Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Roy Berrevoets nieuwe Hoofd Coach van HCAW
English

BUSSUM - Roy Berrevoets is met onmiddellijke ingang de nieuwe Hoofd Coach van HCAW, zo maakte de Bussumse vereniging woensdag (21 april) bekend. Berrevoets is de opvolger van Austis Gibbs, die in november vorig jaar werd aangesteld als Hoofd Coach van de Hoofdklasse-ploeg. Gibbs was toen de opvolger van Rudy Dirksen, die op zijn beurt de coaching eind september had overgenomen van Dè Flanegin, nadat die was gestopt. Dirksen leidde de ploeg in de laatste drie wedstrijden van het ingekorte seizoen 2020. Gibbs was in 2020 de coach van De Hazenkamp in de Eerste Klasse, dat toen de vierde hoogste afdeling was.

...Roy Berrevoets...
...Terug als Hoofd Coach van HCAW...
(© Foto: Henk Seppen)
In een verklaring, gepubliceerd op hun website, stelt HCAW: ,,Door de aanstelling van Berrevoets komt een einde aan de samenwerking tussen HCAW en voormalig Hoofdcoach Austis Gibbs. Door een vertrouwensbreuk tussen spelers, staf en de voormalige Hoofdcoach heeft het bestuur van HCAW in overleg met de Topsport sectie besloten niet verder te gaan met de samenwerking.''

Het is de derde keer dat Berrevoets de hoofdmacht van HCAW in de hoogste afdeling zal leiden. De voormalige eerste honkman speelde zijn hele loopbaan voor HCAW en ging er later ook coachen. Berrevoets maakte al deel uit van de coaching-staf voor dit seizoen, want hij werd aangesteld als Assistent Coach toen in november bekend werd gemaakt dat Gibbs de nieuwe Hoofd Coach was. Afgelopen weekeinde was Gibbs niet in de gelegenheid de ploeg te leiden tijdens de eerste drie oefenwedstrijden van het seizoen tegen Quick Amersfoort en titelverdediger L&D Amsterdam Pirates. In plaats daarvan leidde Berrevoets de ploeg die de drie wedstrijden allemaal in winst omzette.

De 51-jarige Berrevoets maakte zijn debuut in het hoofdmacht van HCAW tijdens het seizoen 1987 op 17-jarige leeftijd. Hij werd een basisspeler en zou zijn hele loopbaan voor de club uitkomen. Zijn vader Adrie Berrevoets was vele jaren de dug-out scorer van de ploeg en is tegenwoordig een trouwe toeschouwer. Op 29-jarige leeftijd stopte Berrevoets na afloop van het seizoen 1999 na in dertien seizoenen voor de ploeg te hebben gespeeld in de hoogste afdeling. In die periode speelde hij in 408 wedstrijden en sloeg hij 514 honkslagen. Maar tijdens de seizoenen 2000 en 2004 kwam Berrevoets toch nog even kort uit 'retirement' en speelde in beide seizoenen nog één wedstrijd.

Met HCAW speelde Berrevoets in vijf Holland Series (1991, 1996, 1997, 1998, 1999) en werd hij tweemaal landskampioen (1996, 1998). Na afloop van het seizoen 1999 werd het rugnummer van Berrevoets (24) als eerste door de club uit de roulatie genomen.

Na zijn spelersloopbaan bleef Berrevoets wel nog op een lager niveau honkballen voor de club en richtte zich ook op coachen. Hij werd aangesteld als Hoofd Coach van het eerste team na afloop van seizoen 2006 met oud-teamgenoot Jurjan Koenen als zijn assistent. De twee coachten HCAW in twee seizoenen. In hun eerste seizoen (2007) eindigde HCAW op de vijfde plaats, in hun tweede seizoen eindigde de ploeg op de zesde positie. Berrevoets stopte na het seizoen 2008 en werd toen opgevolgd door Koenen.

Tijdens het seizoen 2011 keerde Berrevoets terug in de coaching-staf toen hij de Bench Coach werd van Ronald Jaarsma, die coaching overnam van Bill Froberg.

In 2016 was Berrevoets voor de tweede keer HCAW's Hoofd Coach, maar stelde vantevoren dat hij de ploeg slechts één seizoen zou leiden. Dit keer was hij de opvolger van Ralph Milliard, een andere icoon van de Bussumse club. In 2016 eindigde HCAW op de vijfde plaats en na afloop nam Roeland Henrique de coaching over. Tijdens het seizoen 2019 keerde Berrevoets kort terug in de dug-out als tijdelijke assistent van Dè Flanegin.

In 1997 kwam Roy Berrevoets uit voor het Nederlands Honkbal Team voor wie hij uitkwam in acht interland-wedstrijden. In dat jaar nam hij deel aan het World Port Tournament in Rotterdam en het Europees Kampioenschap in Frankrijk.

Vanaf donderdagavond speelt HCAW drie thuiswedstrijden (donderdag, zateradg, zondag) die deel uitmaken van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi van dit jaar. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus wordt het evenement niet toernooi-vorm gespeeld, maar beslaat uit wedstrijden op verschillende locaties, net zoals dat vorig jaar het geval was.

(21 april)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.