Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Drie teams blijven ongeslagen in Duitse Bundesliga
English

HAAR / REGENSBURG / TÜBINGEN / ULM (Duitsland) - Heidenheim Heideköpfe, Guggenberger Regensburg en Stuttgart Reds bleven afgelopen weekeinde ongeslagen in de derde speelronde van de reguliere competitie in de Duitse 1.Bundesliga Süd, die op 1 april van start ging. Het seizoen in de 1.Bundesliga Nord moet op 8 mei beginnen.

Duitsland was het eerste Europese land dat dit jaar de honkbal-competitie opende. Tsjechië volgde op 8 april, Spanje en Oostenrijk op 10 april. Andere landen beginnen in de komende weken aan het seizoen 2021. De competitie in Nederland zal op 29 april beginnen, Italië opent op 21 mei, Frankijk op 6 juni.

De Duitse landskampioen Heidenheim Heideköpfe won hun double-header tegen IT sure Falcons Ulm op zaterdag. Het eerste duel in Ulm eindigde met een ruime 18-2 stand in een 4-inning, mercy-rule resultaat, het tweede duel werd met 10-4 gewonnen.

Nederland Team-pitcher Mike Bolsenbroek gooide slechts één inning in de double-header. In de eerste twee rondes van het seizoen startte de rechtshander twee wedstijden voor Heideköpfe, beide keren gooide hij vijf innings en hij was in beide wedstrijden de winnende werper.

In de opener op zaterdag scoorde Heidenheim zeven punten in de tweede inning en kwam tot een rally van acht punten in de vierde. De ploeg kwam tot tien honkslagen, waaronder drie van ervaren speler Simon Gühring, die homerde en ook driemaal scoorde en zeven punten binnensloeg. Shawn Larry homerde tweemaal.

In de tweede wedstrijd sloeg Gühring twee homeruns voor de landskampioen en sloeg vijf punten binnen. De 37-jarige catcher/derde honkman is ook de Assistent Coach van Heidenheim. In 2004 speelde Gühring in de Nederlandse Hoofdklasse voor ADO. Gühring speelt sinds 2001 in de Duitse Nationale Ploeg. In 2002 speelde hij kort professioneel in het Rookie League-team van Milwaukee Brewers. In de double-header van zaterdag sloeg Gühring 6-uit-9, scoorde vijf punten, sloeg er twaalf binnen, sloeg één tweehonkslag en drie homeruns en stal ook een honk.

...Simon Gühring...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede wedstrijd nam Bolsenbroek de pitching over van de Amerikaanse starter Ross Vance en gooide de zesde inning. Hij begon met een strikeout. Met één uit bereikte Michael Emerick het honk voor Falcons na een fout, maar Bolsenbroek schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Stuttgart Reds won tweemaal tegen Tübingen Hawks. In Tübingen won de ploeg vrijdagavond met 15-2 en daarna op zaterdag met 10-3.

Op vrijdag kwam Stuttgart tot 13 honkslagen, waaronder een grand slam homerun van Amerikaan Billy Germaine. Tübingen sloeg slechts één honkslag op vier pitchers. De volgende dag produceerde de ploeg 15 honkslagen, waaronder vier van de Kroaat Kruno Gojković.

Guggenberger Legionäre speelde hun eerste thuiswedstrijden van het seizoen in Regensburg in de Armin-Wolf-Baseball-Arena, dat een regelmatige locatie is voor internationale toernooien. De ploeg won hun vijfde en zesde wedstrijd van het seizoen tegen Mannheim Tornados. Op zaterdag won Legionäre met 6-2 op slechts drie honkslagen. In de tweede wedstrij op zondag won Regensburg met 10-3.

In het duel van zaterdag, met een 2-0 achterstand, kwam de ploeg langszij in de vierde en nam een 4-2 voorsprong in de volgende slagbeurt. Regensburg sloeg twee van hun drie honkslagen in de vierde inning en dat droeg bij aan de gelijkmakende punten. In de vijfde kregen twee slagmensen vier wijd en die gingen scoren op twee opeenvolgende opofferingsslagen met volle honken. In de zevende sloeg Lukas Jahn een punt binnen met een twee honkslag, waarna ook hij even later scoorde op een opofferingsslag.

München-Haar Disciples en Mainz Athletics speelden twee close games in hun double-header op zaterdag en deelden. Disciples won de opener met 7-6, waarna Mainz met 6-5 won in het tweede duel.

In de eerste wedstrijd stond Disciples halverwege de vierde inning met 4-0 achter, maar bracht de stand terug naar 4-3. Met een 6-4 achterstand kwam de thuisploeg tot een rally van drie punten in de zevende duel om het duel om te draaien. Met één uit kwam de ploeg langszij na een honkslag van David Dinski en een tweehonkslag van Daniel Patrice. Met twee uit scoorde de laatste het leidende punt na een honkslag van Miguel Pineiro. In de tweede wedstrijd werd het beslissende punt gescoord in de 1e9 na een fout.

(20 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.