Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caribes shuts out Cardenales in opener Venezolaanse Finale
English

BARQUISIMETO (Venezuela) - Caribes de Azoátegui kwam op vrijdag (22 januari) tot een 6-0 shutout tegen titelverdediger Cardenales de Lara in de openingswedstrijd van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Venezolana de Béisbol Profesional (LVBP). De tweede wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld.

Caribes brak een puntloze stand in de zesde inning door tweemaal te scoren. De ploeg voegde twee runs toe in zowel de zevende als de achtste inning. Caribes kwam tot 13 honkslagen, waaronder vier van korte stop Luis Sardiñas, die in de Major League speelde in 2014-2018 voor vijf verschillende teams. Jecksson Flores tekende voor drie van de zeven Cardenales-honkslagen.

Het was Cardenales dat de kans kreeg de score te openen in de 2e5 op starter David Martínez. In de eerste vier slagbeurten had de Caribes-verdediging drie dubbelspelen gemaakt, maar in de vijfde kreeg Cardenales de honken vol met twee uit. Jean Toledo nam vervolgens de pitching over en kreeg een 'inning-ending grounder'. Even later openden zijn teamgenoten de scoren en zodoende werd Toledo de winnende werper, hoewel hij alleen maar deze 1/3 inning gooide.

Na vijf puntloze innings scoorde Caribes twee punten in de 1e6. Jesús Sucre begon met een honkslag en daarna kregen Niuman Romero en Rafael Ortega beiden vier wijd, wat voor volle honken zorgde. Sucre scoorde vervolgens het eerste punt op een 'force play-grounder' van Ali Castillo. Met lopers op het eerste en derde honk nam Vicente Campos de pitching over van starter Logan Darnell. Hij kreeg een 'force play-grounder' van Willians Astudillo, maar dat stelde ook Romero in de gelegenheid te scoren.

Caribes scoorde de volgende twee punten in de zevende. Met één uit werd het eerste punt gescoord op back-to-back doubles van Luis Sardiñas en Herlis Rodríguez. Hierna werd Yapson Gomez ingezet als nieuwe pitcher. Hij begon met een strikeout, maar volgde met vier wijd en kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Rafael Ortega wat de stand opvoerde naar 4-0.

In de achtste inning scoorde Caribes in hun derde opeenvolgende slagbeurt twee punten. Willians Astudillo begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Tomas Telis. De laatste kwam in scoringspositie na een honkslag van Luis Sardiñas, waarna de honken vol kwamen via een infield-hit van Herlis Rodríguez. Dat leidde tot de volgende werperswissel. Leonel Campos werd ingebracht en kreeg een vangbal, maar met twee uit gooide hij vier wijd op Niuman Romero en dat leverde het tweede punt op. Drie lopers bleven achter, maar Caribes stond nu met 6-0 voor.

Cardenales liet een loper achter op het derde honk in de zevende en kreeg een nieuwe scoringskans in de achtste. Francisco Arcía begon toen met een tweehonkslag en een werperswissel volgde. Nieuwe pitcher Jake Sánchez kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op de volgende twee slagmensen. Hierna maakte Caribes hun vierde dubbelspel (1-2-3). Er volgde weer een nieuwe werperswissel, waarna een line drive een einde aan de slagbeurt maakte.

(22 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.