Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 januari 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Caribes shuts out Cardenales 1-0 in tweede duel Venezolaanse Finale
English

MARACAY (Venezuela) - Caribes de Azoátegui kwam ook tot een shutout-winst tegen Cardenales de Lara op zaterdag (23 januari) in Game 2 van de best-of-seven Kampioensfinale van de Liga Venezolana de Béisbol Profesional (LVBP). Caribes opende de reeks op vrijdag met een 4-0 winst. Op zaterdag won de ploeg slechts met 1-0. De derde wedstrijd wordt op zondag gespeeld.

De tweede wedstrijd van de Venezolaanse Finale was spannend en had een verlenging nodig om tot een beslissing te komen. Het enige punt werd gescoord in de eerste helft van de elfde inning. Caribes kwam tot negen honkslagen, terwijl Cardenales er maar drie wist te slaan.

Caribes-starter Andres Machado stond maar één honkslag toe in de vijf innings die hij gooide. Vanaf de zesde inning zette de ploeg zeven relievers in. Raul Rivera startte voor Cardenales en stond drie hits toe in de zes innings die hij op de heuvel stond. Hierna gooiden zes relievers voor de titelverdediger.

Caribes kreeg de eerste loper in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning. Niuman Romero begon met een tweehonkslag, maar strandde op het derde honk.

Het duurde daarna tot de negende inning voordat de ploeg hun volgende loper in scoringspositie kreeg. Met één uit sloeg Willians Astudillo een honkslag en bereikte het tweede honk op een 2-out single van Tomas Telis. Maar een vangbal eindigde de slagbeurt.

Cardenales kreeg maar twee honklopers in de eerste zeven innings. De ploeg kwam voor het eerst in scoringspositie in de 2e8. Met twee uit sloegen Yordanys Linares en Yojhan Quevedo beiden een honkslag, maar zij bleven achter op het eerste en tweede honk, want een strikeout sloot de slagbeurt af.

De regerend kampioen liet een loper achter op het eerste honk in de negende. En omdat het duel nog altijd puntloos was, volgde een verlenging.

In de 1e10 kwam lead-off hitter Herlis Rodríguez kwam een fout op het honk voor Caribes, maar strandde op het eerste honk. Voor Cardenales kreeg Jecksson Flores vier wijd met één uit, maar die bleef achter op het tweede honk.

Caribes scoorde daarna wat het enige punt zou zijn in de 1e11. Ali Castillo begon met een honkslag op reliever Ricardo Gómez en schoof op na een grounder van Willians Astudillo. Volgende slagman Oswaldo Arcia kreeg vier wijd en dat bracht nieuwe pitcher Yapson Gómez in het duel. Met twee uit sloeg Luis Sardiñas een honkslag, bracht daarmee Castillo binnen en zette Caribes op voorsprong.

Cardenales kreeg een kans het duel in eigen voordeel om te draaien in de 2e11. Lead-off hitter Ezequiel Carrera kreeg vier wijd van reliever Jaison Vilera. Lester Oliveros nam het daarna over en kreeg een vangbal, maar daarna de honken vol na vier wijd voor César Hernández en Gorkys Hernández. Met drie lopers op de honken werd Jean Toledo de nieuwe pitcher. Die kreeg een comeback-grounder van Osman Marval, waarmee hij een 1-2-3 dubbelspel startte dat het einde van de inning en wedstrijd betekende.

(23 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.