal drie slag in acht innings. Verliezende werper Joey Wagman gooide het hele duel voor Praha en had elf strikeouts.

TřebŪč Nuclears won twee van de drie wedstrijden tegen Blesk Jablonec. De drie wedstrijden werden allemaal gespeeld in TřebŪ©. Op zaterdag was Jablonec de thuisploeg in een double-header en liep tegen een 9-0 shutout aan in de opener, maar won daarna met 10-4. Op zondag won het thuisspelende Nuclears met 16-2.

In de opener kwam Nuclears tot 15 honkslagen, waaronder vijf van TomŠš Chadim. Winnende pitcher Ryan Johnson had tien strikeouts in acht innings en stond maar twee honkslagen toe. In het tweede duel gooide de Amerikaan James Smiley het hele duel voor Jablonec en schakelde zeven slagmensen met drie slag uit. Op zondag scoorde Nuclears hun 16 punten in de eerste vier innings en kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Matěj Brabec.

(20 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.