Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 mei 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympisch Kwalificatie Toernooi verplaatst van Taiwan naar Mexico
English

PULLY (Zwitserland) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft op donderdag (20 mei) bekend gemaakt dat de WBSC Baseball Final Qualifier is verplaatst van Taiwan naar Mexico. De reden voor de verhuizing van het evenement zijn nieuwe beperkingen die in Taiwan zijn opgelegd vanwege een toename van gevallen van het coronavirus (COVID-19). Dit toernooi is het laatste Olympisch Kwalificatie Toernooi voor de Olympisch Spelen die in juli/augustus in Japan zullen plaatsvinden.

De winnaar van dit evenement wordt het zesde en laatste team dat zich plaatst voor het Olympisch honkbaltoernooi.

De Baseball Final Qualifier stond aanvankelijk op de agenda voor 1 t/m 5 april vorig jaar in Taiwan, maar werd toen in maart verplaatst naar juni vanwege het coronavirus (COVID-19) pandemie. Op dat moment stonden de Olympische Spelen nog op het programma voor juli. Een paar weken later werd bekend gemaakt dat de Olympische Spelen waren uitgesteld naar dit jaar en zodoende werd ook de Baseball Final Qualifier geschrapt van het programma van vorig jaar. Het toernooi werd uitgesteld naar dit jaar en werd vastgesteld voor 16 t/m 20 juni in Taichung en Douliu in Taiwan, waar ook vorig jaar zou zijn gespeeld.

Voordat de Baseball Final Qualifier kan beginnen moet de WBSC Baseball Americas Qualifier worden gespeeld. De winnaar van dat evenement wordt de vijfde deelnemer aan de Olympische Spelen, maar de teams op de tweede en derde plaats gaan naar de Final Qualifier. De Americas Qualier zou aanvankelijk worden gespeeld in maart vorig jaar in Arizona (USA), maar kwam eveneens te vervallen. De Americas Qualifier staat nu op het programma voor 31 mei t/m 5 juni in Florida (USA).

Australië, Chinese Taipei en Nederland hebben zich geplaatst voor de Baseball Final Qualifier. Aanvankelijk zou ook China vorig jaar aan het evenement hebben deelgenomen.

De laatste keer dat Nederland wedstrijden speelde in Mexico werd in 2019 toen daar werd deelgenomen aan de Voorronde van de Premier12 in Zapopan.

In een persbericht maakte de WBSC het volgende bekend:

De beslissing werd gedwongen door nieuwe beperkingen die de lokale autoriteiten in Taiwan oplegden vanwege een toename van COVID-19-gevallen. Met name reizigers zonder visum voor ingezetenen mogen het eiland pas op vrijdag 18 juni betreden en de WBSC Baseball Final Qualifier zou op 16 juni van start gaan in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium.

Na overleg met de gezondheids- en overheids-autoriteiten en de gastheer Chinese Taipei Baseball Association (CTBA) en de Chinese (Taipei) Professional Baseball League (CPBL), bevestigde de WBSC Executive Board woensdag in hun vergadering via videoconferentie het besluit om de WBSC Baseball Final Qualifier uit Taichung te verplaatsen naar Mexico.

,,De WBSC en de hele internationale honkbalgemeenschap willen onze geweldige gastheren in Mexico bedanken voor 'stepping up to the plate' om dit belangrijke toernooi te organiseren en de teams op zo'n korte termijn te verwelkomen'', aldus WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari. ,,Ik zou in het bijzonder de inspanningen willen erkennen van de directeur-generaal van de Nationale Commissie voor Fysieke Cultuur en Sport (Comision Nacional de Cultura Fisica y Deporte-CONADE) Ana Guevara en de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador, die ook een WBSC Global Ambassadeur is, bij het organiseren van deze belangrijke Olympische Qualifier. Mexico heeft zich al gekwalificeerd voor Tokyo 2020 in honkbal en softbal, dus ze doen dit als een groot honkbalminnend land en als een dienst aan onze sport - en ter ere van de Olympische Spelen en de wereldwijde honkbalfamilie.''

,,We willen ook de Chinese Taipei Baseball Association en de autoriteiten in Taiwan bedanken voor het feit dat ze er alles aan hebben gedaan om het evenement te organiseren. Taiwan blijft één van de internationale elite-honkbalgastheren in de wereld en we zullen daar bij de eerstvolgende mogelijkheid weer terugkeren.''

De data en locaties van de WBSC Baseball Final Qualifier in Mexico worden zeer binnenkort bevestigd.

(20 mei)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.